Black Angels podepsali smlouvu s devíti hráči, jedním z nich je také talentovaný útočník Vilém Doležal. Foto: Black Angels Black Angels podepsali smlouvu s devíti hráči, jedním z nich je také talentovaný útočník Vilém Doležal. Foto: Black Angels
15. 5. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Black Angels prodloužili smlouvu s 11 hráči

 



AKTUALIZOVÁNO | Black Angels se rozhodli ještě před létem podepsat smlouvu s řadou svých hráčů. Doposud si podpisem na dva nebo tři roky zajistili jedenáct florbalistů. V týmu tak budou pokračovat hráči jako Matěj Boček, Jakub Hromada, Matouš Burian a další.

Ještě před sérii nově podepsaných kontraktů andělé oznámili příchod nového generálního manažera. Tím se stal Jakub Večeřa, jenž naposledy působil v Kralupech a v Prague Tigers. Pak už následovaly nové kontrakty. Jako první Black Angels oznámili podpis tříleté smlouvy s forvardem Filipem Neklanem. 25letý odchovanec klubu, jenž se mihl na střídavý start či střídavé hostování také v Mladé Boleslavi, Prague Tigers či Litvínově, v uplynulé ročníku zasáhl do 22 superligových zápasů a zapsal devět asistencí.

Další tři roky spojí s organizací Black Angels Jakub Hromada. 24letý odchovanec byl jedním z útočných tahounů mužstva v uplynulém ročníku. Ve 24 zápasech základní části se prezentoval 27 body. V play down odehrál čtyři utkání s bilancí 1+1. Hromada si drží formu konstantně a v každé sezoně se pohybuje kolem bodu na zápas. V ročníku 2021/2022 měl dokonce průměr 1,6 bodu na utkání.

Velkou výhrou je pro klub s černobílými barvami setrvání juniorského mistra světa Matouše Buriana, o kterého se zajímalo hned několik superligových klubů. 21letý odchovanec Black Angels by měl zůstat do roku 2027. V základní části šikovný forvard nastřádal v základní části 28 bodů a v play down přidal dalších sedm. Blýskl se zejména hattrickem v rozhodujícím sedmém utkání 1. kola boje o udržení, ve kterém jeho Black Angels porazili Pardubice 4:2 a zajistili si záchranu.

Útočník Matyáš Sirotek je odchovancem českobudějovických United. Zahrál si také za místní Meťák a za Štíry. Před rokem přišel 20letý florbalista do Black Angels a současně na střídavý start hrál v 1. lize právě za Štíry. V nejvyšší soutěži odehrál 22 zápasů a zapsal tři body. V 1. lize přidal 12 startů a deset bodů. Svým podpisem stvrdil tříletý kontrakt.

Univerzál Obuškevič v uplynulé sezoně nastoupil v základní části k 25 zápasům a posbíral v nich 13 bodů (8+5). V úspěšném play down, v němž andělé přetlačili v těžké sérii Pardubice 4:3 na zápasy, přidal dalších šest startů a dvě asistence. 24letý Obuškevič je odchovancem pražského klubu Vosy Praha, od roku 2015 začal nastupovat za Black Angels. Pár startů nasbíral také na střídavý start za Bivoj Litvínov. Podepsáno má do roku 2027.

Tomáš Straka začínal s florbalem v roce 2010 v Black Angels. Také on sbíral zkušenosti na střídavý start v Litvínově, ale i u Prague Tigers. 24letý obránce v září utrpěl zranění kotníku, které ho vyřadilo ze zbytku sezony. Členem A týmu je od sezony 2018/2019, kdy andělé postoupili z 1. ligy do nejvyšší soutěže. I on podepsal spolupráci do roku 2027.

Za svým bratrem do Tatranu se nevydá Matěj Boček, který rovněž podepsal tříleté pokračování u andělů. 24letý odchovanec klubu zasáhl v uplynulé sezoně nejvyšší soutěže do všech utkání a posbíral u toho devět bodů. 24letý útočník se bude snažit zopakovat své výkony ze superligové sezony 2021/2022, kdy nastřádal v základní části 30 bodů.

Fanoušci „blacků“ si museli oddechnout, když zjistili, že dvouletou smlouvu s klubem podepsal talentovaný Vilém Doležal. Ještě jako junior dopomohl andělům v letošním ročníku k záchraně. V základní části ve 24 zápasech měl 25 bodů a v 1. kole play down proti Pardubicím vsítil šest důležitých branek. S florbalem začínal v pražském klubu v roce 2013.

A ještě jeden juniorský hráč. Také Tomáš Štyler rozšíří své angažmá v Black Angels minimálně o dva roky. 19letý obránce ve 22 superligových zápasech přispěl třemi body. V sezoně často nastupoval také za juniorský tým, kde měl 22 startů. S florbalem začínal v „blacích“ v roce 2012.

23letý útočník Tomáš Čáslava podepsal s „blacky“ na další tři roky. V uplynulém ročníku přispěl k záchraně 13 body v základní části a dalšími dvěma v 1. kole play down. Dvoubodové duely v superlize odchovanec Vorms Praha zažil v duelech s Tatranem, s Karlovými Vary a s Českou Lípou.

Vojtěch Novotný přišel do mládeže Black Angels v roce 2013 z kunratického Startu, kde s florbalem v roce 2008 začínal. Univerzál, který dokáže nastoupit jak v obraně, tak v útoku, v sezoně zasáhl celkově i s play down do 31 utkání a zapsal tři body. Právě v boji o záchranu s Pardubicemi zaznamenal důležitý gól v pátém vítězném střetnutí, kdy dával na 2:1, a Black Angels nakonec zvítězili 4:3. Také Novotný podepsal do roku 2027.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*