10. 9. 2012 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

V Brně vsadí na juniorky, chtějí být výš než na 8. místě

 



Sokolky ze Židenic patřily k nejpříjemnějším překvapením minulé sezony, když se po loňské baráži dokázaly na jaře dostat do play off. V nadcházející sezoně vsadí tým pod novým názvem EUROSPOLEČNOSTI Brno Židenice na dravé a talentované mladí a věří, že dokáží skončit ještě výš.

Trenéři Jiří Vidlař s Markem Loskotem se budou muset obejít bez útočnice Anety Federselové, žďárská rodačka bude minimálně do konce kalendářního roku působit v Jihlavě. „Zatím jsme domluveni tak, že když bude z její strany zájem, hostování jí případně prodloužíme do konce sezony, anebo se vrátí k nám,“ přibližuje Loskot s tím, že doufá, že Federselová nalezne chuť do florbalu.

Mimo to v Židenicích nebudou působit Klára Girgleová, jež odchází do Liberce, a Malvina Brošová, která míří s Federselovou do Jihlavy. Jana Lišková si pak na Women Republic Cupu naštípla loket.

Začátek sezony neodehraje ani obránkyně Dominika Štefániková, toho času pracovně v USA. Nicméně hráčkou Židenic zůstává a podle Loskota bude záležet na tom, jakou bude mít Slovenka fyzičku. Do obrany se naopak vrací Ivana Miklíková, avšak začne v prvoligovém B-týmu. „Na Republic Cupu ukázala, že má na to prosadit se v A-týmu, pokud bude dál poctivě pracovat, šanci určitě brzo dostane,“ říká k Miklíkové Loskot.

Asi největší problém ale museli v Brně vyřešit na brankářském postu. Monika Měrková totiž Židenicím nepatřila, stejně tak jako Dita Ondrejková, která navíc začátek sezony nestihne kvůli zranění kolena. Nicméně, podařilo se. „Pro začátek sezony počítáme s Monikou Měrkovou, která k nám přichází už na přestup, odchytala kompletně i oba hlavní přípravné turnaje,“ informuje trenér Židenic. „Na začátku sezony budou Monice krýt záda juniorky Katka Kouřilová a Nikola Příleská, která přichází na hostování z Holešova,“ vyjmenovává.

Trenérský štáb je současně domluvený také s Vendulou Novákovou, jež chytala v jarním play off, že v případě nouze vypomůže. „Na plný úvazek“ ale v extralize působit nechce, ačkoliv absolvovala letní přípravu.

Působení Ondrejkové se bude řešit. „U Dity čekáme, po dohodě s ní, jak se bude vyvíjet rekonvalescence a pokud vše půjde dobře, pokusíme se s Vítkovicemi opět domluvit na hostování,“ přibližuje Loskot.

Hlavním příchodem by měla být tahounka Orlicka-Třebovska Linda Hyksová, jejíž hostování do konce roku se právě finalizuje. „Věříme, že se nám podaří vše domluvit a Linda nám pomůže zvýšit produktivitu v útoku,“ přeje si trenér. „Dál chceme zapojovat naše juniorky,“ přibližuje Marek Loskot a upozorňuje na Žanetu Rekovou, hostující z Bulldogs. Nicméně, jak sám říká, mladé hráčky se hlavně musejí chytit v tréninku.

Židenice po letním drilu oslavily 2. místo v otevřené kategorii žen na Czech Open a bronz putoval do Brna z Women Republic Cupu. „Rádi bychom navázali na zlepšující se hru z konce minulého ročníku a zopakovali postup do play off, přičemž se chceme pokusit vylepšit 8. místo ze základní části,“ hlásí Loskot.

Herním cílem pak bude zapojit talentované juniorky, u kterých v Brně věří, že se budou schopny prosadit mezi ženami. „Zejména se pak těšíme na domácí zápasy, už loni jsme si dokázali, že v naší hale můžeme hrát s kýmkoliv a věříme, že letos dokážeme divákům nabídnout opět zajímavé zápasy, s ještě větším bodovým ziskem,“ doufá Loskot.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*