8. 12. 2011 Superliga (24) KOMENTÁŘŮ

Senzace se nekonala. Vítkovice opět vyučovaly Panthers a jsou ve finále

 



Druhými finalisty Poháru České pojišťovny se ve čtvrtek stali hráči Vítkovic, kteří na palubovce Otrokovic vyhráli přesvědčivě 7:1. Domácím nepomohla ani bouřlivá kulisa téměř pěti stovek diváků. Vítkovice čeká za deset dnů souboj s Chodovem.

Vítkovice potvrdily, že v současné době patří mezi tři nejlepší české týmy a v hale Na Štěrkovišti udělily domácím lekci z produktivity. Panteři se sice snažili, ale měli proti sobě silného protivníka zejména v podobě gólmana Lukáše Součka. A protože se naopak prosadil střelecky disponovaný Veltšmíd, měli hosté od začátku náskok.

Otrokovice nedokázaly proměnit ani dvě přesilovky a hosté stále více trestali. Vývoj zápasu pak začal připomínat ligový duel, který Vítkovice doma vyhrály 11:0.

Brankostroj hostů přerušila za stavu 0:7 až dorážka Tomáše Sovjáka, který v součtu po více než 96 minutách hry pokořil vítkovickou obranu. Zvedl tak náladu domácímu publiku, které dokázalo své borce podporovat za nepříznivého stavu až do konce utkání.

Vítkovice tak čeká po skončení letošního ligového programu ještě jeden zápas navíc. V Praze na Podvinném mlýnu se v pondělí 19. prosince střetnou s týmem Pedro Perez Chodov. Ve hře bude pohárová trofej a také 100 tisíc korun.

Panthers Otrokovice – 1. SC WOOW Vítkovice 1:7 (0:2, 1:5, 0:0)
Branky: 37. Sovják (Mikeška) – 4. Veltšmíd (Jelínek), 10. Tokoš (Veltšmíd), 26. Veltšmíd (Kološ), 28. Matúš (L. Hrubý), 28. Hájek (Jelínek), 34. Hájek (Řezanina), 35. Polášek. Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 472.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Lada napsal:

    super zapas a super atmosfera!!!cest otrokam slava vítkám!!

  • :) napsal:

    ten výsledek je krutý, pěkně otrokovice děláte nám radost, jen tak dál, výborné zlepšení…

  • Český florbal pro fanouška napsal:

    V Otrokovicích to byla nádherná reklama na florbal jak na hřišti, tak hlavně v hledišti. A nyní bude následovat tragikomické finále v Praze. Už to, že zase v Praze, ikdyž tam bude letos i superfinále je k zamyšlení…ale ten termín a čas zápasu, to je k pláči a ostuda celého florbalového hnutí. Šumane a Zamazale, polibte si řitě.

    • Jenda napsal:

      Pokud se nepletu, Praha byla na Pohár záložní varianta a je to v ní proto, že nikdo jiný neměl zájem/nebyl schopen to zajistit. Ale výběr dne je samozřejmě děs.

      • X napsal:

        Vždyť to pořádá unie na svůj náklad…co jí brání to na svůj náklad udělat kdekoli jinde(nejspíše daleko levněji) a pomoci tak rozvoji florbalu?

        • Petr Čuhel napsal:

          Nic o tom nevíte, ale jste nejchytřejší. Mělo se hrát v Českých Budějovicích, ale přístup tamních radních resp. volejbalistů vše zatrhl. Jinak bych se chtěl zeptat, kdo z Vás někdy něco podobného pořádal? Kdo ví, co si přeje partner tedy Česká pojišťovna, TV a jaké byly další možnosti? Soudit a kritizovat je tak snadné..Tvořit, měnit a skutečně dělat o strašně moc těžší…

          • Toník napsal:

            Ještě, že tady máme pana Čuhela který všechno ví, všechno zná a všude byl… Tomu já říkám opravdový odborník na florbalové prostředí…

          • Wes napsal:

            Tak buďte rád a mlčte

          • X napsal:

            Budějovice jsou jediné místo světa? Kolik, že na to finále přispějí pražští radní??

          • Petr Čuhel napsal:

            svaté prostoto 🙂

    • Katy napsal:

      naprosto souhlasím

  • :) napsal:

    ta hala se v těch otrokovicích třepe ještě teď

    • Tom napsal:

      Zrovna třeba do těch Otrokovic bych to finále poháru klidně dal. Místní fanoušci jsou výborní a zájem o florbal tam je, hala dostačující a za odměnu by si to rozhodně zasloužili.

      • Petr Čuhel napsal:

        Jasně, ale to, že ani nejsou schopni uspořádat běžný ligový TV zápas (sami to odmítli) je Ti asi taky jasné …

        • Tom napsal:

          A ty víš důvody odmítnutí? Nebylo to třeba nevhodným časem zápasu…né vždy je volná hala. Nehledě na to, že do TV už se dávno z klubů nikdo nehrne…jeden takový zápas je prodělek minimálně 20.000,-Kč(poplatek unii za to, že dovolí vysílat a pořadatelské povinnosti navíc) a o tom, jestli to přinese zviditelnění sponzorů a jména je docela možné polemizovat, zvláště když sponzoři jsou pouze regionální a o TV nemají zájem.

          • Petr Čuhel napsal:

            A jak to dělají ostatní? Každý ví, že TV zápas je pro klub výhra (i finanční), ale tady jde spíš o to, že to neumí a mají strach z něčeho, co nikdy nedělali.

          • Wes napsal:

            Přesně tak, Tatran, Chodov, Vítkovice to jsou schopni udělat naprosto bez problému několikrát za sezónu a rozhodně to nedělají proto, aby na tom ve výsledku prodělali každý rok přes 100 000 🙂

  • Karel napsal:

    „prosadil střelecky disponovaný Veltšmíd“ zasvětí mě někdo?:-D

    • Vítkovice napsal:

      JO. Jmenuje se Lukáš, v minulém ligovém kole dal 3 branky, včera 2. Od MS juniorů, kde mimochodem patřil k nejlepším, má vynikající formu. Navíc je to velmi pracovitý a cílevědomý chlap. Tak si to jméno zapamatuj, ještě o něm hodně uslyšíš.

  • Lada napsal:

    se divite otrokovice jsou ve FE prvni rok rekne te me kdo poradal tv zapas kdyz hral prvni sezonu…co ostudu nedelaaji ba naopak…a fanouskovsky taky nezaostavaji!!

  • Karel napsal:

    2 Vítky: v klídečku;), jméno znám. jenom mi neseděla fráze „střelecky disponovaný“, když jsem to četl po ránu:)

Napsat komentář

*