Jakub Hromada v dresu Black Angels. Foto: Black Angels Jakub Hromada v dresu Black Angels. Foto: Black Angels
3. 6. 2024 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Víme, že musíme rozhodnout rychle, máme důvěru v licenční komisi, říká Daniel Novák o Black Angels

 



Případ neudělení oddílové licence BLACK ANGELS bude mít po rozhodnutí Odvolací a revizní komise pokračování, nejspíše v tomto týdnu. O případném neudělení licence musí znovu rozhodnout Licenční komise, podle informací Florbal.cz by mohlo být jasno koncem tohoto pracovního týdne.

Na začátek krátká rekapitulace: Licenční komise nejprve neudělila BLACK ANGELS oddílovou licenci, nutnou proto, aby oddílový mužský tým startoval v Livesport Superlize, nejvýše může nyní nastupovat v Národní lize, třetí nejvyšší soutěži.

Proti tomuto rozhodnutí se oddíl odvolal a Výkonný výbor rozhodnutí Licenční komise potvrdil, Odvolací a revizní komise pak sice samotné neudělení licence nezpochybnila, nicméně uvedla, že Výkonný výbor nebyl v tomto případě odvolacím orgánem, kterým je výhradně ORK a i s ohledem na to, že BLACK ANGELS doručili další požadované dokumenty, tak vrátila případ případ Licenční komisi k novému posouzení. Navíc doporučila zvážit udělení finanční sankce.

Do celého případu pak vstupují další dva faktory. Již je po uzávěrce přihlášek do ligových soutěží a o víkendu se navíc konala 26. Valná hromada Českého florbalu. Ta zvolila nový Výkonný výbor a došlo ke změnám také v rámci ORK – tu nově povede předseda české pobočky Transparency International Jan Spáčil a jejími členy budou Petr Galasovský s Pavlem Zahradníčkem.

Současně s konáním Valné hromady ale všem komisím Českého florbalu skončil statut.

Rozhodnutí ORK Daniel Novák nezpochybňuje. „Objevili jsme šedé místo v našich stanovách a budeme se tím samozřejmě zabývat, aby do budoucna nedocházelo k podobným nejasným výkladům. Odvolací a revizní komise konstatovala, že celý proces a postup Licenční komise byl správný. Pouze dle svého výkladu neuznává, že druhou instancí v rozhodovacím procesu je výkonný výbor. Nechtěli jsme nyní zdržovat celkový proces, jako výkonný výbor máme naprostou důvěru v kompetenci Licenční komise, proto jsme námitku ORK přijali a necháme případ opět posoudit Licenční komisí,“ uvedl ve vyjádření pro Český florbal.

„Víme, že je nutné rozhodnout co nejdříve v řádu nejbližších dnů. S ohledem na to, že volbami skončil mandát členům Licenční komise, je třeba jmenovat její nové složení. Hned na začátku týdne se k tomu schází výkonný výbor a následně bude na Licenční komisi, aby případ projednala a vydala rozhodnutí, konstatuje Novák.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Šedá fraška napsal:

    Jedna velká fraška, ve které si Český florbal nas*** do hnízda. Gratulu čuníkům u koryta, jak si to tam přehazujou rypákama.

    Vesměs je to jedno jestli to vyjde nebo ne. V záloze je fúze/trasnfuze BA+Pardubice, tak je otázka kterému prasátku se to hodí více.

    Tfuj na Vás bezvěrci. Tohle nás stabilizuje mezi TOP sporty přeci.

  • Šedivý napsal:

    „Šedé místo ve stanovách“ <3

    A to se ještě nikdo nezačal vrtat v tom omezení licencí podle regionů, který je v Licenčním řádu nově vpašovaný. Aby z toho nebylo mrzení, až si na to posvítí stejně jako u hokeje UOHS nebo kdo jim už 2x zatrhnul uzavření Extraligy.

  • David napsal:

    Český sport je jeden velký bordel, né sportovci ale ty hovada u koryt!!!!!

  • Sokol napsal:

    Jasně, že je to hotové. Sokoli rozesilají maily o spojení s BA…

  • Speed of light napsal:

    To tady tenhle titulní článek bude, než “rychle” rozhodnou😂? Že už jsou na tahu od čtvrtka a furt nic:)

  • Danijel Novčus napsal:

    V klídku, netřeba to uspěchat. Nechávám to takticky vyhnít, ale ono ne a ne. Lidi nejdřív mi zaplaťte za každého člena dalších 200,- a pak se bude rozhodovat.

  • Každý los vyhrává napsal:

    Za týden losováček. No aby to ing.Mlči do toho Excelu stihl naklikat…

Napsat komentář

*