10. 12. 2012 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vedení v extralize se ujal Herbadent, v hitu víkendu Vítkovice prohrály v Liberci

 



Vítkovice opustily 1. místo extraligové tabulky, i když jen o skóre. Liberci totiž v nejočekávanějším duelu víkendu podlehly i podruhé v sezoně (5:6) a ve vedení je vystřídal Herbadent.

Ten má lepší skóre o 13 branek – a přesně tolik jich nasypal do sítě Českých Budějovic. První třetinu ještě Jihočešky uhrály na 0:1, v následujících ale vždy 6x inkasovaly. Hattrickem se na tom podílely Barbora Sádková a Denisa Billá.

V Liberci se odehrál naopak výsledkově nejvyrovnanější duel 13. kola. Domácí hráčky přitom nad Vítkovicemi vedly po dvou třetinách už 5:1 a nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo nakonec odehrát drama. Vítkovice ale během 3 minut snížily na 4:5, ovšem rozdíl ve skóre už zůstal.

Liberec potvrdil, že se mu na Vítkovice daří a je jediným týmem, kdo je v sezoně dokázal porazit. „Dvě třetiny jsme hrály tak, jak jsme měly. Škoda, že ve třetí jsme polevily a daly soupeři šanci. Ale i tak tým chválím,“ oddechla si trenérka vítězek Lenka Bartošová.

Zato vítkovickému kouči Jiřímu Veleckému se úroveň hry nezdála. „Florbalově to byla převážně mizérie. Ale divákům se ten boj asi musel líbit. V první třetině jsme tu byli na výletě. Během druhé části si alespoň část hráček uvědomila, že na výletě nejsme,“ zhodnotil utkání ironicky.

Těsný byl i zápas Jihlavy s Chodovem. Domácí klub přilákal do ochozů 139 diváků a vedle útoku na divácké maximum této sezony (162 v duelu České Budějovice – Herbadent) mu nevyšel ani útok na body. Sice po trefě bývalé chodovské útočnice Terezy Slavíkové brzy vedl, ale soupeřky ještě do 11. minuty dvěma góly skóre otočily a 10 minut před koncem rozhodla o výhře 3:1 Lucie Lustigová.

Lodivod Chodova Ondřej Neuman vyzdvihl především skvělou atmosféru zápasu. „Takže předně děkujeme fanouškům obou táborů. K většímu klidu nám chyběla kvalitnější koncovka,“ uvedl.

Divácká návštěva přesáhla stovku (105) i v Brně a Židenice se svým příznivcům odměnily drtivou výhrou 10:1 nad Děkankou. Vítězkám se povedla především závěrečná třetina, kterou vyhrály 5:0. Brňanky po 5 prohrách za sebou zabraly a posunuly se na 7. příčku před Olomouc.

Té se totiž vůbec nevydařilo utkání na hřišti ELITE a prohrála jej vysoko 2:9. Hostující hráčky přitom své soupeřky přestřílely, ale v dresu Pražanek si odbyla úspěšný extraligový debut brankářka Daniela Kreisingerová. „Dařilo se nám hrát to, co jsme si řekli před zápasem. Góly přišly, dostali jsme se do pohody. Dobře odehraný zápas,“ pochvaloval si kouč ELITE Karel Vancl.

Co mu určitě neudělalo radost, to byl počet diváků. Sešlo se jich pouze 18 a ani ostatní zápasy v neděli, kdy v Curychu vrcholilo MS mužů, na tom nebyly lépe. Na Herbadent bylo zvědavých jen 11 nejvěrnějších a na Bohemians dorazilo do Kunratic 25 lidí. Hráčky v zelenobílém si se Šumperkem poradily 7:2, přičemž Dagmar Surá k tomu přispěla hattrickem. Daleko těžší úkol čeká FbŠ v sobotu, kdy se představí na hřišti Vítkovic.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*