Po roce se opět ve finále juniorské ligy utkají celky SSK Future a SSK Vítkovice. Pražský tým po celou sezónu potvrzoval své dominantní postavení v této mládežnické kategorii a i bez větších potíží dokráčel bez jediného zaváhání až do finále, když postupně vyřadil městského rivala Warriors Team a Pepino Ostrava, oba dva shodně 3:0 na zápasy.
1. 4. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorská finálová bitva

 



To cesta Vítkovic do finále byla o hodně složitější. Po základní části skončili vítkovičtí junioři na čtvrtém místě a v prvním kole play off narazili v moravskoslezském derby na rivala z nedalekého Havířova. Celá série byla hodně vyrovnaná, některé pasáže hry byly až zbytečně přemotivované, což vyústilo v zákeřnosti na obou stranách. Nakonec se jako rozhodující faktor ukázala výhoda domácího prostředí a v rozhodujícím pátém zápase Vítkovice zvítězily na domácí palubovce poměrem 6:4.

V semifinále je čekalo Brno a byl to tak souboj juniorských reprezentačních trenérů, pánů Škubala a Mrázka. V něm nakonec dominovali svěřenci Radomíra Mrázka, kteří po vypadnutí mužského týmu v extraligovém play off nastoupili i s řadou hráčů, jenž svým věkem sice stále spadají do juniorské kategorie, ale pravidelně nastupovali ve Fortuna Extralize. Hlavně poslední domácí zápas byl jasně v režii vítkovických playerů, kteří uštědřili odevzdaným Buldokům potupný debakl 14:2 a celou sérii tak vyhráli poměrem 3:1 na zápasy. Brno vzhledem k lepšímu umístění po základní části nakonec získalo bronzové medaile.

Ve finálové sérii tak proti sobě po roce stanou tatáž družstva, jejichž oddíly dokazují, že práce s mládeží je pro ně zárukou budoucích úspěchů. A kdo je vůbec favoritem? Hodně těžká otázka. Future po celou sezonu řadu svých soupeřů přehrávalo jak na běžícím páse nehledě na to, jestli hrálo na domácí palubovce, či byli uvedeni v zápise jako hosté. Papírovými favority se tudíž zdají Pražané, ale sport je nevyzpytatelný a florbal obzvláště. Pro Vítkovice zase hovoří fakt, že nastoupí s celou plejádou hráčů, kteří toho mají odehráno spoustu v seniorské extralize a jména jako Sladký, Vladař, Hrubý či Brus patří na seznam adeptů reprezentačního dresu pro nadcházející MS ve Švédsku.

Karty jsou rozdány a první finálový zápas je naplánován na sobotu 1. dubna, čas 19:00. V neprospěch tohoto finále jen hovoří místo konání, o hale Sparty toho na těchto stránkách bylo napsáno již spoustu. Vítkovický lodivod Radomír Mrázek nám před finále řekl : „ Jedeme si do Prahy pro dvě vítězství.“ Nám nezbývá než popřát oběma soupeřům hodně štěstí a Vám případným divákům této florbalové bitvy krásnou podívanou.


Autor: Jiří Kroupa



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*