24. 11. 2011 Superliga (10) KOMENTÁŘŮ

Pohárové finále bude poprvé hostit Praha. Hrát se bude v pondělí 19. prosince

 



Domácí pohárová soutěž už má letos svojí 11. edici, poprvé ale vyvrcholí v metropoli. I když byly dlouho ve hře o hostitelství finále České Budějovice, nakonec se o držiteli trofejí pro vítěze Poháru České pojišťovny rozhodne v Praze. Netradiční je termín, hrát se bude v pondělí.

Česká florbalová unie dlouho usilovala o umístění letošního finále do Českých Budějovic, v Jižních Čechách byl předpoklad zájmu o finálové boje, už v roce 2008 se výborným způsobem postaral o organizaci vyvrcholení pohárové soutěže Jindřichův Hradec. Nakonec ale jednání o umístění letošních závěrečných bojů na jih Čech nebyla úspěšná. Důvodem jsou tréninky domácího volejbalového týmu Jihostroj, který je českým šampionem a hraje Ligu mistrů.

„Bohužel jsme nedokázali přesvědčit jihočeské zástupce o tom, aby volejbalisté Jihostroje změnili termín tréninku. Pro České Budějovice je tamní tým, který hraje Ligu mistrů, důležitější než akce celostátního významu,“ konstatoval prezident České florbalové unie Filip Šuman.

Dvě letošní finále tak bude hostit Sparta arena na Podvinném mlýnu v Praze ve Vysočanech, která byla záložní variantou. Ženský duel mezi FBC Liberec a Herbadentem začne v 16 hodin. Mužské finále odstartuje v 19.00. Netradiční pondělní termín byl zvolen kvůli tomu, aby finále mohla živě odvysílat Česká televize.

Praha je desátým městem v historii pohárové soutěže, kde se bude rozhodovat o držiteli trofeje. Tradice začala v roce 1999 v Ostravě a postupně se vystřídala města Nymburk, Havlíčkův Brod, Hluk, Brno, Jindřichův Hradec, Hradec Králové a Prostějov. Dvakrát (v letech 2003 a 2007) se hrálo ve Svitavách.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*