Michaela Šponiarová v dresu Vítkovic. Foto: Florbal Vítkovice Michaela Šponiarová v dresu Vítkovic. Foto: Florbal Vítkovice
24. 4. 2024 Extraliga žen (5) KOMENTÁŘŮ

Šest titulů s Vítkovicemi a návrat domů. Šponiarová se vrací na Slovensko, od florbalu chce pauzu

 



Vítkovice oznámily ve čtvrtek večer odchod slovenské útočnice Michaely Šponiarové. Ta získala šest titulů mistryně Extraligy žen, poslední v BigBoard Superfinále 2024. Nyní se přesouvá zpět na Slovensko a podle tiskové zprávy klubu si vezme od florbalu pauzu.

Na příkladu Michaely Šponiarové se poměrně dobře ilustruje rozložení sil v Extralize žen. Slovenská florbalistka odehrála za Vítkovice – s přestávkami na angažmá ve Finsku a Švédsku – osm sezón, hned sedmkrát si zahrála Superfinále, ze kterého šestkrát odešla se zlatou medailí.

K jejímu konci se váže také zajímavá spojitost: Superfinále nehrála pouze v ročníku 2014/2015, kdy byla její spoluhráčkou Mirva Laitinen, dnes provdaná Naava. Vítkovice tehdy padly v semifinále s Chodovem, poslední Superfinále pak Šponiarová odehrála před dvěma týdny proti Chodovu – s Naavou v sestavě. „Rozhodně to můžu hodnotit jako nejnáročnější sezónu. Ale o to více jsem hrdá na tým a těším se z toho, že končím na vrcholu. Mrzelo by mě a vyčítala bych si, kdyby tomu tak nebylo,“ uvedla v tiskové zprávě klubu.

Za ten odehrála v Extralize žen 236 utkání a připsala si rovných 350 bodů za 208 gólů a 142 asistencí.

Loni v prosinci po světovém šampionátu v Singapuru ukončila také reprezentační kariéru, podle tiskové zprávy Vítkovic si chce nyní dát od florbalu pauzu, definitivní konec tak florbalistka, která se v dresu Täby stala také první slovenskou hráčkou ve švédské ženské SSL, neohlásila.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • HonzaD. napsal:

    ten poslední odstavec, to je nějaká hádanka?

    „Loni v prosinci po světovém šampionátu v Singapuru ukončila také reprezentační kariéru, podle tiskové zprávy Vítkovic si chce nyní dát od florbalu pauzu, definitivní konec tak florbalistka, která se v dresu Täby stala také první Slovenskou ve švédské ženské SSL.“

  • ondra napsal:

    co se ti na tom posledním odstavci?

  • Petr 2 napsal:

    Pane Dannhofere, prosím o dokončení posledního odstavce, ze kterého vypadla část textu, aby to celé dávalo smysl.

Napsat komentář

*