Tomáš Hanák zapsal v superfinále dva góly a jednu asistenci. Foto: Martin Flousek, Český florbal Tomáš Hanák zapsal v superfinále dva góly a jednu asistenci. Foto: Martin Flousek, Český florbal
14. 4. 2024 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Autor vítězné trefy Hanák: Viděl jsem až radujícího se Benyho, získat treble je neuvěřitelné

 



Přišel v létě 2022 a Tatran začal od té doby vítězit. Tomáš Hanák už je dvojnásobným mistrem ligy, k tomu navíc v letošní sezoně se spoluhráči vyhrál Pohrá mistrů i český pohár. K triumfu v superfinále pomohl rozhodující šťastnou trefou v prodloužení. Kvůli pádu ani neviděl, jak se míček zatřepotal v síti. Co se stalo, pochopil až z reakce parťáka Marka Beneše.

V 63. minutě se pokusil ohrozit mladoboleslavského brankáře. „Chtěl jsem poslat míček na bránu. Ale střela vůbec nebyla povedená. Nevěděl jsem, že se mi podařilo dát gól. Až pak jsem viděl Benyho (Marka Beneše), že se běží radovat ke kotli. Byl to pokus ohrozit gólmana a tyhle góly často rozhodují,“ popsal Tomáš Hanák rozhodující zásah ze svého pohledu.

„Bezprostřední emoce byly neuvěřitelné. Naběhli jsme ke kotli, skákali jsme. Ani nevím, jak to popsat. Vlastně netuším, co se mi v tu chvíli honilo hlavou. Jsme rádi, že jsme vyhráli. Možná jsme to trochu drželi v hlavě, že když to dnes zvládneme, máme treble, který ještě nikdo nikdy neměl. Dokonalá sezona pro nás,“ soukal ze sebe autor zlatého gólu emoce.

Utkání ale bylo těsné, Středočeši se drželi a měli jasnou střeleckou převahu. „Boleslav střílí hodně seshora, což my moc ne. My většinou hrajeme křížné přihrávky a střílíme až po nich. Myslím si, že v první třetině jsme hru kontrolovali spíš my, kromě posledních pěti minut. Druhá třetina se nám nepovedla. V té třetí jsme zase naskočili zpátky a hráli zkušeně. Určitě ale Boleslav hodně hrozila a Tomáš zachytal výborně,“ pochválil Hanák brankáře Jurca.

Tomáš Hanák v souboji s Janem Zoufalým. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Tomáš Hanák v souboji s Janem Zoufalým. Foto: Martin Flousek, Český florbal

„Dlouhodobě víme, že má Tomáš výbornou fazonu. Předvedl to v Poháru mistrů, zachytal výborně v českým poháru, celé play off chytal výtečně. Hodně se o něj opíráme a obrana je nastavená, že tam je. Dneska brankářský souboj vyhrál. Je to jeden z nejlepších brankářů na světě, možná úplně nejlepší,“ vysekl vytáhlý forvard poklonu svému gólmanovi.

Svěřenci Milana Fridricha museli zůstat trpěliví. Málokdo asi čekal, že to bude jednostranná záležitost. Boleslavští se drželi až do poslední vteřiny. „Říkali jsme si před zápasem, že čím déle to bude vyrovnané, tím to bude víc hrát pro nás. Protože jsme už v letos zvládli třetí třetinu zápasu s Falunem, zvládli jsme pohár s Chodovem. Určitě nás to motivovalo, protože jsme věděli, že máme sílu ve třetích třetinách,“ přiznal Hanák.

Jak už jsme naznačili, od doby, co je Hanák součástí Střešovic, se klubu daří. „Není to úplně o mě. Máme všechny tři lajny silné. Já jsem zapadl do té první, ale určitě je to prací celého Tatranu. Je to neuvěřitelné a doufám, že takhle budeme pokračovat,“ přeje si hráč, jenž do Střešovic přišel z Black Angels.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*