Realizační tým ženské reprezentace sleduje MS juniorek v Lahti. Foto: Martin Flousek, Český florbal Realizační tým ženské reprezentace sleduje MS juniorek v Lahti. Foto: Martin Flousek, Český florbal
23. 5. 2024 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Realizační tým žen: Kati Eteläpää zůstává, hlavní trenér obnoví spolupráci s Michaelou Marešovou

 



Reprezentace žen má jasno o prvních členech obnoveného realizačního týmu hlavního trenéra Lukáše Procházky. Ten bude nadále spolupracovat s finskou asistentkou Kati Eteläpää a obnoví spolupráci s Michaelou Marešovou, která v realizačním týmu nahradí Lukáše Netrefu.

Lukáš Procházka bude nadále spolupracovat s finskou trenérkou Kati Eteläpää. „Byla pro mě naprostá priorita, abychom s Kati pokračovali společně. Vnímám, že nám spolupráce opravdu fungovala a pro tým je její přínos neocenitelný. Je to nejen skvělá trenérka se spoustou zkušeností, ale zároveň úžasný člověk, který dokáže být oporou, podpořit, nadchnout a pomoci v těžkých chvílích. Jsem moc rád, že spolu budeme pokračovat i v dalším cyklu. Myslím si, že je to pro celý český ženský florbal hodně dobrá zpráva. O Kati byl velký zájem i ze strany švýcarské federace, měla i spoustu jiných nabídek. Od začátku jsem ale věděl, že je pro ni pokračování s českou reprezentací srdcová záležitost a je skvělé, že vše klaplo a na další kooperaci se moc těším, uvedl Procházka v tiskové zprávě Českého florbalu směrem k trenérce, která dlouhodobě žije ve Švýcarsku.

Pokračovat budou také Roman Vítek s Jakubem Hybšem, končí naopak Lukáš Netrefa, kterého nahrazuje Michaela Marešová. „Luky se rozhodl u reprezentace nepokračovat a já mu za jeho práci chci poděkovat. Míša je jednoznačně jiný typ trenérky, má velké zkušenosti a její role bude rozhodně jiná než v případě Lukyho. Kompetence mezi trenéry budou rozděleny jinak než v předešlém cyklu, ale určitě nechci prezentovat detail dříve, než začneme společně pracovat s týmem. Máme před sebou řadu výzev a úkolů, musíme bezpodmínečně zlepšit naši hru s míčkem, speciální týmy a řadu dalších věcí a vnímám, že Míša je správná volba. Navíc, vzájemnou spolupráci máme vyzkoušenou, známe se, a to je velká výhoda,“ řekl Procházka.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*