Reprezentace žen má před sebou kemp v Kutné Hoře. Foto: Český florbal Reprezentace žen má před sebou kemp v Kutné Hoře. Foto: Český florbal
1. 6. 2024 Reprezentace žen (4) KOMENTÁŘŮ

Reprezentace žen začne v Kutné Hoře s bronzovými juniorkami, ale bez kapitánky Krupnové

 



Reprezentaci žen čeká v červnu čtyřdenní kemp na začátek nového cyklu, který vyvrcholí domácím světovým šampionátem v Ostravě a Brně. V úvodní nominaci hlavního trenéra Lukáše Procházky nechybí bronzové juniorky z Lahti, Kateřina Vachudová, Barbora Husková nebo Pavlína Bačová. Absentovat ale bude kapitánka Eliška Krupnová.

Reprezentaci žen čeká první akce v rámci cyklu, který vyvrcholí domácím světovým šampionátem, současně se bude jednat o první akci pro obměněný realizační tým. „Detailně nastavujeme jednotlivé oblasti tak, aby byl v celém cyklu stále jasný a čitelný systém a jednotlivé kroky na sebe plynule navazovaly. V květnu jsme se s Kati a Míšou sešli na MS juniorek ve Finsku, kde jsme měli unikátní možnost na všem pracovat. Do detailu jsme diskutovali o okruhu hráček, propracovávali celkový koncept a zaměřovali se na hodnoty, které tento cyklus budou reprezentovat. Musíme nastavit vše tak, aby nás každá akce posunula do vyšší kvality. Nemůžeme si dovolit ztratit ani jeden den, vše musí být a bude precizně naplánováno. Od všech členek a členů týmu to bude vyžadovat značnou dávku úsilí a zodpovědnosti. Jenom tak můžeme být na mistrovství úspěšní. A právě v Kutné Hoře nás čeká první a nesmírně důležitý krok na této cestě směrem k domácímu šampionátu,“ uvedl v tiskové zprávě hlavní trenér Lukáš Procházka.

Ve výběru nechybí tři zajímavá jména z domácí soutěže. Obránkyně Kateřina Vachudová a útočnice Barbora Husková s Pavlínou Bačovou. „Troufnu si říct, že pokud by se Kačka nezranila, mohla být i v nominaci do Singapuru. Zranění ji přibrzdilo, ale v play-off už se zase vrátila do svého obvyklého módu. Bára se ve druhé polovině sezony dostala do velké formy, táhla Vítkovice, a to nejen gólově. Přišlo mi, že se zlepšila i v činnostech, které dříve nebyly její doménou, nominaci si jednoznačně zasloužila. Rovněž Pája má za sebou velmi dobrou sezonu a dlouhodobě prokazuje své kvality v extralize. Její zapojení v minulém cyklu nebylo zejména ze zdravotních důvodů ideální, ale pokud bude mít, chuť, motivaci a výkonnost, má dveře otevřené,“ říká Procházka.

Šanci dostávají také členky bronzového týmu juniorek, trenérský štáb ukázal také na Nikolu Štekerovou. „Na začátku předchozího cyklu s námi jela na sraz Anna Brucháčková, také bez jediného startu mezi dospělými a také jsem s tím byl konfrontován. Věřil jsem své intuici, stejně jako teď v případě Nikoly. Nechci obě holky srovnávat, protože Nikola je typologicky jiná hráčka, ale má předpoklady pro mezinárodní florbal. Jestli je to brzy, to ukáže až čas, ale pokud na sobě bude pracovat a zůstane nohama na zemi, může se prosadit,“ věří Lukáš Procházka.

Ten zatím nemůže využít kapitánku Elišku Krupnovou. „Setkali jsme se bezprostředně po švédském superfinále. Hráčku takového formátu v národním týmu chcete, avšak Eliška aktuálně řeší svoji budoucnost, o které si musí rozhodnout sama. Momentálně k tomu neumím říci víc. Každopádně budeme stále v kontaktu a uvidíme, jak se situace vyvine,“ uzavírá Lukáš Procházka.

Nominace reprezentace žen na kemp v Kutné Hoře

Brankářky: Jana Christianová (Florbal Chodov), Lenka Remešová (IBK Lund, Švéd.), Monika Šolleová (Tatran Střešovice).

Hráčky v poli: Pavlína Bačová (FBC Ostrava), Lucie Baldreichová, Eliška Chudá, Nikola Štekerová (vš. Florbal Chodov), Anna Brucháčková, Veronika Machálková (obě Bulldogs Brno), Sofie Gocová, Kateřina Vachudová, Lucie Želízková (vš. Tatran Střešovice), Barbora Husková, Michaela Kubečková, Nela Sikorová, Šárka Staňková (vš. 1. SC Vítkovice), Nela Jiráková (Endre IF, Švéd.), Vanessa Rebecca Keprtová (KAIS Mora, Švéd.), Karolína Klubalová (FBC Liberec), Simona Korbelářová, Radka Korbelářová (obě FbŠ Bohemians), Michaela Mechlová (SB-Pro, Fin.), Denisa Ratajová, Martina Řepková (obě Zug United, Švýc.), Eliška Trojánková (Piranha Chur, Švýc.).

Poznámka: Klubová příslušnost hráček je formálně uvedena k datu nominace


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • dudacek napsal:

    Je potřeba na další sraz v září naplánovat zápasy třeba se švýcarkama, nebo budeme zkoušet juniorky až na EFT v Karlových Varech (Anička Brucháčková je jen jedna).

  • Kritik napsal:

    Asi rozvířím vášně, ale opravdu nechápu nominaci golmanek, Christi a Remešová, už snad vidí každé malé dítě , že Christi je za zenitem, klobouk dolů před její karierou ale repre už vážně ne a Remešová letos skoro neviditelná… takto motivujeme mladé hráčky ale na druhou stranu chápu p. Vítek bude vidět jen své, škoda , že si nevezme někdo příklad z hokeje, plus Marešová , dobrá volba

  • Prochys napsal:

    Asi se přidám k rozšíření vášní. S golmankami souhlasím. Koukám, že tam je nově přidaná Monika Šolleová Ale spíš se podíváme na hráčky. Jde o to, že to vypadá na nominaci podle oblíbenosti a ne podle kvality. Ano většina hráček tam patří kvalitou to je v pořádku: Bačová, Chudá, Brucháčková, Želízková, Kubečková, Staňková,J iráková, Keprtová, Ratajová, Řepková, Trojánková. Super, že je tam nově Husková. Za mě na repre nemají do budoucna možná, a jsou tam jen kvůli oblíbenosti. Sestry Kolbelářovy, Gocová, Štekerová, Vachudová, Klubalová, Machálková. Proč neuděláte U23, kde se mladé hráčky mohou vyhrát. U mužů to funguje, tak to přeneste i do žen. Chybí spoustu kvalitních mladých, ale zkušených hráček např. Řezáčová a pak holky z české ligy, které už mají zkušenosti, jsou dravé, s přehledem – ale asi nejsou oblíbené z toho důvodu, že jen nekývají a umí říct svůj názor. K Marešové asi dobrá volba, jako trenérka super. Ale bojím se toho, že je trenérkou Bohemians a pak tam bude oblíbenost hráček.

  • dudaciek napsal:

    A kde se jako mají ty holky vyhrát, vždyť áčková repre bude letos mít tři zápasy. vždyť je to trapný, chtěl bych vědět,kdo je za to odpovědný, že nedokážeme zorganizovat nějaké přáteláky (aby ty mladé holky věděly jak hrají ženy).
    Radši se v září zase budem soustřeďovat v K.Hoře (mimochodem taky výborný místo-kdo z toho zase co má???).
    A pak v listopadu je pustíme na SWE ,FIN a SUI a to bude
    želvy frnk.

Napsat komentář

*