30. 12. 2005 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

All Stars měsíce – Prosinec

 



Poslední měsíc v roku 2005 končí. A my přinášíme pravidelnou a slibovanou rubriku All Stars měsíce. Prosinec zastihl ve skvělé formě zejména mistrovský Tatran, ale dobře zahrály i Vítkovice nebo Mladá Boleslav. Odrazily se výsledky týmů i na nominaci do naší sestavy měsíce? Nebo zazářily i jiné individuality. Nyní máte možnost porovnat svoje mínění s naším názorem. Tak tedy – All Stars měsíce prosince je zde…

Jan MACEČEK (FBC SGB Pepino Ostrava) – brankář
Třikrát se v lize postavil do branky svého týmu a třikrát Pepino zvítězilo. Obrovitý kliďas s reprezentačními zkušenostmi a v minulých letech jeden z pilířů ostravského týmu se vrátil do branky z golfového hřiště. Pepino má od začátku sezóny na místě gólmana problémy. Za zraněného Doležila zaskakovali Škarpich se Sekaninou, ale se střídavými úspěch. Teprve v Macečkově osobnosti našel nově tvořený tým Pepina tu správnou oporu. Nejdříve sice v poháru proti Vítkovicím neuspěl, v lize však byl třikrát za sebou úspěšný.

Aleš TŮMA (Sokol Mladá Boleslav) – obrana
Loňský nováček soutěže – Mladá Boleslav – pokračuje i druhou sezónu ve vynikající formě. Jedním z tvůrců boleslavského zázraku je ofenzivní bek Aleš Tůma, který stíhá v zápase své spoluhráče i koučovat. Ano, Středočeši hrají celý rok a půl v nejvyšší soutěži bez trenéra. I přes tento handicap je Tůma jedním z nejlepších obránců v soutěži. Boleslav chystá možná na druhou polovinu sezóny posílení realizačního týmu a z Aleše Tůmy by měl spadnout velký díl zodpovědnosti. O tom, jak to vypadá, když se věnuje jen hře, může vypovídat i poslední zápas letošního roku, když Tůmu zastoupil na střídačce zraněný spoluhráč Hostinský. Brno odjelo ze středních Čech s nepořízenou a jedním z hlavních strůjců obratu byl právě ve velkém stylu hrající Aleš Tůma.

Turkka LEHTINEN (1. SC SSK Vítkovice) – obrana
Na srpnovém Czech Openu představily Vítkovice zahraniční posilu – finského forwarda. Během sezóny se však v ambiciózním týmu vyformoval Turkka Lehtinen na spolehlivou oporu zadních řad. Přece jen mladým puškám trenéra Radomíra Mrázka chyběla osobnost do defenzivy a tah s Finem byl, zdá se, správnou volbou. Během prosince Vítkovice neprohrály. Lehtinen chyběl sice na poslední dva zápasy – zápas s Future a finále Českého poháru. To už musel být zpět ve Finsku. Stálá forma Seveřana je příslibem i pro jarní část soutěžě. Lehtinen se vrátí a Vítkovice budou i díky němu nadále plnit roli černého koně.

Juraj ŠÁDEK (Tatran Střešovice) – útok
Legenda českého florbalu a dlouholetý vládce individuálních statistik je ve skvělé formě. Juraj Šádek nevynechal jedinou sezónu svého Tatranu v nejvyšší florbalové soutěži, zdá se ale, že tato bude jedna z nejpovedenějších. Od začátku sezóny skvěle funguje jeho spolupráce s „Kápem“ Vladimírem Fuchsem. Dvojka mazáků předvádí pravidelné útočné manévry a během prosince si připsal Juraj Šádek hned šest branek a sedm asistencí a poskočil na třetí místo kanadského bodování. Trenér Skružný o něm prohlásil, že pokud by se hrál florbal jen dopředu, bude Juraj nejlepší florbalista v Čechách. Prosinec měl Juraj Šádek výjimečný.

Milan FRIDRICH (Tatran Střešovice) – útok
Nepříjemné zranění odstavilo novou letošní akvizici střešovického Tatranu mimo hru skoro na dva měsíce. Znojemský odchovanec se však na návrat mezi mantinely nesmírně těšil. Na konci listopadu naskočil zpět a byl hned u vítězství ve Vítkovicích. Celý prosinec si pak střelecky zvyšoval sebevědomí. Spolupráci s ním si nemohl vynachválit ani Švéd Johan von der Pahlen, který tak dostal více prostoru na hřišti. Není bez zajímavosti, že letošní Silvestr nestráví Seveřan ve Švédsku, ale bude právě hostem člena prosincové All Stars – Milana Fridricha – ve Znojmě.

Martin RICHTER (FBŠ Bohemians) – útok
Bohemians jsou zatím jedním ze zklamání Fortuna Extraligy, nicméně mají ve svém středu hráče výjímečných kvalit. Martin Richter prezentoval svojí formu už v listopadových zápasech reprezentace se Švédy. V klubu však bojuje o každičký bod pro svůj tým z Děkanky. Zejména výborné výkony na hřišti Pepina a záchrana remízy v domácím utkání proti Havířovu jej nominovaly do prosincové All-Stars. Bohemians mají nového trenéra. To, jak bude probíhat léčba pod Tomášem Janečkem v průběhu zimy a zda se Bohemians odlepí ze spodních pater tabulky, je zatím ve hvězdách. Jisté je však jedno, na Martina Richtera se bude moci nový kouč spolehnout.

Tolik tedy představení nejlepší šestky měsíce prosince. Možná to vidíte jinak a my se ptáme jak… Tak se nemusíte bát a s příchodem nového roku rozjet diskusi o tom, kdo Vám v All Stars chybí. Užijte si Silvestr a vykročte tou správnou nohou do nového roku 2006. Věříme, že si florbalu v tom sportem nabitém roce opravdu užijeme…


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*