Jakub Gruber se stal novou posilou Sparty. Foto: ACEMA Sparta Praha Jakub Gruber se stal novou posilou Sparty. Foto: ACEMA Sparta Praha
9. 5. 2024 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Gruber se v Boleslavi nedohodl na prodloužení smlouvy a míří do Sparty!

 



Po osmi letech změní 29letý reprezentační obránce Jakub Gruber své působiště. V Mladé Boleslavi mu po této sezoně končí smlouva a na nové se s vedením středočeského klubu nedohodl. Následně vyslyšel volání pražské Sparty.

O čtyřnásobného vítěze Livesport Superligy (třikrát s Mladou Boleslaví, jednou s Tatranem), medailistu z MS (stříbro 2022 a bronz 2021) a rekordmana v počtu startů v superfinále (8, stejně jako Jan Natov, Jakub Hubálek a Lukáš Souček) měli v Mladé Boleslavi zájem i dál. Obě strany se ale neshodly na nové smlouvě, a tak se Jakub Gruber rozhodl pro změnu.

„Klub mě oslovil s tím, že má zájem, abych tu pokračoval. Zároveň jsem letos pociťoval větší zájem než dřív i z jiných organizací. Nutilo mě to zamyslet se, jestli není čas na změnu. Po mnoha letech jsem dospěl k tomu, že pracovat v klubu, trénovat jako hlavní trenér kategorie a hrát za superligový tým je hodně náročné. Hledal jsem takové nastavení, které mi umožní, abych mohl dát maximum své hráčské roli a nakonec jsem se domluvil se Spartou,“ uvedl Gruber pro boleslavský web.

Jakub Gruber si zahrál superfinále hned osmkrát. Foto: Florbal Mladá Boleslav

Jakub Gruber si zahrál superfinále hned osmkrát. Foto: Florbal Mladá Boleslav

„Měli jsme zájem o to, aby u nás Kuba pokračoval. Dlouho jsme řešili různá nastavení další spolupráce, dostali jsme se na hranu našich možností, ale Kuba si nakonec vybral jiné řešení, přičemž jako hlavní důvod pro změnu uvedl lepší hráčskou roli v novém týmu,“ dodal k vyjednáváním generální manažer Boleslavi Tomáš Pacák.

„Po delších rozhovorech, které jsem vedl s generálním manažerem a trenérem Sparty jsem vnímal, že směr kterým se Sparta vydává, je ten, který mě láká a vidím v něm svou budoucnost. Očekávání jsou vysoká, chci být stále lepším hráčem a přispět k úspěchu týmu,“ dodal Gruber po oznámení přestupu.

Agilní obránce se ještě rovněž nevzdává myšlenek na reprezentaci. „Hodně svých cílů jsem si již splnil, ale stále ne všechny. V osobních cílech bych chtěl zúročit zkušenosti, které jsem nasbíral z předchozích klubů a při nejlepším zažít s klubem to, co ještě nezažil. V neposlední řadě v sezoně mistrovství světa bych chtěl zabojovat o místo v reprezentaci jelikož vnímám, že to je stále to nejvíc čeho může hráč dosáhnout,“ řekl ke své snaze dostat se do národního celku.

Jakub Gruber v novém dresu. Foto: ACEMA Sparta Praha

Jakub Gruber v novém dresu. Foto: ACEMA Sparta Praha


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*