17. 3. 2011 Zahraničí (3) KOMENTÁŘŮ

Martin Vladař si plní sny. Zahraje si finské semifinále

 



Dobrá práce, dalo by se říct. Martin Vladař odešel na vlastní pěst před sezonou do Finska, začal trénovat s týmem Espoon Oilers, přesvědčil trenéry a nyní slaví postup do semifinále finské Salibandyliigy. V úvodním kole play off jeho celek vyřadil tamperské Koovee. Na hřišti tak potkal i bývalého spoluhráče z Vítkovic Tomáše Sladkého.
„Byla to vyrovnaná série, ale my jsme měli vždy o krok navrch, výteční byli oba gólmani,“ říká k duelu Oilers a Koovee zadák vítězů.

Favorizovaný tým splnil nevděčnou roli, tak krátkou sérii ale český florbalista v dresu Oilers nečekal. „Kamarádi z Tampere mi říkali, že Koovee není moc tým pro play off. Hráli dobře, ale my máme letos lepší tým, máme vyrovnané skoro čtyři lajny a hrajeme hodně nátlakově. Aby nás porazili, museli by do toho dát všichni všechno. A přijde mi, že v těch rozhodujících momentech jim tam chybělo to srdíčko,“ myslí si Martin Vladař.

Tomáš Sladký a Martin Vladař, souboj Koovee s Oilers

S krajanem a bývalým spoluhráčem z Vítkovic Tomášem Sladkým byli sice soupeři, moc vzájemných soubojů ale nesvedli. „Hraju pravého obránce a on je většinou na levé straně z mého pohledu. Takže pokud si pamatuju, snad jsme si neužili ani pořádný střet. Jeho lajna dřela, snažil se jako vždycky. Je pravda, že jsme se mohli trošku poškádlit,“ směje se zadák klubu z předměstí Helsinek.

Espoon Oilers

Podle prognóz to vypadá, že zůstane zřejmě jediným Čechem, který proklouzne do semifinále. Vypadl už i Pavel Brus s Nokianem a ve hře o postup tak zůstává jen gólman Josby David Rytych, který statečně čelí mistrovskému SSV Helsinky.

„Pokud se Ryty nezblázní, asi to tak bude. Ale Josba zatím bojuje srdnatě. To Koovee trošku chybělo. Třeba by mohlo být překvapení,“ myslí si Vladař.

A pokud by se Davidu Rytychovi a jeho Josbě podařilo SSV vyřadit, uvítali by to i v Espoo. „Nikdo asi nechce SSV. To spíš Seinäjoki nebo Erä je hratelnější, ale teď je to celkem jedno, už je to semifinále. Když to nevyjde, půjdeme na SSV. Ti jsou letos bez Mannera, Kivilehta, Ratsuly, ale pořád mají dvě hodně dobré lajny. Prostě uvidíme, teď už si člověk nevybere,“ dodává hráč, který pamatuje i stříbro z mistrovství světa 2004.

Mikael Järvi a Martin Vladař, souboj SSV a Espoon Oilers

On sám si na nedostatek příležitostí stěžovat nemůže, i když plní převážně defenzivní úkoly. „Teď v play off jsem hrál s Patrickem Wardim. S prostorem jsem spokojený, ale doopravdy máme asi 20 lidí, takže bývá celkem normální, že se sestava protáčí,“ říká.

Martin Vladař letos za Espoo zatím odehrál včetně play off 28 zápasů, dal dva góly a na dalších šest nahrál. V plus/minus bodování si drží pozitivní bilanci +14 a nasbíral 21 trestných minut.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*