Němci pořádně zamotali skupinou A. Foto: Martin Flousek, Český florbal Němci pořádně zamotali skupinou A. Foto: Martin Flousek, Český florbal
3. 12. 2018 Mistrovství světa (0) KOMENTÁŘŮ

Souhrn 3. hracího dne MS: Další překvapení. Německý obrat přinesl Čechům čtvrtfinále

 



Mistrovství utíká rychlým tempem, první všední den turnaje opět nenudil a přinesl překvapivé výsledky. Největší rozruch vzbudila výhra Německa nad Lotyši, která znamená jistotu postupu do čtvrtfinále pro český tým. V zápasech Finska a Švédska se žádné překvapení nekonalo. Skupina C se naopak více zamotala, aktivní Austrálie zaskočila Polsko a připsala si překvapivou výhru. Estonsko porazilo Thajsko vysoce 11:4. V souboji dvou asijských týmů vyhrál Singapur 9:4 nad Japonskem.

Skupina A:

Lotyšsko – Německo 4:5 (2:1, 1:0, 1:4)

Překvapení na MS neberou konce. Třetí hrací den opět zamíchal kartami, především ve skupině A, kde hraje i český tým. Lotyši po včerejší překvapivé výhře nad Čechy dnes směřovali k dalšímu vítězství. V první třetině šlo Lotyšsko dvakrát do vedení a v utkání bylo viditelně sebevědomější. Ani po dalších dvaceti minut nic nenapovídalo tomu, že by si Lotyši sami nechali ujít přímý postup do čtvrtfinále. Třetí dějství už přineslo fantastický obrat a další nečekaný výsledek na tomto šampionátu, který zajistil Čechům předběžnou jistotu čtvrtfinále. O zápase jsme psali podrobně zde. 

Skupina B:

Finsko – Dánsko 7:1 (5:1, 1:0, 1:0)

Finové neponechali nic náhodě a už v první třetině rozhodli skandinávské derby s Dánskem. V šesté minutě otevřel skóre duelu pohotovou dorážkou kapitán Finska Salo. Jeho tým pak střílel velmi pěkné góly. Eemeli Salin a Sami Johansson si dvakrát vyměnili míček a druhý jmenovaný od mantinelu propálil dánského brankáře Trolleho. Ještě do konce třetiny se z trestného střílení prosadil Lastikka, další dorážku proměnil v gól Salo a v 16. minutě vsítil ze středu hřiště svou druhou trefu Lastikka. Dánové stihli v první části pouze snížit. Finsko pak ve zbytku zápasu přepnulo na úsporný režim a nakonec vyhrálo 7:1.

Švédsko – Norsko 9:1 (3:0, 4:0, 2:1)

Také Švédové v pohodě dokráčeli za dvěma body. Už po dvou minutách dorazil míček do sítě Svahn a poslal favorita do vedení. Oko diváka Švédové potěšili v sedmé minutě. Zafungovala totiž spolupráce z Falunu. Emil Johansson krásně sklepl míček na volného Carlströma a ten se jako většinou nemýlil. Pohodový nástup do utkání potvrdil na konci 15. minuty Kim Nilsson. Švédové ve zbytku zápasu navyšovali skóre a nakonec svému sousedovi nasázeli devět branek. Na třech z nich se podílel aktivní Jonas Svahn. Dvě trefy vsítili Kim Nilsson a Albin Sjögren. Blízko vychytané nule byl brankář Dalenu Parsjö-Tegnér. Radost mu čtyři vteřiny před koncem zkazil dalekonosnou ranou Øistad.

Skupina C:

Austrálie – Polsko 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

Prvního úspěchu se na světovém šampionátu dočkali Australané. A bodově se na tom podíleli také čeští rodáci bratři Gärtnerové. Tomáš v 18. minutě otevřel skóre, Daniel pro změnu nahrával Perrymu na gól na 2:0. Poláci celý zápas tahali za kratší konec, a ačkoliv byli střelecky aktivnější, pořád museli dotahovat ztrátu. Po kontaktní brance Sienka na 2:3 si sice vytvořili tlak, ale na vyrovnání nedosáhli. Naopak výhru Australanů zpečetil trefou do prázdné branky Hammarlund. Austrálie si tak zadělala na postup. Pokud zítra zdolá Thajsko, může si ve středu zahrát předkolo play off.

Australané v euforii díky výhře nad Polskem. Foto: Flickr IFF

Australané v euforii díky výhře nad Polskem. Foto: Flickr IFF

Estonsko – Thajsko 11:4 (6:2, 2:1, 3:1)

Postup z prvního místa skupiny C do play off stvrdili svou třetí výhrou na turnaji Estonci. Thajsko rozstříleli vysoko 11:4, přičemž šest gólů do sítě asijského soupeře nasázeli už v úvodní třetině. Výhru hattrickem režíroval estonský kanonýr Rickard Rydell. Thajci se přitom drželi do 13. minuty. V utkání dokonce vedli jako první a následně ještě dokázali srovnat na 2:2. Pak ovšem Estonci zabrali a čtyřmi góly rozhodli o osudu utkání. Do vyřazovací části tak pobaltská země postoupí s plným počtem bodů a s impozantní porcí 26 vstřelených gólů. V předkole play off se Estonsko ve středu střetne dost pravděpodobně s Dánskem.

Estonci prolétli skupinou C bez ztráty bodu. Foto: Flickr IFF

Estonci prolétli skupinou C bez ztráty bodu. Foto: Flickr IFF

Skupina D:

Singapur – Japonsko 9:5 (4:3, 1:2, 4:0)

Před zraky šesti tisíc školáků se v O2 areně hrálo derby dvou asijských týmů. A nabídlo na góly hodně bohatou podívanou. Už v první třetině padlo sedm branek a neustále se hrálo od jedné branky ke druhé. Po úvodních dvaceti minutách vedl Singapur těsně 4:3. Japonsko mělo ve druhé třetině šanci zvrátit duel na svou stranu. Kaimu Abe sice nejprve neproměnil trestné střílení, ale dva góly Japonců vstřelené během minuty a půl přinesly srovnání na 5:5. Jenže Japonsku v závěru došly síly a Singapur střetnutí rozsekl čtyřmi trefami. Japoncům nestačil ani hattrick Ichira Uedy. Singapur na turnaji ještě neprohrál a zítra se může se Slovenskem porvat o první příčku ve skupině.

Výsledky 3. dne:

Tabulky základních skupin:

Program 4. dne:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*