Ani tříbrankové vedení nestačilo florbalistům Future k vybojování pátého zápasu semifinále. Boj o Prahu a o finále vyhrál Tatran. V plném lesku se pak v rozhodujících momentech předvedli Vladimír Fuchs s Johanem von der Pahlenem. Finále má tedy opět stejné obsazení. Pepino bude zase pokoušet štěstí proti Tatranu.

 

3. 4. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Boj o Prahu a o finále vyhrál Tatran

 



Televizní povrch Tarkett Future moc štěstí nepřinesl. Manko v podobě šestigólového přídělu v první třetině se v sobotu zvrátit nepodařilo. Třetí duel prohráli svěřenci Davida Zlatníka ale nakonec přijatelným rozdílem 3:6. Pro neděli byl tedy speciální povrch zabalen. A Future se na „domácích“ parketách haly na Letné cítili přece jen lépe.

Nedělní vedení Zlatníkova týmu – 3:0 – na začátku druhé třetiny, bylo dílem nadšení a také pětiminutové přesilovky. Sebevědomí však sebrala domácím obdobná situace na druhé straně. Tentokrát však bylo potrestání faulu přísnější. Zatímco střešovický Šedivý pykal „pouze“ pět minut. Za zákrok Schorného na Von der Pahlena bylo navíc nařízeno trestné střílení. A Milan Fridrich poslal z nájezdu Tatran zpět do boje.

Smolařem utkání byl vedle Jana Schorného, při jehož oslabení se dostal Tatran zpět do zápasu i Martin Lukeš. Chvíli po svém naskočení na hřiště vybojoval gól a strhnul tým k bojovnému výkonu. V průběhu druhé třetiny však jakoby odešel a na začátku třetí části se nechal unést atmosférou a dokončil své účinkování v zápase zbytečným vyloučením.

„Martinovi Lukešovi se nepovedl druhý a třetí zápas, proto jsem ho chtěl trošku uklidnit a poslal jsem ho do zápasu až v průběhu hry. Začal výborně, připravil jeden gól, ale pak se opět nechal vyprovokovat a vyloučit při naší přesilovce. Když se mu daří, tak umí udělat zápas, ale někdy zároveň dokáže svůj výkon i pokazit,“ zkritizoval David Zlatník svého svěřence.

Nakonec tedy Future nepomohly k vítězství ani sparťanské parkety.

Tatran se začal více koncentrovat a ustál krizové momenty. Future nedokázali rozjezd Tatranu zachytit a sebevědomí bylo pryč. Režii zápasu vzali do svých rukou nejzkušenější borci ze Střešovic. Johan von der Pahlen, který proseděl část zapasu na střídačce, se vrátil do hry právě až před pětiminutovou přesilovkou. V té ale vymyslel snížení. Vyrovnání Fridricha, nádherný čtvrtý gól švédské posily a proměněná přesilovka zkušeným kapitánem Vladimírem Fuchsem vzaly fanouškům Future naděje na pátý zápas.


„Zase jsme se porazili sami. Zápas jsme měli skvěle rozjetý, ale darovali jsme Tatranu návrat do zápasu vlastními chybami. Poté, co se Kovacsovi nepodařilo vyhodit míček ven, už musel Schorný hasit… I když dostat potom pětiminutový trest zároveň s trestným střílením bylo docela kruté,“ popisuje zlomový moment utkání trenér Future David Zlatník.

„Rozhodly opět zkušenosti. Tatran má Fuchse a Pahlena, kteří zápas odvedli. Naši hráči musí pro takovéhle zápasy ještě trošku zestárnout,“ míní David Zlatník.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*