Radomír Mrázek na lavičce Slovenska při kvalifikaci na světový šampionát. Foto: Flickr IFF
20. 4. 2024 Ostatní (6) KOMENTÁŘŮ

Legendární Mrázek se vrací na scénu, v Národní lize povede štěpánkovickou Letku

 



Radomír Mrázek se vrací na klubovou scénu. Po sestupu z 1. ligy po něm šáhl tým FBC Letka , který sídlí ve Štěpánkovicích. Mrázek, který naposledy působil v Bulldogs Brno v roce 2015, bude v celku také šéftrenérem mládeže.

Po loňské skvělé sezóně přišlo vystřízlivění a štěpánkovická Letka po 11. místě v základní části sestoupila ze druhé nejvyšší soutěže do Národní ligy poté, co podlehla play down Čelákovicím 0:4 na utkání.

Na lavičce Letky s avízem dopředu a bez ohledu na výsledek skončil trenér Petr Gajda, který Letku dovedl až do druhé nejvyšší soutěže a tým oznámil také výrazné změny v kádru. Nyní prozradil, že se domluvil s Mrázkem, který bude také šéftrenérem mládeže.

„Jsme moc rádi, že se nám na lavičku áčka povedlo domluvit takové trenérské eso, jakým Radomír Mrázek je. Jak se říká „líná huba, holé neštěstí“. Na začátku společných jednání nás vůbec nenapadlo, že bychom mohli najít společnou řeč. Radka jsme však oslovili a po dvou schůzkách si plácli. Od úvodního jednání jsme našli společnou řeč, stanovili si vizi a cíle, které jak klubu, tak Radkovi dávají smysl a mají klub posunout na ještě vyšší úroveň, než dnes je. Nebojím se říct, že angažováním Radka uděláme takové posílení, které tady ještě nebylo,“ řekl k angažování Radomíra Mrázka předseda klubu Rostislav Plaček na klubovém webu.

„Na spolupráci se těším. Mimo klubový florbal jsem zhruba 11 let, takže energie byla dobita. Nejdu do cizího prostředí, věřím, že klubu a hlavně lidem v něm pomůžu,“ řekl k novému angažmá samotný Radomír Mrázek.

Radomír Mrázek je ikonickým trenérem především pro Vítkovice, se kterými získal dva mistrovské tituly v nejvyšší soutěži a v průběhu letošního play off Livesport Superligy byl uveden do klubové síle slávy. Na Dubině skončil jako trenér v říjnu 2013, o zhruba rok a půl později působil v Bulldogs Brno.

Od roku 2019 vede slovenskou mužskou reprezentaci, se kterou ho čeká v prosinci světový šampionát v Malmö.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Komik napsal:

    Moc tomu nerozumím, je snad trenér slovenské repre…tak o jaký návrat na scénu se jedná? Navíc teda tohle zrovna oproti té repre je nějaký regionálni hobby florbal.

    • fcí napsal:

      No nerozumíš !!!!Něco jiného je trénovat slovenskou reprezentaci a něco jiného každodenní trénování v klubu

  • Adam napsal:

    Jedná se o návrat na českou florbalovou scénu jako trenér. Hobby úplně jde – jde do týmu, který ještě v letošní sezóně hrál 1. ligu. Navíc jde do něj i jako šéftrenér mládeže.

  • Frajer napsal:

    Tak hlavně že byl uveden do síle slávy 😉

  • Petr napsal:

    Proč ho nevzala Ostrava?
    Radši mohli zaplatit kvalitního trenéra (koncepci) a ne dva finy. Kdo chce kam pomožme mu tam. Předkolo opět strop.
    Ti by ho potřebovali jako sůl.
    Robenek na dvě kategorie nestačí.

    • hudino napsal:

      Myslíš, že ho neoslovili? Vícekrát? Do Pepina nechtějí jít hráči ani trenéři. Proto berou Finy.

Napsat komentář

*