Adam Delong zapsal v superfinále 2024 jednu asistenci. Foto: Martin Flousek, Český florbal Adam Delong zapsal v superfinále 2024 jednu asistenci. Foto: Martin Flousek, Český florbal
17. 4. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Adam Delong: Nebáli jsme se Tatran presovat. Chyběl nám důraz v brankovišti

 



Ačkoliv šel do superfinále jako favorit Tatran, vítěz základní části, Mladá Boleslav se nezalekla. Třikrát ztrácela, ale pokaždé se dokázala vrátit do zápasu a duel dospěl až do prodloužení. V něm i v celém zápase chyběl Boleslavským větší tlak do brány. Střeleckých příležitostí bylo dost, ale Tomáš Jurco většinu z nich pochytal. I podle útočníka Adama Delonga bylo důrazu ze strany Středočechů málo.

Během utkání se ale Delong cítil na hřišti dobře. „Chtěli jsme se prezentovat stejnou hrou jako v semifinále. Takže jsme se nebáli vytáhnout napadání, což podle mě přidalo na atraktivitě hry. Nebetonovali jsme. Jasně, tu jejich první lajnu trochu betonovat musíte. Ale to jsou odskočení frajeři. Ve druhé třetině jsme se nebáli zapresovat a věřím, že si lidi zápas užili. Bylo to hodně nahoru dolů, velké množství brejků a gólových příležitostí. Co jsem se díval na kostku, měli jsme snad třicet střel, aspoň v tomhle to bylo fajn. Škoda,“ mrzela Delonga nevyužitá střelecká převaha.

V čem tedy tkvěl problém? „Co si vzpomínám, tak Jurcík všechny střely viděl. Je to top pět gólman na světě. Co vidí, to v pohodě chytne. Je hodně rychlý. Co mě mrzí, že jsme měli víc a víc lézt před brankáře, aby tolik neviděl. Škoda mé střely v prodloužení. Vypálil jsem mezi nohama obránce a nevím, jak to chytl. To bylo dvacet čísel na zadní tyč. Ale Tom je podržel, on a první lajna,“ vyzdvihl kvality střešovického brankáře a elitní formace.

Adam Delong se na hřišti často potkával s obráncem Tatranu Martinem Kisugitem. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Adam Delong se na hřišti často potkával s obráncem Tatranu Martinem Kisugitem. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Brali efektní zákroky Jurca sebevědomí střelcům Boleslavi? „Bylo tam pár takových situací, kdy jsme vystřelili a on to čapnul, vůbec to nevyrazil. Nejen, že to chytl, ale hned míček házel dopředu. Ještě z toho byla šance na opačné straně, takže klobouk dolů. Ale když to vezmu, tak musím smeknout před naším týmem. Po těžké semifinálové sérii jsme se nevzdali ani za stavu 0:2, kdy do toho Tatran vlétl. Probrali jsme se a pokaždé jsme to dotáhli na 2:2 a 3:3. Škoda gólu na 3:4, kdy jsme tam nechali Marka Beneše trochu samotného na středu hřiště, z čehož se on nemýlí. Klobouk dolů, že jsme vyrovnali,“ ohlédl se Delong za průběhem superfinálové bitvy.

Jak velký zavládl smutek po rozhodující inkasované trefě z florbalky Tomáše Hanáka? „Co k tomu říct… Už jsem to zažil podruhé, doufám, že to neprožiju potřetí,“ řekl útočník, jenž v létě 2023 dorazil do Mladé Boleslavi z Vítkovic.

Rozhodující zásah smolně propadl za záda Lukáše Bauera. „Výčitky určitě mít budeme z nevyužitých šancí a z clonění v brankovišti. Jinak si ale myslím, že se nemáme za co stydět. Přeci jen přišel nový trenér a celou sezonu jsme se víc soustředili na útočnou fázi než na obrannou. Věřím, že příští rok na to navážeme a k tomu přidáme i defenzivní činnost. Budeme těžit z uplynulé sezony i ze zkušeností ze superfinále. Hodně kluků zůstává, takže myslím, že máme na čem stavět a těším se na to,“ dodal Delong na závěr.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*