David Šimek a jeho radost po superfinále 2024. Foto: Barbora Reichová, Český florbal David Šimek a jeho radost po superfinále 2024. Foto: Barbora Reichová, Český florbal
2. 5. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Stylové loučení ziskem treblu. David Šimek končí kariéru

 



Lukáš Hájek, Jan Natov, Tom Ondrušek a teď i David Šimek. Česká nejvyšší soutěž přichází o další útočné eso. Florbalista, který do Tatranu přišel před třemi roky, se rozhodl z rodinných důvodů ukončit svou florbalovou kariéru. Odchovanec Bohemians dorazil do Střešovic po zahraničním angažmá a v posledních dvou letech získal s Tatranem dva mistrovské tituly. V uplynulé sezoně byl navíc i u triumfů v českém poháru a v Poháru mistrů.

V nejvyšší soutěži Šimek debutoval v dresu Bohemians po boku svého staršího bratra Martina. V roce 2018 přestoupil do švýcarského Thunu. Tam strávil tři sezony, jeho tým se povětšinu pohyboval na spodních pozicích NLA, Šimek ovšem patřil ještě společně s Janem Řehořem k největším tahounům mužstva.

Po třech sezonách ve Švýcarsku se vrátil do Česka, do svých řad ho získal Tatran, který chtěl zkvalitnit svůj útok. To se povedlo a vyvrcholilo to letošním ziskem treblu. David Šimek nastupoval také za reprezentaci. Z mistrovství světa juniorů 2015 má bronz, stejný kov si odvezl i z Helsinek ze seniorského šampionátu 2021. V národním týmu nastoupil do 23 utkání.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*