26. 10. 2011 Superliga (23) KOMENTÁŘŮ

Brno je v krizi. Po 11 letech může přijít o play off

 



Jedno vítězství a pouze 4 body na kontě, které znamenají průběžnou předposlední příčku v extraligové tabulce. Brnu hrozí, že po dlouhých 11 letech bude chybět v play off. Před Buldoky je víkendový dvojboj proti Bohemians a v Ostravě. Další zaváhání může být už kritické.

Klubové vedení je zatím trpělivé a žádné změny v realizačním týmu, jak bývá obvyklé v kolektivních sportech, nechystá. „Trenéři mají nadále důvěru. Výsledky týmu nejsou otázkou práce trenérů. Rozhodně v tomto ohledu sázíme na dlouhodobou práci,“ říká prezident klubu Miroslav Mikšl. „Očekávali jsme lepší výkony od hráčů, ti mladší zatím příliš nepřesvědčili, ale nedaří se zatím ani těm zkušenějším,“ dodává.

Miroslav Mikšl, prezident Bulldogs Brno

Brno mělo vynikající vstup do sezony. Porazilo mistrovský Tatran, prohrálo ale s nováčkem z Otrokovic. Prezidenta klubu však mrzí jiné ztráty. „Hlavně v zápasech s Pardubicemi a s Libercem jsme nepředvedli nic, a tak máme bodový zisk takový, jaký máme,“ říká. „Rozpadla se nám obrana, z loňské sestavy zůstali jen tři zadáci a to navíc ti, na kterých neležela taková odpovědnost,“ vysvětluje Mikšl.

Buldokům by se možná nejvíce hodily zkušenosti, mladá sestava má problém udržet koncentraci v důležitých chvílích. „Bohužel, někteří starší hráči odešli. Nechtěli, nebo nemohli akceptovat nastavené podmínky. Je problém po nich vyžadovat čtyři tréninky týdně. Jsme také omezeni možnostmi brněnského regionu,“ dodává prezident klubu.

Přesto věří, že na konci základní části budou Buldoci v nejlepší osmičce. „Cílem je určitě účast v play off a nadále na něj myslíme.“ A když se to nepodaří? „Samozřejmě, může se to stát, pak se s tím budeme muset vypořádat. Každý tým někdy čeká takové období, předloni se to stalo i Ostravě,“ připouští Miroslav Mikšl.

Ondřej Veselý a Radim Komínek dříve patřili k velkým zbraním, letos ještě nebodovali

Statistiky vybraných hráčů Bulldogs Brno:

Tradiční opory – TOP3:
Ondřej Fabián 6 z. (2+7) 9 kb 6 tm
Luděk Ondráček 6 z. (7+1) 8 kb 16 tm
Martin Koutný 6 z. (6+2) 8 kb 2 tm

Zklamání – dosud bez bodu:
Ondřej Veselý 5 z. (0+0) 0 kb 6 tm
Radim Komínek 3 z. (0+0) 0 kb 2 tm


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • ... napsal:

    jste omezeni možnostmi brněnského regionu???? nedělejte si z nás všech z daleko slabších regionů pr.el……..vymluvte se na formu hráčů, jejich lennost, indispozici trenérů, neschopnost realizačního týmu, ale nekrmte nás takovou idi.tskou výmluvou jako je omezená možnost vašeho regionu….všechno je o práci a o tom, jak se někomu chce nebo nechce…..jak říkal můj dobrý kamarád, dnes už bohužel nebožtík… „je to k zblití“

    • zklamání? napsal:

      Nevim jak na venkovnich, ale z domacich zapasu to vypada, ze jsou oba tito hraci na lavici nahradniku..??? To ma brno tak kvalitni juniorky ze se nedostanou na hriste?

  • JC napsal:

    pravda, veslo sedi, hraje par minut za zapas, komec to stejne a co se kecu o tom regionu skoda mluvit – nejblizsi extraligovy klub 100km, jihomoravsky kraj patri k nejlidnatejsim a navic brno = studentske mesto co vic si prat…

    • Johnny napsal:

      Takže podle tebe má vedení Brna naklusat na FSpS a tak vybrat 15 lidí co hrají florbal a jí t simi hrát extraligu? Sám píšeš, že další extraligový klub je 100km od Brna. Bohužel zde není ani další jiný kvalitní klub odkud by mohlo Brno brát. Není to jak v Praze nebo Ostravě (Slezsko) kde hráči pendlují mezi kluby. Tak se prober Šašku!!!

      • .... napsal:

        to je strašně jednoduchý to takhle podat….co takhle spolupracovat s ostatními brněnskými kluby, kluby z blízkého okolí, využít VŠ a studující hráče jiných klubů, přilákat na studium cizí hráče apod??? podívej do ostatních měst bez VŠ, s daleko nižším počtem obyvatel a tím pádem menší základnou….prostě za šaška jsi tady zatím akorát ty, protože evidentně nevíš o čem vedení klubu je….

      • Kenny napsal:

        Proč ho urážíš, šašek jseš akorát ty. Bulldogs léta vytrvale přetahuje hráče např. z Gullivers, ale stejně je to k ničemu, protože…….

  • Brňák napsal:

    Hlavně co si budem namlouvat, víme proč všichni odchází a spousta lidí končí úplně. Je to snad jméno hlavního trenéra Buldoků?

  • Brno napsal:

    Pane Mikšle, to, co jste vypustil z pusy, je na facku, říci o městu Brnu a tamním regionu, že má omezené možnosti, je omezenost Vaše, takový potenciál, co má Brno, není nikde, jen neschopnost lidí kolem Buldoků tohle brzdí, nikomu nic zlého, ale kéž by Brno spadlo, možná by to lidi probralo a začlo by se něco dít, už jen to, že jste neschopní zařídot si vlastní halu i za cenu nafukovačky, brzdí celý florbal v Brně, jenže nosíky nahoru a objektivní lenost brněnských florbalistů a lidí kolem je možná jedním z faktorů Vašeho úpadku

  • Petr Čuhel napsal:

    Na hru Brna se nedá dívat, největší paradox je, že spousta potencionálně kvalitních hráčů je v B týmu Brna, za Hattrick hraje 4- 5 hráčů, kteří mají s Bulldogs nějaké vazby (v případě M. Komendy více než to), Znojmo, Žďár, Otrokovice, týmy z nižších soutěží, studenti – prostě desítky kvalitních hráčů, ale stejně hrají kluci, kteří mají tak na 4 nejvyšší soutěž….Brno samo míří do zdi na konci slepé ulice, kam se vydalo díky svému vedení.

  • PJ. napsal:

    Nejlepší je kecat a nic o tom nevědět…prostě Češi !:-)

  • tomas napsal:

    Špatná práce Bulldogs, podcenění ostatních klubu v regionu, nesnášenlivost současného vedení. Znojmo, Otrokovice, Hattrick, Gullivers, Hodonín ti všichni přestali Bulldogs doplňovat hráči a to s mnoha důvodů. Nebudou to mít kluci v Bulldogs jednoduché, přišli o monopol který dlouho měli. Já chodím na zápasy Bulldogs často, a letos jsem přidal i zápasy 1.ligy. Takže regionem to nebude pane Mikšl

  • Brno napsal:

    Pan Mikšl už by se měl vrátit zpátky na zem. Furt se jen dokolečka na něco vymlouvá. Stejně tak jako vždy celé mužstvo Bulldogs. Problém v buldocích je, že oni nic měnit nechtějí, protože jsou takhle spokojeni a nemusí nic moc dělat, ono to nějak tím samospádem funguje dál, jenže to už dnes na konkurenci nestačí. Sami odehnali lidi, kteří chtěli něco změnit a pomoci týmu na vzestupu. Jediný kdo nese plnou zodpovědnost je trenér a nyní i prezident, který si myslí, že vše spasí, bohužel pravda je krutá, jen oni ji nechtějí slyšet a ani vidět.

  • zero napsal:

    Taky si myslím ,že je trapné se vymlouvat na region.Vždyť Brno je velké město,plné vysokoškoláků,středoškoláků atd.Navíc je výborně dostupné i z menších okolních měst (Tišnov,Blansko ,Kuřim aj).Brno dělá pořád stejné chyby(až nesmyslně náročná fyzická příprava v létě,málo se trénuje přesná přihrávka ,střelba).A vůbec nejhorší je nekoncentrovanost.Vedou o 4 či 6 gólů,ale chvíli před koncem prohrají.Kolik je takových mužstev v extralize?Přitom jsou tam hráči ,kteří doslova dřou (Kadlec, Koutný,Fabián,Ondráček).Nerozumím taktice trenérů,proč v určitém momentu nestáhnou hru na dvě pětky?Vím,nedaří se vždycky,ale tady je to furt stejné, žádná pokora zkusit se přiučit u jiných trenérů,lepších mužstev.Přitom v Brně chodí na florbal dost diváků,kteří drží palce Bulldogs.Taky si myslím,že je dobré si hlídat generační obměnu mužstva,trošku si „hýčkat“ ty zasloužilé starší a pěstovat ty mladší.

    • Brno napsal:

      Zajímalo by mě, jak tým opravdu znáš, že píšeš co píšeš… Hlavně kde jsi byl na tom, že Ondráček s Fabiánem doslova dřou? To je trošku mimo. Stejně jako i jiné věci v tvém příspěvku 😀

  • zero napsal:

    Luďa i Faboš ty góly dávají asi z kanape,ne?A znalců je tolik ,že se mezi nima ztratím.Ale co,hlavně aby se klukům začalo dařit!

  • ..... napsal:

    že dávají goly je pěkné, ale smůla je, že ten sport není jen o vstřelených golech….. Dříči tihle dva opravdu nejsou, právě zcela naopak. Kdo zná, tak moc dobře ví

Napsat komentář

*