Florbalistky Chodova jsou v superfinále. Foto: Florbal Chodov Florbalistky Chodova jsou v superfinále. Foto: Florbal Chodov
6. 4. 2024 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov se vrací do ženského Superfinále, v rozhodujícím semifinále vyhrál 5:3

 



Florbalistky Chodova se po roční absenci vrátí do O2 Arény a v BigBoard Superfinále 2024 se utkají s Vítkovicemi. V rozhodujícím sedmém semifinále v sobotu zvítězily 5:3, především díky povedenému začátku utkání. O pět branek vítězek se podělilo pět různých hráček.

Chodov vyšel vstříc návratu do Superfinále v první třetině, kterou získal na svou stranu poměrem 3:1 – v osmé minutě otevřela skóre Prontekerová, o šest minut později se prosadila Chudá a v 17. minutě využila Naava přesilovou hru.

Na třetí branku Chodova obratem reagovala Vernerová, ale Chodov byl nadále lepším týmem a ve druhé třetině ještě navýšil vedení díky Štolbové.

Zajímavé věci se začaly odehrávat znovu ve třetí části, kdy nejprve Fuchsová snížila na hratelný rozdíl dvou branek, ovšem fakticky při power play soupeře dala klíčovou pátou branku Kovaříková.

Poslední slovo měla v čase 57:29 kapitánka Hermannová, která naopak power play využila, zbývající čas už ale gól nepřinesl, a tak se Chodov může radovat z postupu do Superfinále.

V něm se po třech letech postaví znovu Vítkovicím, které obhajují titul. Oba soupeři se naposledy utkaly v „covidovém“ Superfinále sezóny 2020/201 na Podvinném Mlýně a titul zamířil do Ostravy.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – PSN Tatran Střešovice 5:3
branky: 8. Markéta Prontekerová, 14. Eliška Chudá, 17. Mirva Naava, 26. Vendula Štolbová, 57. Kateřina Kovaříková – 18. Lucie Vernerová, 49. Linda Fuchsová, 58. Nikola Hermannová; rozhodčí: Jan Beránek – Jaroslav Přibyl; vyloučení: 2:1; využití: 1:0; diváků: 424; zásahy brankářů: Jana Christianová 11 – Monika Šolleová 15; po třetinách: 3:1, 1:0, 1:2


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*