11. 12. 2011 Superliga (30) KOMENTÁŘŮ

Ostrava utrpěla od Tatranu debakl, Pardubice dobyly Havířov

 



Ostravské FBC zakončilo rok 2011 nepříjemným debaklem. Mistrovský Tatran neměl slitování a vyhrál na severu Moravy vysoko 9:2. Nečekaný obrat předvedly Pardubice, v Havířově prohrávaly už 1:5, ale nakonec vyhrály 6:5 po prodloužení. Na čele tabulky přezimují Vítkovice.

Ostrava sice byla chvíli ve vedení, ale Tatran ještě do první přestávky otočil skóre. Ve druhé třetině pak Střešovičtí domácím utekli až na šestibrankový rozdíl. Díky výborné formě Marka Vávry a také mladíka Jana Kolíska nakonec nasázeli v duelu posledních finalistů extraligy týmu FBC devět gólů. Oporou hostům byl gólman Martin Zich, naopak Petr Skácel tentokrát vyšel naprázdno.

Pardubice byly v Havířově na ručník a před koncem druhé třetiny prohrávaly už 5:1. Nakonec ale dokázaly podruhé v sezoně vyhrát. Stíhací jízdu načal gólem do šatny Lisa a po dvou trefách Bahníka a jedné Ďopana se šlo do prodloužení. Bod navíc zařídil pro Východčechy Martin Junek 29 sekund před koncem.

Vítkovice si přijely na Bohemians pro další tři body a po vítězství 7:4 zakončily rok 2011 na první příčce s lepším skóre před Chodovem. Oba rivaly ale ještě čeká pohárové finále.

Fortuna extraliga – 14. kolo, nedělní zápasy:


FBC Remedicum Ostrava – Tatran Omlux Střešovice 2:9
(1:2, 0:5, 1:2)
Branky: 5. Hanic (Robenek), 42. Hanic – 15. Vávra (Richter), 18. Ondrušek (Fridrich), 27. Vávra (Kolísko), 28. Podhráský (Fridrich), 31. Richter (Podhráský), 34. Vávra (Kolísko), 36. Vávra (Podhráský), 46. Kolísko (Richter), 59. Kolísko (Vávra). Rozhodčí: Nováček, Vašíček. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 166.

FbŠ Bohemians – 1. SC WOOW Vítkovice 4:7
(0:1, 0:2, 4:4)
Branky: 43. Kuncman (Kindl), 48. Kisugite (Jedlička), 54. Růžek (Dušek), 55. Kisugite (Hněvkovský) – 16. Hájek (Suchánek), 27. Suchánek (Matúš), 33. Matúš (Hájek), 50. Sova (Žák), 51. Polášek (Veltšmíd), 54. Jelínek (Polášek), 59. Jelínek (Tokoš). Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 130.

Torpedo Havířov – Sokol Pardubice 5:6 pp (2:0, 3:2, 0:3 – 0:1)
Branky: 6. Jurčík (Kožušník), 14. Bajgar (Kožušník), 26. Kožušník (Kowal), 27. Kowal (Peřka), 37. Petřka (Kožušník) – 34. Teichman (Burian), 39. Lisa (Formánek), 54. Bahník, 57. Bahník (Brychta), 58. Ďopan (Bahník), 65. Junek (Formánek). Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 1:2. Využití. 1:0. Diváci: 367.

Průběžná tabulka:

1. Vítkovice 14 10 0 3 1 110:63 33
2. Chodov 14 10 1 1 2 108:64 33
3. Tatran 14 10 0 0 4 112:63 30
4. Bulldogs 14 7 0 1 6 92:81 22
5. Ostrava 14 7 0 1 6 86:93 22
6. Boleslav 14 5 2 1 6 66:72 20
7. Otrokovice 14 6 1 0 7 65:83 20
8. Havířov 14 5 1 2 6 69:82 19
——————————————————————
9. Bohemians 14 4 2 1 7 67:83 17
10. Future 13 4 1 1 7 68:89 15
11. Liberec 13 2 3 1 7 56:74 13
12. Pardubice 14 1 1 0 12 47:99 5

Zápas Future – Liberec se bude hrát 5. ledna.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • FlorbalBazar.cz napsal:

    Velmi bídné utkání. Od počátku šlo poznat, že Ostrava o výhře ani nesní. Největší bídu bych hledal na straně ostravského trenéra. Už v předzápasovém bulletinu psal, že výhře nepřemýšlejí a budou rádi za nějáký bod, přitom FBC je jeden z mála týmů, který na Tatran v základní části uměl. Nulová interakce s hráči během utkání ještě není špatná věc, avšak žádné rozebrání hry během přestávky, kdy si ho většina hráčů ani nevšímá. Žádné motivování, nic… A o herním stylu a sestavě ani nemluvit. Kašpar, jeden z největších talentů v ČR ve třetí formaci, která hrála jen sporadicky. Střelec Mayer, který je krom proměňování šancí naprosto nulový, nemá k sobě žádného playmakera, jako Petr Skácel, který dokáže milimetrovým pasem připravit šanci každé střídání. A nasazení na přesilovku a do poslední třetiny hráčem který v posledním roce hrál za B-tým, když má FBC skvělou mládežnickou základnu. Určitě by měli promyslet generační obměnu ala Sparta. Mladí hráči by se od matadorů jako Machala či Skácel mohli leccos naučit. Je smutné, že klub nedokázal udržet hráce jako Curney, Šmída nebo Žák. Přitom nevěřím, že tým jako FBC, s dresy posetými logy, by nenašel práci pro své hráče, viz Šmída.
    Jako fanoušek florbalu jsem byl velice zklamán, že někteří diváci, rozhorčení výkonem a nasazením Ostravy, odešli již po druhé třetině.

    • dubmarine napsal:

      naprosto souhlasím. Když jsem viděl, že FBC začlo utkání hrát na 2 pětky, tak mi bylo jasné, že to nemůžou s Tatranem fyzicky vydržet a že se bude opakovat poslední zápas s Vítkama, kdy FBC odešlo fyzicky, hrát na 2 pětky proti Tatranu, to je sebevražda. Když už se 3. lajna mladíků dostala na plochu, tak to jejich nasazení bylo neskutečné, kluci makali a dřeli, bylo mi jich líto, že nedostali více prostoru se ukázat.
      Mayer nezahrál nic, to byl teda kauf, sakra když, to někomu nejde tak ho vystřídám, ne. Protočím lajny, prostě něco udělám. Co je na tom těžkého dát tam místo Mayera Kašpara, který mi připomíná stylem Marka Vávru a už teď je stejně Kašpar lepší jak Mayer a spolupráce Skácel – Kašpar to by mohlo fungovat.
      Skácel opět zahrál nejlépe ze všech, ale jeden člověk Tatran neporazí :(. A když sem se dočetl v bulletinu, že budou rádi za bod, tak kde to k***a sme, hrál přece 3. tým se 4. týmem…no co aspoň mi vyšel tiket díky Tatranu 😀

      • robert napsal:

        Naprostý souhlas! Když před zápasem trenér dobrovolně složí zbraně, tak to je zlý sen!!! Hrát na 2.lainy od začátku proti Tatranu je totální sebevražda!!! Je mi moc všech hráčů FBC líto, takového trenéra si nezasloužili a pokud je pravda, že se trenér Smeták chtěl vrátit, tak bych rád věděl, proč už nelítá po střídačce!!! Extraligový tým potřebuje extraligového trenéra a né K…. Zahradníka 🙁 🙁 🙁

    • fanda napsal:

      Zdar FlorbaleBazare. Neznám tě, s mnoha tvými minulými příspěvky se určitě nemůžu ztotožnit, ale tentokrát jsi to do slova a do písmene trefil přesně (že ty jsi chlape ten frajer na Sareze ve VIPce v tom šedém obleku 🙂 ?).
      Jen tak pro pobavení. Dnes jsem na stránkách Pepina četl rozhovor s Kozlem a Hanicem a oba dva pánové nechápali, že dokázali hrát s Tatranem jen prvních 15 minut a pak už to nešlo. Odpověď je snadná – to je přesně ten maximální čas kdy to kluci jsou ještě schopni uběhat na dvě pětky. Když už to pochopí i dědkové v hledišti (bez urážky), tak by to mohl pochopit i pan Kozel.
      Florbalbazare takových příspěvků více!!!

      • FlorbalBazar.cz napsal:

        To jsem nebyl já, seděl jsem normálně na tribuně a když jsem viděl, jak hráčům skáčou míčky, měl jsem chuť odejít mnohem dříve, jako staří ostravští patrioti. Sedět na VIPíčku, dávno to Šimonovi všechno vylíčím nebo si aspoň nechám vysvětlit kompetence hlavního trenéra Kozla. Nic proti panu Kozlovi, ale rozhodně to není muž na lavičku FBC. Aspoň ne u mužů….

  • bubu napsal:

    Z kdysi mládežnické líhně se stala cizinecká legie bez srdcařů odchovaných PEPINEM a stejné to je i v juniorce, i když ta v současné době válí. A Péťa Kašpar vloni za trenéra Smetáka exceloval , chce ho snad FBC zničit? Hráč All stars teamu na MS juniorů letos paběrkuje – jediný gól. Je to vůbec možné.??? !!!

    • !!! napsal:

      Třeba je to u Péti Kašpara o tom že i když se na hřiště dostane tak je naprosto nulový a né o tom že nemá tolik času, nevím kolik vám za to pan Kašpar platí, ale děláte z něho superstar, kterou není. V juniorce bodoval budiž ale tohle je extraliga mužů kluci.

      • Petr Kašpar napsal:

        Zdravím tě !!!, nevím proč bych měl někomu něco platit ať mě tu řeší a vůbec už nechápu proč, když už jsi tak chytrý se nepodepíšeš, ať vím s kým mám tu čest a superstar ze mě nikdo rozhodně nedělá, jen nechápou, stejně jako já, proč nedostáváme jako třetí lajna tolik prostoru…měj se 🙂

    • napsal:

      jen poznámka : Petr není produktem mládežnické líhně FBC Ostrava, ale produktem bohumínského florbalu ….

      • Petr Kašpar napsal:

        v Bohumine me sice naucili hrat, ale nebyt treneru: Koutny, Holovka, Smetak, tak nejsem tam, kde jsem 🙂

    • Tom napsal:

      Raději se strefuj do mužů a o juniory se nestarej, protože meleš kraviny a nevíš která bije…, zdarec.

  • Honza napsal:

    NA druhé straně musím pochválit Marka Vávru, který letos předvádí opravdu výkony na vysoké úrovni. Jak v extralize chlapů, tak v juniorech, kde byl párkrát a byl k nezastavení. To je pro mě junior roku. 🙂
    Pepino je bez trenéra Smetáka nějak tak úplně jinde. Možná to tu už zaznělo, ale já nevím, proč odešel.
    Díky a sportu zdar

    • robert napsal:

      …to neví nikdo, ale šušká se, že se chtěl vrátit, ale majitel klubu ho odmítl… což mezi námi, je veliká škoda 🙁

      • DDT napsal:

        Teď už by sezónu nezachránil ani pan Smeták, protože to co provedlo vedení klubu s týmem po úspěšné sezóně je neskutečné. Pokud se FBC dostane do plyoff, tak jim v prvním kole vypráší kožich Tatran nebo Vítkovice, a je to.

  • Předseda napsal:

    Pokud by na lavičce byl místo „trenéra“ Kozla maskot Alf, tak by to nikdo nepoznal. A co se týká nasazení tragického Daniše na přesilovku, tak už se to vysvětlilo. Viděl v lese Kozla zakopávat mrtvolu a proto musí v každém zápase alespoň pár minut hrát…..

    • Schumi napsal:

      Teď jsi to ZABIL =D
      Aspoň víme jak dopadl Smeták…

    • Radas napsal:

      Hej a všiml sis, že ten tragický Daniš zachraňoval bod s Boleslaví ? a dneska když šel do klasických 5 na 5 tak vytvořil 100% šanci pro svého spoluhráče? ….Bohužel mu chybí fyzička, ale to je taky chyba pepina, když mu někdy v červnu řekli, že s ním do áčka nepočítají a nikdo se mu po kondiční stránce půl roku nevěnoval. Navíc třeba na fatpipu patřil mezi nejlepší hráče těch testovaných.

    • ndsa napsal:

      možná to nasazení daniše není tak úplně od věci, v utkání s future seděl celý zápas na lavičce přišel na přesilovku, vyrovnal a hralo se od nuly. Daniš je střelec, a nevidím důvod proč by hráč který dá v B-týmu 16 bodů za 4 zápasy neměl dostat šanci v Áčku

      • ndsa napsal:

        možná to nasazení daniše není tak úplně od věci, v utkání s future seděl celý zápas na lavičce přišel na přesilovku, vyrovnal a hralo se od nuly. Daniš je střelec, a nevidím důvod proč by hráč který dá v B-týmu 5+5 za 2 zápasy neměl dostat šanci v Áčku

        • Lukino napsal:

          To že nemá Dani takovou fyzčku je logické vzhledem k tomu, že nehraje stabilně v A týmu a i přesto , co se týče skušeností, techniky a střelby je to vinikající hráč a právě do přesilovek se jako sniper hodí!!

        • otevři oči napsal:

          ..protože tam vypadá směšně a že dal jeden gol proti Bolce nebylo tak ani jeho dílem, ale geniální nahrávkou Skácela. A nesrovnávejte extraligu s třetí nebo čtvrtou dementi, tam nějakých 5 + 5 neřešte. Na ty mače jezdí hodně mužstev tak v osmi lidech a to půlka z nich má ještě z předchozího večera 2 promile v krvi.

  • hans napsal:

    Tým,který nejvíce ze všech oslabil teď vede ligu. Nejlepší klub v ČR = Vítkovice

  • hrač napsal:

    Nevím nemam do toho co mluvit ale vedení FBC by mnelo začít zařazovat do kadru mladé hrače protože ti starší tu nebudou věčně…… A co se týka Petra Kašpara je to pan hrač škoda že nedistava víc prostoru jak on sam tak celá třetí lajna :/ v juniorce hraje FBC na 3 vyrovnané lajny těžko říct ktera nejak vyčníva a takhlé by to mnelo byt v mužích!!!!!! A když pujde do ,, A ,, kadru junioři je třeba aby s nimi šeli trenéři Koutny a Svačinka !!!

    • grok napsal:

      Naprosto souhlasím,škoda,že více prostoru nedostávají například juniorští reprezentanti Svačinka s Šešulkou,určitě by to byl přínos nejen pro ně ale i pro celý národní tým.

  • hrač napsal:

    Naprosto s tebou souhlasím ale Šešul ještě nemuže ale Tomáše bych 100% zařadil mnel je brat na pohar ktery byl 😀 😀 Dan s Tomášem sou oborvští hráči s velkou budoucnosti nejen u nas ale i v zahraničí ale ještě je jedno jméno v juniorce ONDŘEJ HOLMAN nechapu pana Kozla proč tenhle talnet nedostava šance rači si vedení domluví kontrakt s brankářem z brna než s ondrou hlavne ho neztratit v juniorce chytá famozně !

    • Fiiha napsal:

      Se zarazovanim junioru do muzskych kadru ma problemy vice klubu. Chce to odvahu ze strany treneru. Spousta starsich hracu s podprumernou vykonnosti je dobre zahackovana v kolektivu nebo u vedeni klubu a treneri (az na vyjimky) se do toho boji sahnout.

  • tři tečky napsal:

    třeba Pardubice se nebojí zapojovat juniory… spíš nemají koho jiného…

  • Ladislav Menkus napsal:

    těšivost

Napsat komentář

*