22. 11. 2011 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Ekl už zase dává góly. Čtyři nebyly, byl to jen hattrick, přiznává

 



Do zápisu mu započítali čtyři góly, on sám přiznává, že byly jen tři. Jaromír Ekl ale přesto byl klíčovým hráčem v zápase Ostravy s Mladou Boleslaví. Byl u pěti ze šesti gólů hostí a možná si definitivně řekl o návrat do sestavy.

První mladoboleslavskou lajnu dlouhá léta tvořili dříč Jiří Bouška, šikula Petr Novotný a střelec Jan Volf. Poslední z nich ale už ukončil kariéru a ve městě automobilů jeho místo zaujal dlouhán Jaromír Ekl. Pár měsíců souhra fungovala, Ekl dával góly a úlohu snajpra mnohdy spolehlivě plnil. Před novým soutěžním ročníkem ale přišel v nabitém kádru o místo v sestavě a část sezony proseděl na střídačce.

„Přišlo k nám hodně nových kluků, pro které se hledalo místo v sestavě. Odseděl jsem sice pár zápasů, což nepotěší žádného hráče, ale je to týmový sport. Když pak dostanete šanci v zápase, snažíte se o to víc. A víc vás to i baví, když se daří, takže já si to teď užívám hodně,“ přiznává skromně.

Billy Boys se dlouho trápili a hledali optimální složení formací. Přišla tak chvíle i na oprášení staré souhry Novotného, Boušky a Ekla. „S Jirkou a Bangem se mi vždycky hrálo dobře, jsem rád, že zase hrajeme spolu, určitě to je pak i na výkonu znát, když nemusíte přemýšlet, co kdo v lajně dělá, a můžete to částečně předvídat,“ vysvětluje třiadvacetiletý Ekl.

Zápas v Ostravě mu náramně vyšel, Boleslav se vehementně dotahuje na čtvrté místo tabulky a vítězství na hřišti FBC je cenné, i když jen za dva body v prodloužení. Mladík s dlouhýma rukama byl téměř u všeho.

Hrdinové nedělní bitvy - Jaromír Ekl, Jan Chrást a maskot Alf

„Nebylo to 4+1, ale 3+2. V zápise jeden gól upřeli Radku Gwuždźovi, tam nás prohodili,“ říká. Hattrick ale zkompletoval hned na začátku prodloužení. Ostravská obrana ho opět nepohlídala. „Oni nikoho zvlášť nehlídali. Většina našich gólů byla po brejku anebo po jejich chybách,“ vysvětluje Ekl.

Ulevil si, snad po týdnech trápení našel formu i místo v sestavě. I Mladé Boleslavi se nyní hraje líp, když z týmu spadl tlak, který byl způsoben i Pohárem mistrů. „Uvolnění u nás je, ale ani bych neřekl, že jsme byli svázaní z Poháru. Spíš to vidím tak, že od začátku sezony se vcelku ustálila naše sestava. Už si taky líp zvykáme na rozehrávku a bránění v lajnách,“ dodává střelec hattricku.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*