Florbalisty Startu98 jsou zpět v Extralize žen. Foto: Start98 Florbalisty Startu98 jsou zpět v Extralize žen. Foto: Start98
29. 4. 2024 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Znojmo po ročním působení sestupuje z extraligy, právo na návrat si vybojoval Start98

 



Střídání stráží. Tak by se dala charakterizovat baráž o Extraligu žen, která v neděli skončila po čtyřech utkáních. Sérii o bytí a nebytí vyhrály florbalistky Startu98 3:1 na zápasy a na úkor se Znojma se po roce mohou vrátit do nejvyšší soutěže. Znojmo naopak po roce elitní soutěž opouští.

První utkání skončilo fantastickou přestřelkou a výhrou Znojma 11:10, další tři zápasy ale šly na stranu Startu98. Ten zvítězil postupně 5:3, 9:1 a 5:4 a jako poražený finalista 1. ligy žen vyhrál v baráži proti Znojmu, které skončilo v ČEZ Extralize žen poslední po odehrání rozšířeného play down.

V nejvyšší soutěži končí Znojmo po roce, v základní části zapsalo jeden bod: v pátém kole podlehlo Liberci 5:6 v prodloužení, v rozšířeném play down pak poprvé vyhrálo: rovněž v 5. kole play down porazilo 6:5 po nájezdech Třinec.

Start98 má tak právo na návrat do nejvyšší soutěže. Bude zajímavé sledovat, jak se k situaci postaví, protože před rokem soutěž dobrovolně opustil, na druhou stranu ale v posledních týdnech posiloval a mohl se spolehnout na pomoc hráček Chodova. Tématu se Florbal.cz bude věnovat v příštích dnech.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*