Z hráček Black Angels a Prague Tigers budou spoluhráčky. Foto: Black Angels Z hráček Black Angels a Prague Tigers budou spoluhráčky. Foto: Black Angels
2. 5. 2024 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Black Angels končí s ženskou složkou, ta bude nově součástí Prague Tigers

 



K zajímavému spojení došlo na pražské mapě ženského florbalu. Black Angels totiž opouští svou ženskou složku, která se nově stane součástí dosud konkurenčního pražského oddílu Prague Tigers.

Prohlášení Black Angels je v kompletní verzi dostupné na webu oddílu, přinášíme citaci dvou nejdůležitějších pasáží. „Po rozhodnutí vedení klubu nemůžeme od sezony 2024/2025 nadále pokračovat v paralelním vývoji obou kompletních složek a museli jsme tedy přijmout z toho plynoucí opatření. Víme, že toto rozhodnutí zasáhne mnoho srdcí stejně jako nás, avšak musíme k budoucnosti klubu přistupovat racionálně a v dlouhodobém horizontu udržitelnosti kvalitní práce pro všechny členy a jejich rodiny,“ píše pražský oddíl.

Jeho ženská složka míří do rukou Prague Tigers. „Od sezony 2024/2025 se ženská složka klubu Black Angels postupuje klubu Prague Tigers, kterého prioritou je právě ženská struktura a zaručuje tedy kvalitativně relevantní vývoj nynějších hráček. Jedná se o komplexní řešení, které zahrnuje kompletní trenérskou a hráčskou strukturu, pro které dojde k signifikantnímu zlepšení zázemí, tréninkového procesu i dostatečného počtu hráček v jednotlivých kategoriích. V rámci tohoto projektu se přesouvají někteří trenéři v čele s šéftrenérkou ženské složky Anet Jarolímovou, abychom zaručili nejlepší možnou návaznost pro naše hráčky. Zároveň byla tato varianta nejlepší z hlediska geografické působnosti obou oddílů, tedy na severu Prahy,“ zmiňuje prohlášení také nynější trenérku a bývalou českou reprezentantku Anet Jarolímovou.

Minimálně v rámci 1. ligy by tak měl vzniknout nový a velmi zajímavý tým, s výhledem na boj o Extraligu žen. Prague Tigers sám o sobě totiž skončil ve své divizi 1. ligy žen na třetím místě, Black Angels o dvě pozice níže. Tygřice následně vypadly v osmifinále play off s Mladou Boleslaví, Black Angels o kolo později s Dobruškou.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*