Barbora Husková bude hrát za Tatran Střešovice. Foto: Tatran Střešovice Barbora Husková bude hrát za Tatran Střešovice. Foto: Tatran Střešovice
3. 6. 2024 Extraliga žen (18) KOMENTÁŘŮ

Pětinásobná mistryně Husková jde z Vítkovic do Tatranu. Všechny úspěchy nesou jedinečné příběhy, říká

 



Velmi zajímavý přestup v rámci ČEZ Extraligy žen. Dres totiž mění pětinásobná šampionka s Vítkovicemi a autorka 272 ligových branek míří do řad Tatranu Střešovice, který ji v pondělí oficiálně představil jako novou posilu.

Ve svých 25 letech odchází Husková na druhé extraligové angažmá, nejvyšší soutěž dosud hrála pouze ve Vítkovicích, se kterými má na kontě kompletní extraligovou sbírku medailí, včetně pěti titulů.

„Těch úspěchů je mnoho, takže nejde vybrat jeden konkrétní moment, který převažuje nad ostatními. Každé Superfinále, do kterého jsem mohla naskočit, bylo něčím výjimečné: dvě ostravská před velkou většinou domácích fanoušků, Superfinále v covidové době na UNYPu – pro mě nejúspěšnější a emočně nejvypjatější. Když si na to vzpomenu, mám husinu. A zahrát si dvakrát po sobě v O2 Aréně a dvakrát vyhrát, to je obecně snem každého z nás. Superfinále i všechna pohárová vítězství a úspěchy na Champions Cupu s sebou nesou jedinečné příběhy. Na všechny tyto momenty budu vždycky ráda vzpomínat,“ uvedla v rozhovoru na webu Vítkovic.

Pro Tatran Střešovice se jedná o druhou výraznou posilu po příchodu Michaely Mechlové, obránkyně se do Tatranu vrátila po ročním angažmá ve finském SB-Pro.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Roman napsal:

    Z jakého důvodu?

  • GM napsal:

    Slušný vítr v těch Vítkách :O

  • Hehe napsal:

    A zase jsme u toho: jaktoze Vítkovice nejsou schopny nastavit podmínky pro udržení tech hracu nebo hracek? Anebo ty podminky vytvorit, najit! To je furt neumime, nemame, nejde to. Co bude delat v Tatranu, co by nemohla tady ve Vitkovicich – to by bylo zajimave vedet.
    Jinak co vim tak si rekla 150K za rok a to je s pardonem na babske pinkani do micku opravdu mimo misu.

    • ??? napsal:

      Třeba to bude tím, že jak v mužích, tak ženách patří klub mezi TOP3 v ČR a prostě v MSK ty peníze a práci v požadovaných podmínkách je problém sehnat a finančně plnohodnotně klub zajistit.
      Marketingová činnost klubu je na druhou stranu opravdu žalostná.

    • Bruno napsal:

      Oni můžou, ale nechtějí. Jsou rozumní.

  • Komik napsal:

    Vždyť o tomhle se ví už od podzimu a bylo toho i plné superfinále. Tak moc nechápu, co se řeší. Prostě si našla chlapa v Tatranu (Praze), viz. výše. Všechno ostatní je vedlejší.

  • marná napsal:

    Hracka, ktera dava goly jenom pipinkam z jicina a tem slabsim.

    na repre vzdy nula.

    • František Žiletka napsal:

      Na Češích miluju, jak o něčem vědí úplné nic, ale budou se ztrapňovat svými „vyargumentovanými“ názory.

      Barbora Husková, bilance proti soupeřům v základní části extraligy:

      FBC Ostrava 12+12, průměr bodů na utkání 1,60
      Tatran 16+8 / 1,85
      Chodov 16+9 / 1,79
      Bohemians 28+9 / 2,64
      Olomouc 14+9 / 1,77

      Národní tým: 5 utkání, gól vs. SUI, asistence vs. FIN.

      Inkognito, vole, čau!

      • Honza napsal:

        Tohle mě baví… Ta sedla, jak prdel na hrnec:-D Dobrá práce, Františku!

      • Vítek napsal:

        Ježišmarja, že se vám chtělo s tímhle zaobývat.. Jo, ty čísla (goly) tam jsou, o to je víc zarážející že není stálým článkem reprezentace, výkonost, fyzička, povaha 0 – kruh se uzavírá, ČAU.

        • Prochys napsal:

          Asi jste nějaký kamarád, že jste schopný napsat povaha 0 ? I když kamarád by takovou hloupost nenapsal. Podle čeho soudíte, že její povaha je 0? Že jedna paní povídala? A podle čeho soudíte, že výkonnost, fyzička taky 0 ? Nyní je pozvaná na repre a věřím, že se tam udrží. Patří tam. Ale je pravda, že hráčky, které jsou své a nepodlézají nebo nemají tatínky, kteří metou cestičku, tak nemají v repre šanci i když jsou lepší než hráčky, které jsou tam nyní nominované.

      • Vendelín Břitva napsal:

        Díky za objasnění, Ondro!

Napsat komentář

*