Tatran je s Vítkovicemi jednu výhru od superfinále. Foto: Florbal Chodov Tatran je s Vítkovicemi jednu výhru od superfinále. Foto: Florbal Chodov
1. 4. 2024 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice mají mečbol, krok od senzačního Superfinále je po výhře 6:2 také Tatran Střešovice

 



Toto se nečekalo. V ostravské semifinálové sérii mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava dnes platilo pravidlo domácí tvrze a Rytířky zvítězily 3:2, blízko senzace je ale Tatran Střešovice. Ten zvítězil v pátém utkání nad Chodovem 5:2 a je blízko premiérové účasti v Superfinále v novodobé historii.

V Praze se začínají dít věci! Florbalistky Tatranu jsou totiž po velikonočním víkendu jednu výhru od Superfinále. Rozhodly o tom v pondělním pátém utkání, kdy porazily Chodov poměrem 6:2. Na své vítězství založil v prvních deseti minutách, kdy se prosadily Želízková s Fuchsovou.

Podstatné věci se pak děly ve třetí třetině, kdy nejprve Tatran skóroval, ale Chodov stáhl na rozdíl jediné branky, více ale nedokázal. Naopak další tři branky Střešovic znamenají senzační výhru 6:2.

V Ostravě platilo pravidlo domácí tvrze a třetí bod berou Vítkovice. Ty šly do vedení v první třetině díky Staňkové, vyrovnat se povedlo Denise Kotzurové. Poté nastala situace, která je ze série známá: FBC mělo časový úsek, ve kterém bylo vyloženě lepší a mělo přesilovou hru, kterou ale nevyužilo.

Vítkovice naopak v přesilové hře udeřily a přidaly ještě další gól Staňkové v 58. minutě. FBC reagovalo snížení v power play, ale pět sekund na vyrovnání se ukázalo jako málo, zvláště, když Vítkovice hned po buly odpálily míček.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – PSN Tatran Střešovice 2:6
branky: 49. Eliška Chudá, 50. Daniela Frantíková – 10. Lucie Želízková, 20. Linda Fuchsová, 44. Lucie Krýslová, 52. Lucie Krýslová, 55. Kateřina Seemannová, 58. Barbora Lovíšková; rozhodčí: Josef Monzer – Lukáš Procházka; vyloučení: 0:2; využití: 1:0; diváků: 205; zásahy brankářů: Jana Christianová 13 – Monika Šolleová 23; po třetinách: 0:2, 0:0, 2:4

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 3:2
branky: 10. Šárka Staňková, 35. Vendula Maroszová, 58. Šárka Staňková – 31. Denisa Kotzurová, 60. Pavlína Bačová; rozhodčí: Pavel Kačer – Ondřej Vašíček; vyloučení: 2:1; využití: 1:1; diváků: 512; zásahy brankářů: Nikola Příleská 15 – Veronika Tomšová 17; po třetinách: 1:0, 1:1, 1:1


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*