O2 arena je připravena na letošní vrchol sezony. Organizátoři si museli máknout. Foto: Český florbal O2 arena je připravena na letošní vrchol sezony. Organizátoři si museli máknout. Foto: Český florbal
14. 4. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Stihlo se to! O2 arena je navzdory dlouhému hokejovému prodloužení připravena na superfinále

 



Organizátoři florbalového superfinále si mohou prozatím oddechnout. O2 arenu stihli pro letošní vyvrcholení sezony přichystat během nočních hodin a v 10 dopoledne se tak otevřou turnikety pražské multifunkční haly. Řadě činovníků včetně šéfa organizačního výboru Romana Urbáře se však kvůli „nekonečnému“ prodloužení hokejového play off orosilo čelo.

„V životě jsem nedostal tolik zpráv, ani k žádnému jubileu či úspěchu, jako jsem obdržel za poslední dva dny, a především během samotného hokejového utkání,“ přiznal Urbář. Semifinálová série hokejové extraligy mezi Spartou a Třincem mohla skončit už ve čtvrtek a bylo by po starostech. Jenže Oceláři vyrovnali vteřinu před koncem a v prodloužení si vystřelil rozhodující sedmý zápas.

Ten se hrál v sobotu od 13 hodin. I tentokrát to vypadalo na výhru Sparty, jenže minutu před závěrečnou sirénou srovnal Marko Daňo a duel dospěl do prodloužení. To se při možnosti ukončit sérii hraje až do rozhodující trefy. Naplnily se tak nejhorší scénáře činovníků Českého florbalu. První tři dvacetiminutová prodloužení navíc branku nepřinesla.

Nakonec se prosadil Třinec až ve 122. minutě. To už byli florbaloví organizátoři na místě. „Pochopitelně jsem měl s prodlužováním hokejového zápasu už pomalu strach z toho, abychom to stihli. Na druhou stranu, pořád jsem věděl, že máme kvality, zkušenosti i lidi a ve spolupráci s O2 arenou nastavený systém na to, jak to zvládnout. Věřil jsem jak O2 areně, tak i našemu týmu a jsem moc rád, že jsme to zvládli a ze své pozice bych chtěl všem zúčastněným moc poděkovat,“ uvedl Urbář.

Běžně se v minulých ročnících začínalo stavbou plochy a pak se teprve přecházelo na přípravy v ochozech či v prstenci pro diváky. Tentokrát ale kvůli hokeji byl harmonogram příprav zcela otočen. Přesto se vše stihlo. V 10:30 odstartuje program finále Subterra Cupu dívek. V 11:45 nastoupí chlapci. Ve 14 hodin už je naplánován boj o titul v Extralize žen, v 17:30 se rozjede finále superligy.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*