26. 5. 2011 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Pardubice se připravují na sezonu i stěhování do nové haly

 



Pardubice se stejně jako většina jejich extraligových rivalů připravují na nadcházející ročník soutěže. V něm by měl pardubický klub kooperovat s jiným extraligovým klubem a navíc se přesune do nové sportovní haly.

„Zhruba na konci srpna by měla být v Pardubicích z evropských peněz dostavěná nová sportovní hala, která bude mít kapacitu k pěti stovkám diváků. Útočiště v ní najdeme my, basketbalistky a futsalisté. Samozřejmě je řeč o elitních týmech,“ začal kouč Pardubic Miroslav Janovský.

Pardubice se tak po několika letech peripetií dostanou do nového prostředí. I pardubický kádr by měl doznat určitých změn. „Máme domluvenou spolupráci s jiným extraligovým klubem, kde mají značnou hráčskou základnu. Měli by k nám přijít tak dva, tři hráči. Navíc budeme pracovat i nadále s vlastními odchovanci. U nás ani žádné jiné cesty není,“ prozradil Janovský.

Hráči Pardubic v loňském roce absolvovali v přípravném období náročný zápasový program a nejinak by tomu mělo být i letos. „Loni jsme sehráli tuším jedenáct utkání s extraligovými týmy a letos to bude obdobné. Je to asi ta nejlepší cesta, jak mladé hráče připravit na soutěž,“ dodal pardubický trenér a pokračoval.

„Navíc bychom chtěli na přelomu srpna a září uspořádat v Pardubicích turnaj pro zhruba tři extraligové a dva prvoligové týmy. Je totiž málo turnajů, které by se daly brát jako výborná prověrka před soutěží.“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*