Karolína Stůjová může v sedmém semifinále hrát. Foto: Tatran Střešovice Karolína Stůjová může v sedmém semifinále hrát. Foto: Tatran Střešovice
6. 4. 2024 Extraliga žen (13) KOMENTÁŘŮ

Stůjová může rozhodující semifinále hrát. Faul byl na vyloučení, dodatečný trest nikoliv, říká DK

 



Obránkyně Karolína Stůjová může nastoupit do rozhodujícího sedmého semifinálového duelu ČEZ Extraligy žen mezi svým Tatranem Střešovice a Chodovem. Chodov neuspěl se svým podnětem k disciplinární komisi. Ta sice shledala, že v samotném šestém semifinále měla obdržet větší trest, dodatečně potrestána ale nebude.

K situaci mezi Karolínou Stůjovou a Nikolou Skokovou došlo v polovině třetí třetiny při odloženém vyloučení kapitánky Tatranu Nikoly Hermannové, rozhodčí Milan Baloun a Tomáš Sommer zákrok Stůjové nepostihovali.

„V jedenácté minutě třetí třetiny probíhalo odložené vyloučení hráčky Tatranu. Míč se před bránou Tatranu odrazil do výšky a padal k hranici velkého brankoviště do prostoru, kam dobíhaly Karolína Stůjová a Nikola Skoková. Karolína Stůjová měla k míči blíže a svým tělem pokrývala prostor tak, aby padající míč mohla sebrat brankářka Tatranu, což se i stalo. V ten moment rozhodčí přerušil hru a ukončil odložené vyloučení. Současně s tím Karolína Stůjová provedla pohyb celým tělem vzad do prostoru, kde stála Nikola Skoková a při tomto pohybu zasáhla svou soupeřku loktem do oblasti žeber. Rozhodčí tento zákrok během utkání nezaznamenali,“ popisuje situaci, kterou můžete níže shlédnout na videu, DK.

Disciplinární komise souhlasí s Chodovem v tom, že o běžný herní souboj nešlo. „V tomto případě celý incident vyplynul z přirozené herní situace, kdy se Karolína Stůjová snažila vytvořit prostor pro svou brankářku, aby mohla chytit padající míč a Nikola Skoková se naopak snažila k míči protlačit, aby ho mohla zahrát dříve, než se k němu dostane brankářka. Následný pohyb Karolín Stůjové směrem vzad přišel současně s probíhajícím delším hvizdem rozhodčího. Stále tedy vyplýval z probíhající herní situace, kdy Karolína Stůjová nechtěla pustit soupeřku ke své brankářce. Ovšem při pohybu vzad Karolína Stůjová věděla, že přímo za ní stojí Nikola Skoková a že jí tedy při svém pohybu jistě zasáhne. Proto již tento pohyb Karolíny Stůjové nemůže být považován za běžný a přirozený herní souboj,“ píše se v odůvodnění rozhodnutí.

„Při pohybu vzad zasáhla Karolína Stůjová svou soupeřku do oblasti žeber. Karolína Stůjová si z pohledu DK musel být vědoma, že zasáhne Nikolu Skokovou do těla i svým loktem, který při pohybu vzad vytrčila mimo přirozenou polohu. Samotný pohyb rukou však nebyl veden ve zvýšené intenzitě vůči pohybu celého těla, když se Karolína Stůjová přirozeně pohybovala vzad s již výše zmíněným úmyslem pokrýt prostor do kterého padal míč. Celý souboj obou hráček proběhl v tomto případě ve stoje. Karolína Stůjová ani Nikola Skoková nebyly v rychlejším pohybu, který by zvyšoval intenzitu a tím i nebezpečnost samotného zákroku,“ odůvodňuje se konečné rozhodnutí.

To zní, že Stůjová sice měla v zápase dostat trest, ale další postih nedostane. „Na základě výše popsaných skutečností dospěla DK závěru, že v tomto případě se jednalo ze strany Karolíny Stůjové o zákrok, který pravidla florbalu definují jako bezohlednou fyzickou hru, za kterou má být udělován větší trest v rámci utkání. Neshledává však v zákroku Karolíny Stůjové důvod pro udělení dodatečného disciplinárního trestu,“ uzavřela Disciplinární komise Českého florbalu.

Celé rozhodnutí zde.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Intenzita napsal:

    Je mi vlastně úplně jedno, jestli bude nebo nebude hrát. Ale že pohyb loktem nebyl větší intenzitou než tělem je snad vtip, ne? 😀

  • Flb napsal:

    Typická Stujova, dlouhodobě hraje zákeřně jako prase.

  • R napsal:

    DK je banda bezpáteřních úředníčků a Stůjová bejt chlap by už dostala přes tlamu, totální bezmozek s IQ i chováním prasete

  • Fanoušek Marťas napsal:

    Dobrý den pane „R“ Chtěl jsem se vás slušně zeptat. Vy znáte Karolínu Stůjovou osobně? Myslím si, že ne. Ale pokud jste fanoušek Chodova, tak chápu, že bez podpisu napíše totální hovadinu. Jak může někdo jako vy úrážet ženy. Vás někdo tady uráží a nadáva? Hráčka Stůjová je chytrá, má to sakra srovnané v hlavě, je slušná a hráčka s pokorou. Samozřejmě bych tady mohl nadávat na hráčky Chodova, jak ony hrajou a jak se chovají, ale jsem chlap a ženy neurážím a ještě když je úplně osobně neznám nebo jen málo a vy určitě osobně Stůjovou neznáte. Jestli jste chlap a máte „koule“, tak se tady omluvíte. Ale to neočekávám, že to uděláte, takže by vás tady ostatní mohli nařknout, že to chování prasete máte vy, když urážíte ženy. I tak přeji hezký den a vzkaz pro Káju Stůjovou – neřeš vůbec tyto lidi nesahají ti ani po kotníky. Hraj, jak hraješ, zůstaň tou hráčkou a holkou jako jsi. Jen prostě závidí. Trenér a fanoušek florbalu Marťas

    • karl napsal:

      Stůjová je zákeřná, jsem rád že Tatran vypadl. V chlapech by si na ni někdo počkal.

      • David napsal:

        Řekl by jste jí to do očí. Zákeřná není. Hraje florbal jak se má hrát. Kdyby byla zákeřná, tak je každý zápas na trestné lavci několikrát. Za 33 zápasů byla vyloučená 3 x. Podívejte se na hráčky Chodova. Havlíčková, Štolbová, Vejvodová, Plášková , Prontenkerová to jsou hráčky co hrají zákeřně. Za daleko míň zápasů vyloučení 5 x, 4x. Dosekávaní hokejkou, údery do hlavy, krku. Asi jste nikdy nehrál florbal. A ona hrála za kluky a velmi dobře se s tím tam vyrovnala a měla uznání od kluků i trenéru. Jako trenér kluků jsem jí potkával na zápasech dost často a klobouk dolu. Žádná ubrečená herečka, jako hráčky Chodova. A nezlobte se na mě, hráčky Chodova, které jsou udělané mají 70 a více kilo a padají jako hrušky, když okolo nich proběhne jakákoliv hráčka ze soupeřů je výsměch. A Tatran skvélé hráčky, klobouk dolu. Příští rok to dají až do finále. A letos budou slavit Vítky v ženách.

        • R napsal:

          Ty seš taky srandista 😀 evidentně se v českým florbalu nepohybuješ moc dlouho když seš schopnej používat statistiky vyloučení jako důkaz toho jestli někdo hraje nebo nehraje za hranou pravidel 🙂 tohle video i vyjádření DK ti přinejmenším jednoznačně ukázalo konkrétní příklad, kdy tohle čuně hrálo za hranou a vyloučený stejně nebylo, k čemu teda statistiky 😉 takže odvolávánim na počty vyloučení se akorát usvědčuješ z toho že jsi ucho který tomu zjevně moc nerozumí (nebo jen zaujatě nevidí že 😉 ). Kdo byl kolikrát vyloučený a jestli je to adekvátní k tomu jak hraje u nás svědčí jen o tom, že tu jsou rozhodčí k pláči, který by se svým alibismem mohli dláždit silnice a neměli by pískat ani turnaj základních škol ve florbalu na malý brány 🙂 Jinak by zrovna Stůjová proseděla na trestný každej zápas tak třetinu. Ale pobavil jsi, díky za to 🙂

    • R napsal:

      Je komické jak se mě tu snažíš vychovávat a vůbec nebereš v úvahu ve videu zdokumentovaný zákrok, o tom radši ani slovíčko viď, tam se není čeho chytit 😀 holka která je tak blbá že se videem s trávou nechá vyřadit z reprezentace a po zápase, kde je zdokumentován její prasácký faul se ještě chlubí mamině na tribuně jak tu (její slova) “malou píču co jí tam srala vyndala” v doslechu všech – jo taková holka má v hlavě opravdu srovnáno 😀 bohužel jsou to srovnaný polena. A že bych měl problém říct jí do očí že hraje jako dobytek? Absolutně žádný, proč taky 🙂 Snad z toho holka vyroste, ještě je mladá, tak má čas, prozatím to ale není nejostřejší tužka v penále. Snaha jí tu hájit s omluvou? Až přijde veřejná omluva za všechny prasečiny co udělala, pak se můžem bavit, míček je takříkajíc na její straně, ale na to hádám ještě dostatečně nedospěla:) A než se zmůžeš na něco tak slabomyslnýho jako mě jen osočit že fandim chodovu a mávnout nade mnou rukou, řikám že je mi uplně šuma fuk kdo vyhraje SF, za co jsem ovšem rád je, že se bude konečně hrát florbal a že nebudou na hřišti hráčky, které chtějí jen likvidovat, a které tam tudíž nemají co dělat, ano, to přiznávám mi dělá velkou radost 🙂

  • Landa napsal:

    Zákeřná není vůbec! A v hlavě to má srovnané. Třeba tak že hulí trávu, dává to na sítě a pak přijde o MS 😂

  • tomys napsal:

    .. tyhle prispevky hlupaku z Chodova bych neresil … do vcera meli stazene prdele, ze by mohli rezat pastelky a ted jsou vsichni chytry.
    Spis je zarazejici jak vedeni klubu uci a nabada hoky k filmovani … a to uz od juniorskeho veku. To cela divadlo Skokove zakoncene “teatralnim” odvozem sanitkou, kde to vypadalo, ze to neprezije, tak to je ze strany Chodova hnus.
    … mmj. vcera hrala jak o zivot a po zapase balila povrch bez jakehokoliv omezeni. Proste ten jejich “kapo” se tak bal, ze to chtel radeji rozhodnout predem mimo hriste, ale nastesti mu na to komise neskocila. Vitkovice do toho !!

    • Petr 2 napsal:

      Kdyby nebyl loket, nebylo by to další. Příčina a následek, ne obráceně.

      Věděla, co udělala, otočila hlavou a pokračovala na střídačku. Nulový respekt, nulová omluva. To neokecáte žádnými nepřímými argumenty. A buďte rád, že subtilní Skoková to přežila bez úhony.

      O Neumannovi a jeho způsobech si myslím své, to ale s tím, co provedla Stůjová, nemá souvislost.

  • Vašek napsal:

    Ach jo – Tomys máte pravdu – hlupáci z Chodova. A jen chlap „BEZ KOULÍ“ nadává slečnám a ženám.

Napsat komentář

*