Florbalistky Vítkovic jsou znovu šampionkami ČEZ Extraligy ; Foto: Flickr Český florbal
14. 4. 2024 Extraliga žen (5) KOMENTÁŘŮ

Na třetí pokus vítězně, za mistrovský titul. Rytířky z Vítkovic obhájily vítězství v ČEZ Extralize

 



Vítkovice a Chodov se v sezóně utkaly potřetí, poprvé zvítězily Vítkovice a je z toho obhajoba mistrovského titulu. Vítkovice zvítězily 5:3 a titul získaly podruhé v řadě, chodovské superfinálové prokletí naopak trvá a Lvice prohrály také páté Superfinále s Vítkovicemi.

Začátek zápasu vyšel lépe Vítkovicím, které šly ve 4. minutě do vedení po sólu Kubečkové, která si dokázala položit Christianovou. Chodovu se povedla hra srovnat okolo osmé minuty, ale Příleské se povedlo vychytat jak Prontekerovou, tak Chudou. Až ve 12. minutě Chodov využil dobré pokrytí rozehrávky Vítkovic a z protiútoku skórovala Mezerová.

Následovala možná nejlepší pasáž Chodova v zápase, kterou ale přerušil gól Grapeny: lotyšská útočnice nejprve vyhnala Sikorovou, ta ale vrátila své spoluhráčce před odkrytou branku a legionářka v barvách Vítkovic mířila přesně. Konstrukce branky se chvěla ještě po střelách Kabelkové a dorážce Hyršové s Plankovou.

Ve druhé třetině se hrál poměrně ofenzivní florbal, pocitově měl více šancí Chodov, ale branka padla jediná: v samém závěru druhé třetiny zakončila nechytatelně Kabelková, která trefila přesně mezi blokující Naavu a rameno gólmanky Christianové.

Třetí část navíc otevřel gól kapitánky Vítkovic Seevaldové, která využila hlubokého napadání Huskové. Chodov se následně dokázal dostat do tlaku, ale z pětiminutové převahy tolik potřebnou branku nevytěžil. Další šanci na návrat do utkání měl v polovině třetí třetiny, kdy byla první vyloučenou hráčkou Staňková, ale ani přes permanentní tlak neskóroval.

Naději vykřesala v čase 54:02 Belicová, která se po zisku balónku prosadila střelou k tyči. Čtyři minuty před koncem přišel oddechový čas Chodova, po kterém následovala power play, kterou ale při druhém zisku balónku Vítkovic potrestala znovu kapitánka Seevaldová a rozhodla tak o zlatu pro Vítkovice.

Chodov totiž 61 sekund před koncem při power play snížil díky Frantíkové, více už ale nestihl. Vítkovice tak po výhře 5:3 obhájily prvenství v soutěži.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Petr 2 napsal:

    Tolik individuálních herních i nevynucených a pozičních chyb ze strany Chodova. K tomu až na výjimky pomalu běhající hráčky, pomalé přihrávky, obtížná rozehrávka a kombinace. Vítkovice rychlé, kombinačně i individuálně převyšující soupeře a spolehlivá Příleská.

  • TOMYS napsal:

    Veliká gratulace do Vítkovic !!! .. a souhlas ….Chodov si to za celkem nepřesvědčivé výkony v celém playoff nezasloužil… a to jak v poli tak bohužel i v bráně 🙁
    Příleská včera rozhodně z gólmanek kvalitnější a přesvědčivější výkon 👍

    • Petr 2 napsal:

      Vítkovice hrají herní styl založený na mužském pojetí. To proti týmu, nehrajícímu obdobně, bude téměř vždy slavit úspěch. Pokud se Chodov nepřizpůsobí herně i somatotypem hráček, tak Vítkovice porážet nebude.

  • Chodov napsal:

    Ta chodovská hra bez gólmanky, to bylo jako co? Vezmou si time a skončí to tím že hrajou v 5 bez brankáře, pak ve čtyřech s brankářkou. To působilo dost amatérsky ve finále, že se tam motaly absolutně bez nějakýho systému

    • Petr 2 napsal:

      A k tomu až tragikomická situace, kdy brankářka vyběhla na střídačku v situaci, kdy to nebylo v poli pozičně připravené a málem z toho dostaly gól. Byl to vrchol zmaru a nervozity, tomu podlehla i zkušená Christianová.

Napsat komentář

*