V ženském Superfinále se utká Chodov s Vítkovicemi ; Foto: Flickr Český florbal
12. 4. 2024 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Sedí nám zápasy o vše, věří Frantíková. Letos na nás není takový tlak, hodnotí Husková

 



Utkají se potřetí v sezóně, předchozí dva duely vyhrál Chodov. Superfinále má ale své genius loci a po velkých bitvách v nich zásadně vítězí ve vzájemných duelech Vítkovice. Podle kapitánky Chodova Daniely Frantíkové Chodov ukázal, že mu sedí zápasy o vše, útočnice Vítkovic Barbora Husková zase necítí takový tlak.

Obě hráčky se už rozhodujícího zápasu nemohou dočkat. „Hrozně se těším, loni nám to uteklo, takže doufám, že letos si to o to více užijeme a jsem ráda, že se zase vracíme,“ usmívala se Daniela Frantíková. „Do O2 Arény se těším moc, kdo by se netěšil do největší české arény, navíc Superfinále je opravdu svátek florbalu, takže to natěšení je obrovské,“ přitakala Barbora Husková.

Chodov jde do Superfinále jako vítěz základní části a Poháru Českého florbalu. „Myslím si, že rozdíl byl jenom v tom, že jsme nemusely čekat, koho si Vítkovice vyberou, ale mohly jsme si vybírat samy. Jinak si myslím, že rozdíl velký nebyl, do čtvrtfinále už historicky chodíme v pozici favorita a v semifinále už jsou týmy tak vyrovnané, že jsme možná mírným favoritem byly, ale určitě ne až tak velkým,“ hodnotí Daniela Frantíková.

Přesto podle své kapitánky Chodov ukázal, že mu sedí zápasy o všechno. „Určitě, myslím si, že nám sedí hrát zápasy, ve kterých jde o všechno. Dostaly jsme se do toho už v semifinále, také v předposledním kole základní části jsme hrály s Vítkovicemi o vítězství. Věřím, že nám to sedí a že to ukážeme,“ věří kapitánka Chodova.

Takový tlak na Vítkovice letos necítí ani Barbora Husková. „Motivace je určitě velká, myslím si, že letos na nás není takový tlak, protože poprvé jdeme do Superfinále v pozici ne až takového favorita, Chodov vyhrál základní část a dvakrát nás porazil, ale na nás bude, abychom to Chodovu co nejvíce znepříjemnily, ale jdeme se porvat o vítězství,“ říká.

Sama rozhodla v prodloužení poslední vzájemné Superfinále, které se v rámci covidového ročníku odehrálo na Podvinném mlýně. „Vzpomínám na to hodně, protože Superfinále bylo hodně specifické, už díky COVIDu. Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, musely jsme vlastně dotahovat a klasicky se dospělo do prodloužení. Takže si myslím, že všechny ty předešlé zápasy jsou nejlepší pozvánkou na Superfinále,“ uzavřela Barbora Husková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*