11. 12. 2011 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Extraligový rok uzavře souboj posledních finalistů

 



V neděli se hrají poslední tři extraligové zápasy roku 2011. Nejzajímavější souboj proběhne v Ostravě, kam zajíždí mistrovský Tatran, proběhne tak duel posledních finalistů. Důležité body bude chtít získat i Havířov v souboji s Pardubicemi a Bohemians se pokusí zopakovat senzaci z posledního zápasu s Vítkovicemi.

Nedělní extraligové zápasy:

Torpedo Havířov – Sokol Pardubice
(17.00, MSH Havířov)

Torpedo v posledním kole vyhrálo v Otrokovicích a vrátilo k bodovým ziskům. Proti poslednímu celku tabulky by mělo opět uspět, alespoň to je předpoklad úspěšného boje o play off. Vsadit na vítězství domácích, to by měly být jasné peníze. Pardubice jsou na vlně porážek a jejich akcie naopak padají. Poslední utkání v Liberci nesehráli Východočeši vůbec dobře a je zřejmé, že v městě perníku už se pomalu budou muset smířit ze ztrátou myšlenek na boj o osmičku a začít se soustředit na tradiční play down.

FBC ČPP Remedicum Ostrava – Tatran Omlux Střešovice
(17.00, SH Sareza Ostrava)

Ostrava byla loni Tatranu více než zdatným protivníkem, a i když i letos se nachází mezi nejlepší čtyřkou, časy se změnily. Loni ambiciozní celek oslabily odchody trenéra Smetáka, gólmana Schulmeistrera, pracanta Žáka a nakonec i střelce Curneyho. I proto by měl být Tatran na severu Moravy favoritem. Střešovice si sice prošly malou krizí a padla na ně únava po výborném vystoupení na Poháru mistrů, v posledním kole ale už ukázaly sílu. Oživení přineslo nasazení mladíků a duel s Mladou Boleslaví Tatran vyhrál jistě. S mistrovským týmem pocestuje do Ostravy už i novic Jan Natov, bude však zatím jen sledovat své nové spoluhráče ze střídačky. V Ostravě by se mohl hrát florbal jak řemen a pokud by domácí tým uspěl, mohlo by mu to nalít potřebnou energii pro pokračování sezony v novém roce.

FbŠ Bohemians – 1. SC WOOW Vítkovice

(17.00, hala Tatran Střešovice)

Vyhrát ve Vítkovicích v prvním vzájemném utkání sezony, to byla klokaní troufalost nejvyššího kalibru. Bohemians byli na začátku sezony v laufu a dařilo se jim, na co sáhli. Postupem času ale přišla krize, množství zraněných a nemocných a nakonec i trenérská změna. Onemocněl ale nakonec i trenér Jiří Jakoubek a „klokani“ po nadějných výsledcích naposledy ztratili body v Liberci. Svěřenci Radomíra Mrázka tak pojedou do Prahy s nálepkou favorita. V posledním kole zvládli vyhrát derby nad ostravským FBC a v týdnu si zajistili i postup do finále pohárové soutěže. Motivací pro zisk tří bodů pak pro ně bude i zmíněná potupná prohra z domácího utkání.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    Pokud chce Remedikum pomýšlet na vítězství, tak nejpozději dvě hodiny před zápasem zamknout Kozla s Trojanem na WC a poprosit pana trenéra Koutného aby to dneska odkoučoval. Ten komik Kozel zase bude stát na kraji střídačky, civět do blba a tahat celý zápas na dvě fyzicky nestíhající lajny. Malý vzkaz pro vedení FBC : začněte ve vánoční přestávce prosím jednat o návratu trenéra Smetáka – jestli teda máte zájem o to aby sezona dopadla dobře. Díky

    • Lev napsal:

      Fakt nechápu tenhle komentář, Smeták těsně před začátkem sezóny utekl, Koutný není schopný vést jako 1.trenér A tým, viz minulé léta, můžeš napsat jména, která jsou dostupná a která by měla Remedicum dle tebe trénovat? Podle mě na to kolik klíčových hráčů odešlo to ještě není tak zlé.Tenhle tým není tak hráčsky stabilizovaný na to aby hrál rok co rok na špici extraligy.

      • fanda napsal:

        to lev: myslím že ani ty a ani já nevíme za jakých okolností p.Smeták odešel a tak výraz „utekl“ nemusí být na místě. Jediný klíčový hráč který odešel je Curney a možná kdyby se vedení FBC chtělo více snažit tak mu tu práci (to byl asi ten důvod) najdou i v Ostravě . No a já vůbec nehovořil o hraní na špici extraligy, ale jde o to aby byla alespoň první osmička. Doufám že se nezraní Petr Skácel, protože bohužel výkony Fbc stojí jen na něm. Ostatní hráči jsou průměr a není vina jen v nich, ale také v trenérech. Dostupná jména ? Všichni trenéři s mozkem 🙂

        • Lev napsal:

          No těch hráčů bylo víc.Courne, Žák, Schulmaistr.Jinak mě mrzí že se uchyluješ k verbálním útokům místo konstruktivní kritiky a případnému řešení situace.Navíc pokud dobře vidím tak je Ostrava na 5.místě…, což tvůj požadavek na 8.splňuje, dokonce nad plán.Takže v čem je problém?:)

          • fanda napsal:

            to lev: nemyslím že Žák se Schulmaistrem byli klíčoví hráči, lze je nahradit. A v čem je problém ? Viděl jsi některý ze zápasů ty konstruktivní kritiko ? Zatím 5. místo, uvidíme po posledním kole.

  • florbalista napsal:

    ROLFE VYHOĎ TOHO KOZLA!

  • štětka napsal:

    Extraligový rok uzavřou… dle fotky původci příušnic v ČR 🙂

Napsat komentář

*