Butchis po roce opouští Superligu, Pardubice mají naději. Foto: Vladimír Hodač, Buthchis, Butchis po roce opouští Superligu, Pardubice mají naději. Foto: Vladimír Hodač, Buthchis,
10. 4. 2024 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Superligová cesta Butchis po roce končí, Pardubice živí naději na udržení

 



Superligová pouť pražského nováčka nejvyšší soutěže Butchis po roce končí. V pátém utkání 2. kola play down totiž podlehl Pardubicím vysoko 4:10 a v celé sérii tak prohrál poměrem 4:1 na zápasy. Jistotu setrvání mezi elitou nemají ani Pardubice, které budou v baráži obhajovat svou místenku proti poraženému finalistovi 1. ligy.

Pátý duel byl dlouho vyrovnaný, Butchis vedl po brance Nováka, následně se Pardubicím povedlo otočit skóre na 3:2, respektive 4:3.

Na začátku třetí třetiny zkomplikoval situaci Butchis první trefou v přesilové hře Drba, následně snížil Černý, ale poté se trefil Prix a v početní výhodě opět Drba. Následovala série branek při power play, na 10:4 zakončil lotyšský legionář Ralfs Polis.

Butchis tak v nejvyšší soutěži končí po jedné sezóně. V základní části mu 14 bodů stačilo na předposlední 13. místo právě před Pardubicemi, které Butchis porazil také v obou vzájemných zápasech v základní části. Ve třetím kole porazil při svém nejvýraznějším výsledku 7:6 Bohemians v prodloužení.

Vyhráno ale nemají ani Pardubice. Klub, který se veřejně netají svými vnitřními problémy, čeká baráž proti poraženému finalistovi 1. ligy. Série mezi Bulldogs Brno a Kladnem je srovnaná na 2:2, rozhodující duel je na programu v sobotu 13. dubna od 18:00 na půdě Kladna.

Výsledek 5. zápasu 2. kola play down Livesport Superligy:

Butchis – Sokoli Pardubice 4:10 (1:1, 2:3, 1:6)
Branky a nahrávky: 9. Novák (Papež), 22. M. Petráň, 37. Novák (Papež), 45. J. Černý (Drastich) – 11. Žáček (M. Bína), 22. Puchner (Kaluža), 24. Pakosta (Polis), 38. Hurt (Puchner), 42. Drba, 50. Prix, 55. Drba (Prix), 55. Drba, 56. Křinka (Žáček), 59. Polis. Konečný stav série: 1:4.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Butchis napsal:

    Zkusili si to, ale za mě dobře že jdou dolů. Pro tu ligu to nebylo žádný extra oživení. Za mě zkrátka moc rychlý, po roce v 1.lize do Superligy, ale třeba se ten klub dál bude rozvíjet a v budoucnu se vrátí a bude na něj chodit 400-500 lidí. Ale aktuálně je to za me dobře

Napsat komentář

*