Dvě kapitánky: Denisa Ferenčíková a Sára Seevaldová v Superfinále 2024 - Foto: Flickr Český florbal
14. 4. 2024 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Kapitánka Seevaldová: Chtěla jsem, aby holky byly v pohodě a všechny byly, slavíme týden

 



Poprvé vedla tým Vítkovic jako kapitánka. Sára Seevaldová svou roli zvládla a dvěma góly přispěla k výhře svého týmu v Superfinále nad Chodovem v poměru 5:3. V rozhovoru po vítězném Superfinále zhodnotila celou sezónu a zamyslela se také nad tou další.

První otázka mířila směrem k rodačce ze Vsetína na vítězné pivečko. „Chutná vždycky výborně, stejně tak všechny štamprdle, které jsou vítězné,“ usmála se.

Poprvé vedla tým jako kapitánka, pásku převzala po Denise Ferenčíkové, která se v průběhu vrátila jako členka realizačního týmu. „Nemyslím, že bych byla nervóznější. Kdyby to bylo mé první Superfinále v O2 Aréně, tak by to bylo znát, ale tím, že jsem tu hrála minulý rok, jsem si to okusila. Spíše než ze zápasu jsem byla nervózní, jestli to jako tým zvládneme, jestli to ustojíme, máme docela mladý tým, spousta holek Superfinále nehrálo. Ale na mém výkonu to znát nešlo. Chtěla jsme si to užít, aby holky byly v pohodě a myslím, že v pohodě všechny byly,“ popisovala.

Zápas se pro Vítkovice vyvíjel dobře, v 57. minutě vedly o tři branky. „Ve florbale nikdy není dostatečný náskok, pořád tam byla nervozita, že tam může spadnout nějaký blbý gól, může se to semlít a Chodov bude za chvilku na koni. Ale jsem ráda, že jsme to ustály. Věděly jsme, že když už máme ten náskok, v šesti je důležité to odblokovat a pálit dopředu, nejlépe do brány, ať jim uskočíme,“ nechtěla se svazovat.

Vítkovice tak končí sezónu titulem, ačkoliv na jejím začátku klopýtaly. „Nám se sezona ze začátku nevydařila, měly jsme problémy se sehráním a sebevědomím, ale postupem času nás sezona vycvičila, začaly jsme si věřit, chytly jsme to správné sebevědomí, které jsme pak mohly prodat v play off. I semifinálová série s Ostravou byla náročná, ale hodně nám dala a hodně jsme čerpaly i z ní. Nepovedené dva zápasy s Chodovem jsme brali, že to tak asi mělo být. Dívaly jsme se, jak Chodov hraje a byly jsme připravené na jejich speciální situace, říkaly jsme si, jak bránit, to se povedlo,“ usmívala se.

Uspěly Vítkovice také díky týmovému pojetí? „Vnímám, že tam týmový duch je. Byly sezony, kdy ta vítězná mentalita byla větší, na začátku sezony letos přišel zkrat, nepovedl se nám Champions Cup, důležité zápasy v základní části a sebevědomí šlo malinko dolů. Ale pak jsme ho získaly zpět a prodaly to tady. Jsem ráda, že jsme nemuseli dotahovat špatný průběh zápasu a měly vždy náskok,“ hodnotí.

Slavit se prý v Ostravě bude pořádně. „Oslavy jsou vždy velké, slavíme celý týden, bereme si dovolenou, do práce a do školy nechodíme, oslava bude velká a těšíme se,“ směje se.

Vítkovice přitom čeká další velká obměna. „Tým jak se značně obměnil minulý rok, tak se obmění i letos. Nebudu prozrazovat odchody, než to holky odpálí samy. Bude tam velké oslabení, ale máme šikovné mladé hráčky, které se v této sezoně chytily a věřím, že příští rok budou lídry právě ony,“ uzavřela Sára Seevaldová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*