Marek Beneš v semifinálové sérii s Chodovem. Foto: Matěj Pašek, Florbal Chodov Marek Beneš v semifinálové sérii s Chodovem. Foto: Matěj Pašek, Florbal Chodov
12. 4. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Beneš chce v superfinále splatit dluh z předchozích bitev o titul, podílel se i na choreu

 



Dotlačil Tatran k historickému triumfu v Poháru mistrů i k vítězství v poháru. V právě probíhajícím play off je suverénně nejproduktivnějším hráčem. A co víc, fanoušci Střešovic mohou být v klidu. Jejich kapitán a opora reprezentace v emotivním a nápaditém videu oznámila, že ve svém mateřském klubu setrvá i nadále. Teď se Beneš soustředí na klíčový zápas sezony o mistrovskou trofej.

Možná, že florbalová veřejnost z komunikačních kanálů Tatranu vycítila, že se blíží Benešův odchod do zahraničí. Jenže 26letý špílmachr nakonec všechny překvapil stylovým oznámením, že s Tatranem prodlužuje smlouvu o tři roky. „Na formě videa jsme se shodli s Martinem Šindelářem (hráč A týmu a marketingový manažer) a vedením klubu. Kromě filmové předlohy natočil menší verzi také fotbalista Kyle Walker, když prodlužoval spolupráci s Manchesterem City. Nakonec jsme to však udělali spíše podle filmu než podle Manchesteru City,“ popsal Beneš okolnosti vzniku vtipného spotu. Vlka z Wall Street viděl hned několikrát. „Navíc ta scéna je sama o sobě hodně známá,“ přikývl Beneš.

Střešovičtí ovšem nechtějí budit vášně jen na sociálních sítích. V O2 areně se budou prezentovat choreem, podobně jako při finále Poháru mistrů na Podvinném mlýně. A sám kapitán Střešovic spolupracuje na výrobě. „Většinou klukům z kotle pomáhám. Baví mě to. Není to tak, že by se zapojovali i další hráči, ale mě na tom těší, že to někam můžeme posunout. Je to teď náročné, protože děláme něco, co jsme ještě nedělali. Člověk si pak uvědomí, že je třeba ocenit lidi, co to vytváří ve fotbale či hokeji. Je s tím spojeno hodně práce,“ řekl jeden z nejlepších florbalistů na světě.

Milan Fridrich s Markem Benešem na tiskové konferenci před superfinále 2024. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Milan Fridrich s Markem Benešem na tiskové konferenci před superfinále 2024. Foto: Martin Flousek, Český florbal

A pak přiznal, že je trochu ve stresu, aby vše s choreem klaplo. Oč jde, však prozradit nechtěl. Beneš se rovněž před superfinále vrátil k tomu, jaké bylo rozhodování o jeho budoucnosti. „Řekl jsem si, že dám šanci všemu, takže jsem si vyslechl i další nabídky. Stálo mě to hodně času a rozhovorů. Nějak se to pak vyselektovalo a komplexní rozhodnutí vedlo k tomu, že jsem nakonec zvolil Tatran,“ popsal vyjednávání o svém dalším angažmá. „Jedním z důležitých faktorů byla i práce. Přítelkyně už jako koncipientka pracuje, já budu stejnou práci vykonávat za pár měsíců. Ač to bylo složité rozhodování, nakonec to hovořilo pro setrvání v Tatranu,“ dodal hráč, který si jako vysokou školu před časem zvolil právnickou fakultu na Univerzitě Karlově.

V neposlední řadě se Benešovi podařilo i při angažmá v Česku odehrát zápasy se špičkovými zahraničními týmy. To vše díky vzestupu Střešovic a novému formátu Poháru mistrů. „I to sehrálo roli. Navíc jde kvalita superligy nahoru,“ myslí si s 29 body nejproduktivnější hráč aktuálního play off. Dal tak Beneš návod i dalším florbalistům, aby setrvávali v tuzemsku a povýšili kvalitu české nejvyšší soutěže? „Mladí florbalisté teď jdou v útlém věku do zahraničí, máme tam nyní hodně kluků. Nevím, jestli je to ode mě návod… Pro českou reprezentaci bude lepší, aby co nejvíce hráčů hrálo v zahraničí. Na druhou stranu, kdyby všichni odcházeli, nebude se moc posouvat liga. Je to problematická věc,“ nevydal jednoznačný verdikt.

Superfinále v roce 2022 Tatran s Mladou Boleslaví prohrál v prodloužení. Loni proti Vítkovicím v prodloužení naopak zvítězil, ale Marek Beneš to sledoval pouze z lavičky. Postihly ho totiž silné křeče. „Doteď nechápu, moje tělo vypovědělo službu. To předchozí superfinále se nepovedlo nikomu z týmu, v tom minulém jsem zase od půlky zápasu nemohl pořádně běhat. Mám trochu dluh vůči týmu, abych konečně něco předvedl,“ pousmál se na závěr.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*