Jan Zahalka slaví s týmem BUTCHIS postup do Livesport Superligy. Foto: Butchis Jan Zahalka slaví s týmem BUTCHIS postup do Livesport Superligy. Foto: Butchis
20. 4. 2024 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Zahalkova éra v Butchis po sestupu končí. Neskutečná jízda, kluky mám v srdci, uvedl

 



Tak trochu neuvěřitelná éra trenéra Jana Zahalky na lavičce Butchis končí. Zkušený trenér, který Butchis vytáhl z regionálních soutěží až do Livesport Superligy to oznámil na svém Facebooku, na kterém sdílel velmi osobní status, ve kterém se rozloučil s celou organizací.

Zahalka vedl v nejvyšší soutěži Tatran nebo Mladou Boleslav, v posledních letech ale psal neuvěřitelný příběh s BUTCHIS, který převzal před sedmi lety, ještě jako Bučis team. Ten prakticky vyvrcholil v minulém ročníku, kdy Butchis bez porážky prolétl 1. ligou mužů a zamířil do Livesport Supeligy.

V té po jedné sezoně končí, po předposledním místě v základní části podlehl v 1. kole play down 1:4 Karlovým Varům a následně stejným výsledkem Pardubicím.

„Když jsem v roce 2017 přišel do skoro neznámého klubu, který si to pinkal v regionální lize mužů, unavený z velkého florbalu, nikdy bych nevěřil, kam až se tahle parta může dostat. Byla to neskutečná jízda a i když se nám to letos výsledkově nepovedlo, tak je stále na co být hrdý,“ uvedl Zahalka.

Ono to totiž vždy není jen o sportu a výhrách a výsledcích. Přesto, že letošní sezona byla úplně jiná než ty předchozí, kdy jsme šli od výhry k výhře, tenhle tým dokázal na svých zádech unést i prohry letošní sezony, nerozhádat se a bojovat až do posledního zápasu. To že jsme narazili na svůj herní strop je prostě realita. Asi to tak mělo být a pevně věřím, že o klukách z BUČISU ještě uslyšíme,“ přeje si trenér, po kterém tým povede Jakub Rohn.

„Bylo to skvělých sedm let na které nikdy nezapomenu a budu je nosit v sobě, tyhle kluky mám prostě rád a vždy to tak bude. Takže díky za vše a třeba zase někdy spolu…,“ rozloučil se Jan Zahalka.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Máte tam chybu… napsal:

    Až na to, že v základní části neskončilo poslední, bylo by fajn se aspoň podívat na tabulku, než vydáte článek…

  • Butchis napsal:

    „V té po jedné sezoně končí, po posledním místě v základní části podlehl v 1. kole play down 1:4 Karlovým Varům.“

    To je tak těžký to opsat aspoň z tý tabulky správně, že Butchis fakt nebyli poslední v ZČ. Jinak Zahymu klobouk dolů kam až je dotáhl, ale tohle asi očekávaný krok. Už na něm bylo v sezóně vidět že toho má až až

Napsat komentář

*