Juniorky podlehly v semifinále Finsku. Foto: IFF Juniorky podlehly v semifinále Finsku. Foto: IFF
12. 5. 2024 Reprezentace juniorek (4) KOMENTÁŘŮ

Domácí Finky uťaly český finálový sen, v souboji o bronz je čeká Švýcarsko

 



Česká reprezentace juniorek se podruhé v řadě do finále světového šampionátu nedostala. Ačkoliv s Finkami sehrály naše juniorky kvalitní utkání, ve kterém byly místy lepší, tak po brance Granlund v prodloužení padly 2:3 a čeká je souboj o bronz.

Sen o zopakování finálové účasti z Katowic a útoku na zlato tak skončil, v nedělním zápase o třetí místo čeká na tým hlavního trenéra Tomáše Martiníka Švýcarsko, které ve druhém semifinále podlehlo 3:4 Švédsku. Skupinový duel obou soupeřů skončil českým vítězstvím 4:1.

Výsledek semifinále MS juniorek 2024:

Česko WU19 – Finsko WU19 2:3p
branky: 11. Lucie Baldreichová, 53. Linda Fuchsová – 40. Elsa Holopainen, 50. Elsa Holopainen, 61. Milla Granlund; vyloučení: 1:0; využití: 0:1; diváků: 1705; zásahy brankářů: Eliška Svrčková 5 – Julia Saarinen 18; po třetinách: 1:0, 0:1, 1:1, 0:1

Sestava Česka: Svrčková (Bačková) – Machálková, Matýsková, Fáčková, Gocová, Kubalčíková, Hlaviznová, Sigmundová – Fuchsová, Zerzánová, Brucháčková – Klubalová, Baldreichová, Břeská – Lískovcová, Lovíšková, Sikorová – Štekerová, Horčičková


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Jana napsal:

    Tohle je obrovská škoda a nezvládnuté. Tahle generace na čele s Brucháčkovou, Klubalovou, Baldreichovou atd. byla rozhodně někde jinde než finská a švýcarská a měla rozhodně zaútočit na zlato proti Švédkám, tak jako pár let zpět junioři. Samozřejmě aspoň bronz, ale i tak tohle se prostě nepovedlo jak mělo.

    • Petr 2 napsal:

      Jenže Finky neudělaly chyby, na rozdíl od našich hráček. A ony dvě chyby byly z kategorie elévských. Co naplat, že byly dvě třetiny dominantní, když z převahy nedokázaly dát rozdílové branky. Mohly hrát o zlato.

      • Jana napsal:

        Proto říkám, že to bylo nezvládnuté. Kvalitativní převaha byla výrazně na naší straně, ale selhala hlava (zakončení) a taktické řešení lehkých standartek.

        • Petr 2 napsal:

          Otázka individuální šikovnosti je stále slabé místo ve srovnání s hráčkami ze Severu. To je práce na klubové úrovni.
          Jinak se vším souhlas, příspěvek jsem myslel jako doplnění Vašeho, nikoliv jako polemiku.

Napsat komentář

*