9. 11. 2012 Extraliga žen (5) KOMENTÁŘŮ

I ženy hrají svůj zápas podzimu. Jaké 3 klíčové souboje v duelu Herbadent – Bohemians sledovat?

 



Tři dny po repríze mužského Superfinále se proti sobě poprvé od té doby v soutěžním zápase postaví také jeho ženské aktérky. Šlágr podzimu a přitažlivé derby Herbadentu a Bohemians dostalo v neděli na Jižním Městě výhodný čas (17.00), nic nebrání tomu, aby duel byl skutečným vrcholem. Zvlášť když oběma celkům patří v tabulce místo, na něž nejsou zvyklé (Herbadent je 4., Bohemians 5.). Jaké 3 dvojice ve výborně obsazeném představení sledovat?

Anet Jarolímová vs. Jana Christianová
První je nejlepší střelkyní extraligy (7 zápasů/12 gólů) a nic si nedělala ani z toho, že na pravé ruce měla zlomenou kůstku pod palcem a na zápasy kvůli tomu dlouho musela nosit ortézu na celé předloktí. Trefila se zatím v 6 zápasech ze 7, v nichž nastoupila, gólově naprázdno vyšla jen při prohře ve Vítkovicích 2:6, při níž si připsala asistenci. Zelenobílé zasmušila v Superfinále, kde svými dvěma góly zlomila zápas.
Bilance v minulé sezoně proti Bohemians: 2 zápasy     5+1 (3+0, 2+1)

Anet Jarolímová a Jana Christianová.

Proti Jarolímové ovšem zaklekne jedna z nejlepších brankářek světa: Jana Christianová. Jestli z někoho mohou dostat střelkyně Herbadentu trauma, pak je to ona. Z reprezentace dobře vědí, jak úžasně dokáže podržet svůj tým. V tomto ročníku odchytala v extralize 3 zápasy (v Šumperku 7:1, s Děkankou 7:1, s ELITE 6:2), úspěšnost 92,45 ji řadí na druhé místo statistik. To, že nastoupí proti Herbadentu, ví už několik týdnů dopředu, mohla se nerušeně připravovat. Otázkou je, jestli je náležitě rozchytaná.
Bilance v minulé odchytané sezoně (2008/09) proti Herbadentu: 1 zápas      5 branek (2:5)      85,29%

Denisa Billá vs. Dagmar Surá
Letošní ročník má zatím překvapivou tahounku soutěže produktivity. Obránkyně Herbadentu nasbírala 20 bodů (6+14), vyvedlo se jí zvlášť úvodní kolo proti Olomouci (3+4), bodovala v každém zápase. Vedle toho si nezapomíná odehrát své v obraně, je důležitou součástí přesilovkové pětky, její křížné pasy hrozí pokaždé nebezpečím. A nezastavilo ji ani kuriózní zranění, když si na tréninku reprezentace před EFT při srážce s Nikolou Černou pochroumala nos.
Bilance v minulé sezoně proti Bohemians: 3 zápasy 1+2 (1+0, 0+1, 0+1), 11 inkasovaných branek

Denisa Billá a Dagmar Surá.

Rychlá obránkyně šampionek bude čelit velké výzvě: Dagmar Surá chytila na začátku sezoně skvělou formu, která ji vynesla i do národního týmu. Nejproduktivnější hráčka i nejlepší střelkyně Bohemians (15 bodů, 10+5) se zabydlela na postu hrotové útočnice, klape jí spolupráce se Zuzanou Jelínkovou a Adélou Bočanovou, po jejímž boku dvakrát nastoupila i na víkendovém EFT. Svou práci odvádí příkladně, na hrotu dokáže kousat celý zápas.
Bilance v minulé sezoně proti Herbadentu: 3 zápasy 1+0 (0+0, 1+0, 0+0)

Zuzana Macurová vs. Karin Vavrečková
Obě čeká první pražské derby, ovšem těch ostravských, která jsou rovněž prestižní, proti sobě odehrály řadu. Kapitánka národního týmu Zuzana Macurová zapadla do sestavy Herbadentu, rozumí si se střelkyní Barborou Sádkovou. S tvrdou hrou, kterou vyznává Karin Vavrečková, donedávna kapitánka reprezentace juniorek, nemá obvykle problém. Otázkou je, jestli tomu bude i tentokrát, kdy si z EFT přivezla lehké zranění.
Bilance v minulé sezoně proti FBC Ostrava: 6 zápasů  12 (9+3)   6 trestných minut

Zuzana Macurová (vlevo) a Karin Vavrečková v jarním play off ještě v ostravském derby.

Na Vavrečkové neleží tolik hra týmu jako v FBC Ostrava, v Bohemians je „jen“ jednou z řady výborných hráček, ovšem přechod do Prahy zvládla. Pořád výrazně podporuje útok, ideálně se v první obranné dvojici doplňuje s Barborou Burdovou. Zároveň je ale s 8 trestnými minutami třetí nejvylučovanější hráčkou extraligy (jednou však za hru na zemi a jednou za hru rukou), její nedisciplinovanost v poslední minutě vedla i k senzační prohře v Olomouci (3:5).
Bilance v minulé sezoně proti Vítkovicím: 6 zápasů      7 (4+3)   2 trestné minuty


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

  • Venca napsal:

    Opravdu to není Denisa s Macurovou. Opravdu ne.

  • floorball.player napsal:

    ať koukám, jak koukám….žádná Billá kanadu nevede….první je Žůrková, tak nechápu zase to Herbadentí PR od autora článku…i bez něj je Píďa TOP hráčka….zároveň mi uniká, v čem je výjimečná Surá, že se s ní má nejlepší obránkyně ligy porovnávat?….i další dvojice jsou více-méně o ničem….Christiánová prakticky nechytá….proč bychom už teď na ní měli upínat pozornost?… Vavrečková vs. Macurová? v čem je to zajímavé? v tom zda vyhraje FbŠ nebo Herbadent? … ani pro ty 2 to nic speciálního neznamená….je to prostě souboj dvou TOP týmů….maximálně zajímavé je to, že se jim možná zatím nedaří tolik jak by chtěli….jinak to je zase článek o ničem proboha…. kéž by se raději udělala „klasická“ pozvánka na víkendové kolo, či se redakce konečně zabývala něčím inovativním…..musím říct, že stránka Českého florbalu na FB tenhle skomírající web totálně válcuje jen za pomoci pár příspěvků a je 1000x zajímavější i hbitější

    • Anonym napsal:

      Protože přece jenom D. Podhráský(zakladatel stránky) vidí dovnitř daleko víc než řadovej novinář…

      • floorball.player napsal:

        opravdu si nemyslím, že vypsání zajímavých anket, tipování reprezentantů, tvorba rozhovorů, či sdělování obecně známých informací závisí na tom, zda vidíš dovnitř či ne….navíc, jestli se nepletu, tak tihle „novináři“ z místního serveru vidí často také až do „kuchyně“, vzhledem k tomu, jak moc se kolem toho motají….a přesto stěží „vypotí“ takovýhle článek o ničem…

  • Štěpán napsal:

    Jestli letos neni Dáša vyjímečná,tak už nevim kdo…big up!

Napsat komentář

*