17. 8. 2012 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Za Češky v týmu jsme rády, shodují se hráčky Burgdorfu a Zugu

 



Čtyři Češky působí na Czech Open v dresu zahraničních týmů. Jak je toto kvarteto oblíbené u svých spoluhráček a co by měly ve své hře zlepšit? Rahel Kaltenrieder z Burgdorfu nastupuje s reprezentační útočnicí Hankou Lackovou, obránkyní Zuzanou Švrčkovou a nadto i s někdejší libereckou oporou, Polkou Elou Piotrowskou. Corinne Eisler z Zugu má v týmu obránkyně Terezii Párysovou a Vendulu Polenskou.

Jako první přišla na paškál trojka z Burgdorfu, malebné vesnice u Bernu. „Jsme za ně rády, na jednu stranu kvůli zábavě, protože tahle trojka je fakticky zábavná, Hanka je pak určitě zkušená hráčka, Zuzka je skvělý bek, který nám vždy otevře prostor a je klíčovou postavou naší obrany, stejně jako Ela ofenzivy, i když na obranu občas zapomene,“ popsala Rahel Kaltenrieder.

Na turnaji se pak česko-polskému triu daří, a to třeba Zuzana Švrčková hraje florbal po roční pauze, zaviněné přetrženými vazy v koleni. „Teď spolu hrají v pětce, a je to silná lajna. Myslím si, že těží z toho, že se spolu česky domluví, což je pro nás ostatní těžké,“ uznala Rahel, která si shodou nepříjemných okolností na konci loňského roku vazy přetrhala také.

Poměrně jasno má také v tom, co by měly Švrčková s Piotrowskou zlepšit. „Zuzka by třeba mohla méně faulovat a hrát rychleji, Ela pak potřebuje myslet na obranu. Hanku Lackovou ještě moc neznám, ale považuji ji za opravdu dobrou hráčku,“ zakončila.

V Zugu to řekli stručně a jasně. „Obě by mohly zrychlit pohyb na hřišti,“ uvedla kapitánka Corinne Eisler. Nicméně také tam jsou za české duo rádi. „Zrovna nyní je dobře, že umějí česky, protože se hraje v Česku. Jinak Terka je moc zkušená obránkyně, Vendy zase mladý talent,“ vyzdvihla Eisler.

Na turnaji se jim zatím daří, i když Párysová bojuje se zraněním. „Vendy hraje dobrý turnaj, Terka má nějaké problémy s ramenem, takže doufám, že se to brzo zlepší,“ zakončila exkurzi do legionářských duší Eisler.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*