Florbalistky Startu98 zůstanou v 1. lize. Foto: Start98 Florbalistky Startu98 zůstanou v 1. lize. Foto: Start98
6. 6. 2024 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Ženy Startu98 zůstanou v 1. lize. Jsme sotva v polovině cesty, řekl předseda Buček

 



Ženy Startu98 sice získaly možnost návratu do nejvyšší ženské soutěže, tu ovšem podle vyjádření na webu oddílu nevyužijí a zůstanou v 1. lize žen. Podle předsedy klubu Václava Bučka je tým teprve v polovině cesty, v budoucnu ale možnost opětovného zařazení se do Extraligy žen nevyloučil.

Start98 prožil rozporuplnou sezónu, ženský tým se sice dokázal formálně vrátit do nejvyšší soutěže, mužský tým ale sestoupil do Národní ligy. „Start98 pokračuje v postupné stabilizaci obou složek a jsme moc rádi, že se nám daří rozvíjet především náš hlavní záměr, tedy mládežnický florbal. Na úspěšnou sezonu naváží primárně kategorie dorostenců a dorostenek, kde se díky rostoucímu zájmu i kvalitě daří naším týmům stále pevněji posouvat v nejvyšších celostátních soutěžích a kategorii dorostenek z kapacitních důvodů dokonce rozšiřujeme o 2.tým,“ uvedl v tiskovém prohlášení prezident oddílu Václav Buček.

„Na vrcholku struktury práce s mladými hráči a hráčkami pak stojí naše „A“ týmy, budované v konceptu kategorie U23. Není tajemstvím, že jsme po kompletní reorganizaci stavěli ženský tým zcela od nuly a holky se zasloužily o fantastickou sezonu, kdy skvělou základní částí a naprosto mimořádnými výkony v play-off získaly ve vítězné baráži nad Znojmem právo návratu do ČEZ Extraligy žen. Nicméně naším záměrem, který jsme avizovali loni po dobrovolném odstoupení z Extraligy žen, je právě postupná a správná stabilizace klubu,“ říká Buček.

Záměr se povedl, po prohraném finále 1. ligy žen proti Dobrušce se tým formálně vrátil do Extraligy žen poté, co porazil v baráži Znojmo. Nakonec ale zůstane o patro níže. „Sezona 23/24 ukázala správnost té cesty, ale jsme sotva v její polovině. Pro sezonu 24/25 se tak vedení klubu společně s nově budovaným týmem shodlo na zachování 1.ligy žen. Do nové sezony půjdeme již s vyššími ambicemi a pokud se podaří naplnit stanovené cíle – nejen sportovní, ale také co do stavby kádru, zajištění zdrojů a zázemí pro elitní týmy, tak budeme o Extralize žen v budoucnu znovu uvažovat,“ prohlásil Václav Buček.

Právě Znojmo teď bude osloveno jako první v rámci hledání náhrady za Start98.

Vítězky 1. ligy z Dobrušky zatím oficiálně neoznámily, zda-li se Extraligy žen zúčastní, portál sport-rychnovska.cz už ale operuje s informací, že Dobruška Extraligu žen přihlásila. „Určitě se těším na extraligové zápasy celkově, bude to velká výzva. A doufejme, že i pro diváky to bude atraktivní podívaná,“ řekla k tomu Magdaléna Bašová.

Vážení příznivci Florbal.cz, vážíme si každého návštěvníka a každého příspěvku do diskuse. V rámci spokojené a kvalitní diskuse je třeba ovšem zachovat elementární slušnost takové diskuse. Děkujeme za pochopení.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*