Český ženský tým pro MS 3 na 3. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady Český ženský tým pro MS 3 na 3. Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady
11. 5. 2024 Ženský florbal (12) KOMENTÁŘŮ

Startuje šampionát 3 na 3: V české nominaci je například gólmanka Kreisingerová

 



Ve finském Lahti startuje světový šampionát ve florbale 3 na 3. V ženské části se proti sobě postaví zajímavé výběry, ve kterých nechybí zajímavá jména. Českému výběru dominuje zkušená brankářka Daniela Kreisingerová, velká jména jsou ale také na soupiskách soupeřů. 

Ženského turnaje se zúčastní celkem 14 týmů, které jsou rozděleny do tří základních skupin. Ve skupině A se utká Švédsko, Polsko, Lotyšsko, Island a bílý tým Finska.

Ve skupině B pak modrý tým Finska, Slovensko, Ukrajina, Německo a Indie. Český výběr bude hrát ve skupině C společně se Švýcarskem, Estonskem a Nizozemskem. Do čtvrtfinále postoupí celkem 8 týmů: vítězové všech tří základních skupin, týmy, které skončí na druhém místě ve skupinách A a B o pěti členech a dva nejlepší týmy na třetích místech.

Pohled na soupisky je pak zajímavý: Švédky přivezly výběr z SSL, kterému dominuje aktuální juniorská mistryně světa Moa Dynefalk, Finky pak bude reprezentovat například zkušená brankářka Tiltu Siltanen anebo další juniorská mistryně světa Suvi Hämälainen.

Zkušené výběry postavilo Polsko anebo Lotyšsko, které nasadí své dvě zřejmě největší aktuální hvězdy: Annu Ankudinovou a útočnici Vítkovic Simonu Grapenu.

Český tým budou reprezentovat brankářky Daniela Kreisingerová s Karolínou Červovou a v poli pak Eliška Hladíková, Aneta Nigrinová, Nikola Bursová, Ivana Hrušková, Kateřina Radostová, Natálie Vesecká a Anežka Dobisíková, ve valné většině hráčky SKV.

„Dovolím si mluvit za všechny a říct, že se na tuhle akci těšíme asi tak moc, jak se jen těšit dá. Tahle příležitost se jen tak opakovat nebude, a to si všechny plně uvědomujeme a vážíme si toho. Ohledně očekávání je to trochu záludné. Jelikož každá země tento turnaj pojala trochu jinak, třeba na Slovensku se hrály kvalifikační turnaje, ve Švýcarsku vybírali z 200 přihlášených a Finsko a Švédsko tam posílá své nejlepší hráčky, proto až během turnaje poznáme sílu ostatních týmů. V tuto chvíli tedy máme očekávání taková, že vlastně nevíme, co očekávat,“ uvedla Aneta Nigrinová na webu Královských Vinohrad.

V mužském turnaji se představí výběr složený z hráčů, kteří objíždějí letní turnaje pod hlavičkou IBF Chadíci. V základní skupině narazí český výběr na tým z Nového Zélandu, posléze na Nizozemce a pouť skrze první fázi turnaje zakončí soubojem se západním výběrem Francie. V případě umístění na prvních dvou místech skupin anebo mezi dvěma nejlepšími třetími týmy čeká na český tým elitní play off, v opačném případě play off B.

Nominace (muži):

Brankáři: Martin Forman (SCC Semily), Marek Juna (Sokol Dobříš).

Hráči: Vojtěch Fíla, Adam Fiřt (oba Florbalová akademie MB), Tadeáš Lang (Sparta B), Tomáš Matušů (FBK Jičín), František Pěkný (Sokol Dobříš), Pavel Procházka (Kralupy Wolves), Michael Svatoš (Wizards Praha), Jakub Tater (Chodov C).

Program českého týmu žen:

Všechny zápasy základní části se odehrají v sobotu 11. května:
12:30 vs. Švýcarsko
14:00 vs. Estonsko
16:00 vs. Nizozemsko

Program českého týmu mužů:

Všechny zápasy základní části se odehrají v sobotu 11. května:
8:30 vs. Nový Zéland
10:30 vs. Nizozemsko
13:00 vs. Francie


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Vladimír Ježek napsal:

    Jakým způsobem byly vybrána družstva české reprezentace?

  • Kerim napsal:

    Trochu mě mrzí, že se tohoto MS neúčastní reprezentace Grónska a Kiribati 🙁

  • Luky napsal:

    Český florbal nevzal danou akci viditelně vážně. Nechápu proč tam neposlali někoho z repre U23, aby si ti kluci aspoň zahráli na nějaké akci a třeba i něco vyhráli, když už kategorii slavně ČF založil. Nebo repre juniorů, ale ne IBK…. – kdo to rozhodl, že to musí být z nižších soutěží a zrovna tito? Určitě by tam Češi neměli prohrávat s Novým Zélandem.
    Vím, že o nic nejde, ale ostatní to tak „nevážně“ nevzali.

    • Xaver napsal:

      Protože pak by jim to ČF musel platit a to už papalášům samozřejmě nevoní. Ve finále jsou pak ty výsledky chyba vedení ČF, ne těch hráčů, co tam za svoje peníze jeli.

      • Luky napsal:

        pokud si to fakt museli zaplatit, tak to je „bizár“ a ČF by se měl stydět. pak chápu proč tam jel tento výběr.

        • Pája napsal:

          Ano, hráči a hráčky si museli opravdu vše zaplatit a zajistit (cesta, ubytování, jídlo, …). ČF uhradilo jen startovné a poskytlo dresy, které nejsou ani repre dresy, ale rozcvičováky, v některých případech již použité.

  • Dudacek napsal:

    Tihle byli ochotni si to zaplatit

  • David napsal:

    Kdo se přihlásil a kdo si to zaplatí toho vzali,podle toho vypadá ta sestava.

  • Heh napsal:

    Neznam ale RIP

  • David napsal:

    Mužská hvězdná sestava dvakrát rupla s Novým Zélandem 🤣🤣🤣

Napsat komentář

*