Play-off startuje! Osm zápasů čtvrtfinále a čtyři boje premiérového play-down, přinese následující víkend. Všechny zápasy ze základní části jsou zapomenuty a začíná se od nuly. Přinášíme trediční tipovačku - dnes s Tomášem Trnavským a Radimem Cepkem.
10. 3. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Play-off – začíná se znovu od nuly!

 



Pohled na start nejdůležitější části sezóny nám dnes přináší dva stříbrní medailisté z Klotenu. Tomáš Trnavský si vítězstvím 5:3 nad Michalem Rybkou zajistil postup dál, vyzyvatelem je dnes Radim Cepek.

Oba dva dnes ve svých klubech čekají na poslední zápasy. Trnavského Grünenmatt, dva zápasy před konce potřebuje dávku štěstí aby se dostal na druhé místo zaručující baráž s devátým týmem NLA.

Radim Cepek s Rychenbergem už má taky jen teoretické naděje na play-off. V přímém souboji o semifinále v minulém kole totiž podlehl Rychenberg Jakůbkovu Grasshoppers 3:7.
„Jaké máme ještě šance? Moc velké ne. Byl to důležitý zapas. Teď musíme čekat ze GC někde klopýtne – naděje umírá poslední. Já už osobně moc neveřím, i když vloni jsme na tom byli ještě hůře a přece to vyšlo,“ říká Radim Cepek, který v Rychenbergu působil i v pozici asistenta trenéra.
V rozhodujícím období pak ještě zkoušel Cepek zkoušel návrat k osvědčenému modelu z loňského roku.
„Angažoval jsem znovu Saschu Brendlera. Přemluvil vedení aby byl znovu na střídačce, ale za tak krátkou dobu nemůžeme čekat výsledky. Chtělo to tak o měsíc dřive. Hrát tady play-off je něco úžasného – rovná se to zápasům na MS.“

S Radimem Cepkem připravujeme na příští týden rozsáhlejší rozhovor o Rychenbergu, reprezentaci a blížícím se Mistrovství světa. Určitě bude stát za to a tak pozorně čtěte!

Televizní duel Pepina s Future sledovala česká enkláva ve Švýcarsku právě u Tomáš Trnavského doma na ČT 4. I proto se dá říci, že bývalý reprezentační kapitán má o českém sportu a také florbale dobrý přehled.

„Užijte si play-off!“ Vzkazuje českým florbalovým fanouškům Tomáš Trnavský.

Tatran Střešovice vs. Torpedo Havířov

Tatran – Havířov

Mistrovský tým si s přehledem pohlídal vedoucí postavení v tabulce. V průběhu sezóny se sice Tatran potýkal s řadou zranění a diskutovalo se o atmosféře v týmu. Před play-off se ale zdá, že se vše dalo do pořádku. Zkušený tým koncentruje síly na play-off, ve kterém hraje vždy o třídu lépe. Havířov nebude mít lehkou pozici, ve čtvrtfinále může jenom překvapit.

Tomáš Trnavský: 2:0 – Pro Tatran hovoří zkušenosti a vyrovnané výkony v cele sezóně. Havířov se sice zmátořil, ale nebezpečný bude spíš v domácím prostředí.
Radim Cepek: 2:0 – Zvítězí zkušenost. Kluci z Tatranu první zápas zaberou. Jedinou šanci vidím ve druhém zápase, ale přál bych si aby tato série byla co nejdelší kvůli kamarádovi Kožovi. Aby hrál co nejdéle a neměl už konec sezóny.

info

info

Sokol Mladá Boleslav
vs. TJ JM Chodov

Mladá Boleslav – Chodov

Chodov jde na vysněnou Mladou Boleslav. I když Pražané závěr základní části nezvládli, přece jen se na ně usmálo štěstí. Mladá Boleslav s novým koučem má respekt. Přece jen se jí na Chodov v sezóně zrovna dvakrát nevedlo. Ale touhu po semifinále budou mít Středočeši možná větší.

Tomáš Trnavský 1:1 – Boleslav je doma a bude chtít odčinit porážku proti Chodovu doma, ale budou to mít těžké. Chodov na Boleslav umí, proto bude chtít jeden zapas vyhrát.

Radim Cepek: 1:1 – I když je Bolka favoritem, tak Chodov bude kousat. Vyhrál v základní části a hrajou tam kluci kteří ví jak se hraje v play-off.

info

info

FBC Pepino Ostrava vs. Bulldogs Brno

Pepino – Bulldogs

Pepino vyladilo formu a v poslední chvíli poskočilo na třetí místo. Tým trenéra Segeti zdobila v posledních zápasech především výborná práce dozadu a ta se v play-off cení. Brno bude chtít zopakovat loňské semifinále. Musí ale hrát daleko soustředěněji než v základní části.

Tomáš Trnavský: 1:1 – Oba spolu měli vyrovnané výsledky v základní části, kde měli více štěstí Bulldoci. Pepino se ale určitě dobře namotivuje, protože dvakrát s Bulldoky prohrálo.

Radim Cepek: 0:2 – Těžko říct, moc nevěřím mladému týmu Pepina. Brno hraje zanďoura a přes to se těžko v play-off přechází.

info

info

Kappa Team SSK Future vs. 1. SC SSK Vítkovice

Future – Vítkovice

Future si ze čtvrtého místa těžko mohli vybírat. Vítkovice nebudou pro Pražany lehký soupeř, výhodou však bude jistě domácí prostředí na Letné. Paradoxní však je, že pro druhý zápas nedokázal tým Future dobře zajistit domácí prostředí. Druhé čtvrtfinále se odehraje ve Střešovicích na Tatranu, případně v Chomutově!

Tomáš Trnavský: 0:2 – Týmy jsou v rozdílných situacích. Future dobře začalo a hůře končilo a u Vítkovic je to naopak, což bude výhodou. Future je v útlumu a dle televizního zapasu soudím, že Vítkovice budou lepší.
Radim Cepek: 2:0 – Nevím, nějak věřím Zlaťákovi, že to konečně protrhne a jak pořád říkal – letos uvidíte, letos uvidíte! Tak si myslím že mu to letos může vyjit! Když bude mít formu Marťas Lukeš, a hecne se tak jim fakt věřím. Jak tady čtu v komentářích, bude hodně záležet kdo bude pískat (někdy se mi to líbí, je to jak z nějakého bulváru).

info

info

FBŠ Bohemians Praha vs.
SK FBC Třinec

Bohemians – Třinec

Play-off nevyšlo, Bohemians však alespoň vybojovali dobrou výchozí pozici pro boje o záchranu. Jedním z rozhodujících faktů bude to, jak se FBŠ dokáží vypořádat s koncem hostování Varhaníka, který střelecky i výkonnostně tým zvedl. Hosté nemají co ztratit, v Praze bude úspěchem jedno vítězství. Třinec bude možná na play-down připraven lépe, přece jen s boji o záchranu začal kalkulovat dříve.

Tomáš Trnavský: 1:1 – Bohemka propásla těsně play-off a to jim nepřidalo na pohodě. Třinec je smířen s umístěním už delší dobu, ale do play-down budou připraveni a venku jeden zapas vyhrají.
Radim Cepek: 2:0 – Martin Richter nedopustí žádné zakolísání. Věřím mu. Jak jsem ho viděl posledně hrát, tak má výbornou formu a potáhne tým nahoru.

info

info

Sokol Pardubice vs. FBC Liberec

Pardubice – Liberec

V Chlumci se čeká přestřelka. Liberec hledá formu delší dobu, Pardubice na konci základní části prokázaly velkou bojovnost. Ta by se jim mohla hodit i tentokrát. Bude rozhodovat srdce a štěstí.

Tomáš Trnavský: 1:1 – Těžko říct kdo bude lepší. Liberec je možná psychicky odolnější a bude chtít vyhrát jeden zapas venku a doma rozhodnout.
Radim Cepek: 1:1 – Týmy neznám, ale myslím si že celá série bude vyrovnaná. Bude se hrát nahoru dolu!

info

info

Ilustrační foto: server www.swissunihockey.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*