Ondřej Němeček ve švédském Superfinále. Foto: Per Wiklund Ondřej Němeček ve švédském Superfinále. Foto: Per Wiklund
28. 4. 2024 Švédsko (6) KOMENTÁŘŮ

Němeček třikrát bodoval a je s Langerem šampionem SSL, dvě branky Krupnové Pixbu nestačily

 



Švédsko má za sebou florbalové Superfinále v roce 2024. V mužském zápase zářil v dresu Storvrety Ondřej Němeček, který třikrát asistoval a přispěl výhře 8:5, kterou oslavil společně se zraněným spoluhráčem Filipem Langerem. Dvě branky Elišky Krupnové pak nestačily ženám Pixba proti Thorenguppenu.

Storvreta začala skvěle a v osmé minutě vedla 2:0, na Weissbachovo snížení pak ještě do první přestávky Gustafsson. Ve druhé třetině nejprve snížil Kalentun, ale v závěru třetiny poprvé bodoval Němeček, který nabil Lindholmovi.

55. minuta přinesla Němečkův gól, o půl minuty později zakončil svůj bodový účet, když přihrál Weidmanovi. Storvreta už komplikace nepřipustila a zvítězila 8:5.

Zlato pro Pixbo nevybojovaly ani ženy Pixba, kterým mohutně pomáhala Eliška Krupnová. Po špatném začátku totiž Lišky nejprve stáhly na 1:2, ve třetí části pak stav 1:4 dotáhly díky další brance Krupnové na 3:4. Následovaly ovšem dva zásahy Cajsy Alm do prázdné branky.

Eliška Krupnová sice ve švédském superfinále skórovala, Pixbo však navzdory tomu titul neslavilo. Foto: Pixbo Wallenstam

Eliška Krupnová sice ve švédském superfinále skórovala, Pixbo však navzdory tomu titul neslavilo. Foto: Pixbo Wallenstam


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • K. napsal:

    Úspěch, ale nemůžu si pomoci, české superfinále mělo ještě úplně jinou úroveň,a to nemluvím o nasvícení haly, kdy jsem zápas sledoval v potemnělé intimní atmosféře, jak kdyby se to hrálo někde při svitu měsíčku tvl. První lajna Storvrety ale jednoznačně odskočená – těším se na repre srovnání.

    • Petr 2 napsal:

      Hrálo se na fotbalovém stadionu. Osvícení v TV otřesné, stíny, pro diváka asi horší než pro hráče na hřišti.

    • sparta napsal:

      Mně také bavilo české superfinále více,a to musím říct, že jsem to čekal opačně. Bolka překvpaila aktivním stylem hry. Storvreta a její neatraktivní florbal opět v akci..

  • Jakub L. napsal:

    Prosím proč nehrál Langer a proč část sezony nehrál i Němeček?

Napsat komentář

*