Semifinále loňského Poháru mistryň bylo posledním velkým mezinárodním představením Emelie Lindström. Za potlesku spoluhráček si jde pro ocenění jako nejlepší hráčka utkání. Foto: Flickr IFF
3. 6. 2015 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Konec legendy. Má energie a čas vypršely, říká Emelie Lindström

 



Skončila vrcholová kariéra Emelie Lindström. Legendární švédská útočnice po krachu Djurgårdenu dospěla k rozhodnutí definitivně uzavřít svou florbalovou pouť na elitní úrovni, protkanou dlouhou řadou úspěchů. Trojnásobná světová šampionka říká, že pokud ještě někdy bude hrát florbal, tak to bude maximálně s kamarádkami z Balrogu, které nyní hrají čtvrtou nejvyšší soutěž.

Emelie Lindström odchází jako čtyřnásobná světová šampionka v ženách, v roce 2004 získala zlato na premiérovém šampionátu juniorek. Za ženský národní tým odehrála 81 utkání s rekordní bilancí 91 + 90. Statistika je o to cennější, že reprezentační kariéru ukončila už v roce 2013, po zisku zlata z českého mistrovství.

Neméně úspěšnou se stala na klubové scéně. Doma má tři zlaté medaile ze ženské SSL, ve které se zápisem 48 branek a 42 asistencí drží sezonní bodový rekord. Dvakrát vyhrála také Pohár mistryň. Hned čtyřikrát se stala švédskou hráčkou roku.

Svým způsobem osudnou se jí v tomto směru stala Česká republika: v roce 2011 se turnaj konal v Mladé Boleslavi, loni Djurgården ve finále porazil Vítkovice.

PSALI JSME:
Hvězdy bez angažmá! Slavný ženský Djurgården zkrachoval

Curyšský Pohár mistryň byl rovněž poslední mezinárodní akcí, které se zúčastnila. A svou velikost ukázala především v semifinále. SB-Pro totiž nepříjemně kousalo, jenže Emelie v polovině utkání vstřelila dvě branky a získala týmu rozhodující náskok.

Z výše napsaného je zřejmé, že Lindström skutečně ve florbale získala, co získat šlo. „Cítím, že jsem ve florbale dosáhla všeho, vyhrála jsem všechno, co jsem kdy vyhrát chtěla. Je čas dělat jiné věci,“ řekla legenda ženského florbalu serveru innebandymagazinet.se.

Končí poměrně mladá, vždyť je ročník 1986. „To ano, ale celé je to o tom, mít sílu a čas, který obětujete. Cítím, že má energie a čas vypršely,“ uvedla.

Bezprostředně po oznámení krachu Djurgårdenu se říkalo, že Lindström jedná s Pixbem. Nejen spoluhráčkou Elišky Krupnové se ale nakonec nestane. „Ve skutečnosti jsme vlastně ani nejednali. Kluby, které se ozvaly, jsem hned odmítala,“ vyjádřila se k nabídkám klubů, kterými se nechtěla nechat rušit při rozhodování o své budounosti.

Nakonec se rozhodla nepokračovat a vydat se do nového zaměstnání. Bude učit v mateřské škole. Možná také svou malou nástupkyni.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*