9. 1. 2013 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Židenická Oksana Matveeva přerušila kariéru, přednost dostala škola

 



Židenice vstoupí do roku 2013 v utkání v Šumperku už bez Oksany Matveevy. Ruská univerzálka se nyní rozhodla věnovat naplno škole, kde ji čeká magisterská práce. Doufá ale, že se ještě někdy v dresu brněnského týmu ukáže.

Už její příchod byl komplikovaný, čekání na víza ji první dny v Česku pořádně znepříjemnilo, hned se měla co ohánět. „Přijela jsem do Česka, abych tady vystudovala. To byl můj nejhlavnější cíl. Dostala jsem tu ale taky úžasnou možnost hrát za Židenice  a řekla jsem si, že dám všechno do toho, abych to mohla spojit,“ vypráví Oksana, mimochodem výbornou češtinou.

Aby studium a pobyt v Brně utáhla finančně, musí pracovat, takže přednáší ruštinu na jazykové škole. „K tomu se teď přidalo zkouškové období ve škole,“ přidává další důvod, proč musel florbal na druhou kolej.

Hlavní příčina je ale jiná než prosté zkoušky. „Už opravdu musím začít psát svou magisterskou diplomovou práci, což jsem měla už v minulém semestru,“ říká. „Jsem poctivka, takže nedokážu dělat něco jen napůl. Musím dát zkrátka přednost škole a práci. Jak jsem již říkala, přijela jsem studovat, ale jsem si jistá, že s florbalem jsem neskončila,“ vzhlíží do budoucna s optimismem.

A kdyby přece jen už nikdy za Židenice nenastoupila, vždy na ně bude vzpomínat v dobrém. „V kolektivu židenických holek jsem prožila spoustu úžasných chvil. Trenéři Marek Loskot, Jiří Vidlař, David Nerud a vedoucí družstva Jiří Matyáš jsou profesionálové s velkým P,“ složila hold svým dnes už bývalým trenérům.

Nebýt jich, její začátky v Brně byly ještě těžší. „Pomáhali mi ve všem a moc jim za to děkuji. Jsem také moc vděčná za to, jak ovlivnili mou další florbalovou kariéru. A holkám patří velký dík za to, jak mě mezi sebe vzaly s otevřenou náručí i duší,“ dodala pro své spoluhráčky. „Překvapilo mě, že mi chtěly pomáhat nejen na tréninku, ale i v běžném životě. Za celou tu dobu jsem od všech hráček týmu cítila velkou podporu. Hodně si za to vážím třeba naší kapitánky Lucie Svobodové,“ vyzdvihla speciálně ještě dlouholetou tahounku Židenic.

Na závěr připojila fanouškům a spoluhráčkám optimistický vzkaz: „Nikdy jsem nehrála v tak skvělém kolektivu, jako jsou Židenice. Doufám, že se mi ještě naskytne možnost bojovat v červenobílém dresu mého nejoblíbenějšího týmu,“ uzavřela Matveeva.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Sanacht napsal:

    To je škoda, že Oksana končí. Byla to sympatická hráčka i sympatická ženská. Tak ať se ti, Oksano, v dalším životě daří. Třeba se k florbalu zase vrátíš.

  • xm napsal:

    dobrá hráčka a holka

  • tajný ctitel napsal:

    Оксана Матвеева – самая красивая девушка в чешской экстралиге. Смотреть как она играет – это просто спектакль. Она наверное самый быстрый игрок в лиге, всегда первая у каждого мяча. Симпатичный человек, это безусловно. Надеюсь, что она не уедет совсем из Чехии. Ведь она может здесь выйти замуж, поклонников у ниё обязательно много. Я сам её люблю!

Napsat komentář

*