Mužské superfinále poprvé odřídí Lukáš Čížek a Lukáš Laštovička. Foto: Vladimír Hodač, ACEMA Sparta Praha Mužské superfinále poprvé odřídí Lukáš Čížek a Lukáš Laštovička. Foto: Vladimír Hodač, ACEMA Sparta Praha
11. 4. 2024 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Nominace rozhodčích na superfinále 2024

 



Český florbal oznámil, kdo bude pískat nedělní superfinále. Mužský souboj o zlato budou rozhodovat Lukáš Čížek a Lukáš Laštovička. Ženskou bitvu o titul odpískají Barbora Beranová a Lucie Hejnová.

Pro duo Čížek – Laštovička půjde o superfinálovou premiéru. Sudí společně rozhodovali finále českého poháru v roce 2023. V letošním února pak zamířili v rámci výměnného programu do švédské SSL. Laštovička má na svém kontě 14 zápasů v play off Livesport Superligy, Čížek o jeden méně. Dvojice v září obdržela nominaci také na čtvrtfinále Poháru mistrů.

Barbora Beranová a Lucie Hejnová budou dohlížet na ženské superfinále. Foto: Per Wiklund, IFF

Barbora Beranová a Lucie Hejnová budou dohlížet na ženské superfinále. Foto: Per Wiklund, IFF

Debut v superfinále zažije také Barbora Beranová. Její kolegyně Lucie Hejnová atmosféru O2 areny v rámci boje o titul v Extralize žen zažila už v roce 2014, kdy s Jitkou Romančákovou odřídily duel Herbadentu s Vítkovicemi (0:5). Obě rozhodčí pískaly na poslední třech světových šampionátech žen. Na  začátku května se vydají na mistrovství světa juniorek.

V roce 2019 byly Beranová s Hejnovou nominovány na finále Poháru Českého florbalu. Zkušenější Hejnová odpískala 28 zápasů v extraligovém play off, Beranová má na kontě 20 zápasů. Všichni rozhodčí v rámci superfinálového dne budou oděni do speciální edice dresů.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • znalec napsal:

    Odpiskas 13 zapasu a jde se na to… to jsou ale casy.

  • .. napsal:

    Proč to nepískají ti nejkvalitnější rozhodčí z ženských soutěží? Beranová s Hejnovou jsou tak na chvostu první desítky, jestli vůbec. Přijde mi pro ženy extrémně ponižující, že jsou nominovány jen na základě toho, co mají mezi nohama, né kvůli svojí výkonnosti. A jak je to ponižující pro ženy, tak je to frustrující pro muže.

    Škrtněme úplně pohlaví a ať pískají ti nejkvalitnější. Když to budou samé ženy, tak ok. Když samí muži, taky ok. Je to úplně jedno, ale ať rozhoduje kvalita, né diskriminace.

    Pro Beranovou s Hejnovou: Přijetím takové nominace, založené na pozitivní diskriminaci namísto kvality, ubližujete všem ostatním ženám. Jděte s vaším egem do háje.

    • N napsal:

      A kdo je podle vás nejkvalitnější pár, který pravidelně píská EŽ a chce jí pískat? Za mě je nominace naprosto v pořádku.

      • Rozhodčí napsal:

        A proč to musí pískat vyloženě rozhodčí z EŽ? Třeba Kostinek – Reichelt jsou jedni z nejlepších rozhodčích u nás, mají bohaté zkušenosti jak s EŽ, tak mezinárodními akcemi žen. Klidně by to mohli pískat, i když letos pískali Superligu

  • škoda napsal:

    Kosek to mohl pískat…stihl by i hrát…jak to umí v jiných zápasech…
    https://www.ceskyflorbal.cz/person/detail/referee/0610200031

    hrát a pískat stejný zápas, to jsem dlouho neviděl ani na tréninku…

Napsat komentář

*