Boleslav vyhrála šestý duel po nájezdech- Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice Boleslav vyhrála šestý duel po nájezdech- Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice
5. 4. 2024 Superliga (13) KOMENTÁŘŮ

Vítkovická stíhačka do superfinále v pátek nevedla, nájezdy rozhodli Bína se Sládkem

 



Další parádní florbalové představení má za sebou série semifinále Livesport Superligy mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví. Domácí Vítkovice na Dubině nevyužily superfinálový mečbol a po prohře na nájezdy se série vrací k rozhodujícímu duelu do Mladé Boleslavi.

Před televizními kamerami ČT Sport to přitom dlouho vypadalo na jednoznačnou záležitost a návrat do Mladé Boleslavi. Technologové totiž po brance Tomašíka v deváté minutě vedli 1:0 a byli lepším týmem.

To se projevilo také v první polovině druhé třetiny, kdy skórovali Zakonov, Gašparík a Beneš a Boleslav rázem vedla 4:0.

Jenže tato série je také plná zvratů, a tak se Vítkovice vrátily do hry. Čtyřminutový trest Suchánka využili Šindler se Šmídem, kontaktní gól dal Martin Gattnar a po čtyřiceti minutách to rázem bylo o gól.

Ve třetí třetině nejprve skóroval Vařecha, ale poté přišlo srovnání Vítkovic díky Matejčíkovi s Rostislavem Gattnarem. Další branka již v utkání, které muselo otáčením stran reagovat na ostré zapadající Slunce nepadla ani v prodloužení a rozhodovaly tak nájezdy.

Na úvodní Suchánkův gól ještě ve druhé sérii odpověděl Zubek, ale na další góly Bíny se Sládkem už Šebesta s Hájkem odpověď neměli a Boleslav tak slaví vyrovnání série. Sedmé utkání je na programu v Mladé Boleslavi v neděli od 17 hodin.

Výsledek 6. semifinále Livesport Superligy:

1. SC Vítkovice – Florbal Mladá Boleslav 5:6 (0:1, 3:3, 2:1 – 0:0) po sam. náj.
Branky a nahrávky: 36. Šindler (Zubek), 37. A. Šmíd (Matejčík), 38. M. Gattnar (Fukala), 50. Matejčík (Šindler), 53. R. Gattnar (Šindler) – 9. Tomašík (D. Šebek), 24. Zakonov, 25. Gašparík, 29. D. Beneš (Suchánek), 45. Vařecha (Zakonov), rozh. náj. J. Bína. Stav série: 3:3.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • DavidMB napsal:

    V neděli to rozhodnem…

  • Hugo napsal:

    Moc jsem dnes Vítkovice nepochopil. Úplně o ničem a ikdyž je Bolka vrátila do hry, tak zas vypli a nic nechtěli hrát…

  • trener napsal:

    bez ohledu jak to nakonec dopadne mají kluci z vítek ode mě palec nahoru a klobouček

  • Petr napsal:

    Vitky neskutečné.

  • Michal napsal:

    Rozhodčí vtip, česky florbal vtip

  • trener napsal:

    suchoš byl vždycky tak trochu na hlavičku, impulzivní, tma před očima, unfair zákroky mu nejsou cizí…tak jsem zvědav jak dopadne dk a jeho verdikt za loket v obličeji šmída, za mě je dobře, že se k tomu vítky odhodlaly

    • Hmm napsal:

      Jediný, kdo má tmu před očima jsi ty! Šmíd se válel jak Ronaldo a pak jak se zvednul a na přesku nic… zajímavé. Jako faul to byl, ale kdyby se Šmíd neohnul až k Suchánkově pasu (to už je dost nízko), tak si toho nikdo ani nevšimne. Naopak nemyslím si, že to byl úmysl a nedělal bych z toho haló. Ale víme, jak všichni mají v oblibě Bouli a i když většinu zápasů hrajou do kopce, velebíte jen Vítky… No a proč si nezvednout šance odepsat Suchoše na rozhodující match, když přišli o Tokoše bude fajn je seknout ještě. Hlavně ať vyhraje ten lepší! Howgh

      • trener napsal:

        navštiv očního optika

      • MIB napsal:

        Většinu zápasů hraje do kopce…jasně tvl, co to je za módu poslední dobou že napříč sporty nejvíc brečí na rozhodčí fans těch nejlepších a nejbohatších týmů

      • Petr 2 napsal:

        Suchánek moc dobře věděl, co dělá. Hůl jen v levé ruce a pravou rukou se ohnal, loket vytrčený nahoru. Postavení Šmída je z pohledu posouzení situace naprosto nepodstatné, kdyby se nenatahoval a nesehnul ve snaze blokovat či vypíchnout balonek, tak ten loket má v žebrech nebo v břiše.

        Buďte soudný a ne klubisticky nekritický a hlavně to porovnávejte se současným surovým a pokryteckým hokejem, to by bylo pro florbal cesta špatným směrem.

        • Čeněk napsal:

          Blekotas blbosti…

          • Petr 2 napsal:

            To je mi argument.

            Podobné zákroky je třeba trestat, hráč je za sebe odpovědný, bez ohledu na emoce a zápal hry.

            A pokud jde o hokej, o tom se víc bavit nechci. Stačí, že každou chvíli někoho sbírají z ledu a odvážejí. A pak ty výmluvy u disciplinárky…

  • DavidMB napsal:

    Tak sed doma odborniku…

Napsat komentář

*