Tatran se konečně předvedl ve formě, kterou by měl jít úřadující mistr na cestě za obhajobou titulu. Dobře bránil a trestal individuálni chyby soupeře. Ve třetím a čtvrtém utkání semifinále měl pak čtyři třetiny zápasu herně navrch a zápas ve svých rukou. Postřehy po postupu do finále nám poskytli a trenér Tatranu Zdeněk Skružný a jeden z hrdinů nedělního zápasu Vladimír Fuchs.
3. 4. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Skružný: „Johanovi krátké posazení pomohlo“

 



Nepřekvapil Vás Future tím, že pro neděli sundali povrch? Asi jim to vyhovovalo, jelikož oproti sobotě se alespoň první třetinu cítili lépe.


Sundání povrchu uškodilo florbalu, protože palubovka na Spartě je velmi nekvalitní. Chápu, že pro úspěch Future udělal všechno, ale pro diváky i samotné hráče to byla škoda – zvlášť, když Tarkett už položen byl a mohl zůstat i na neděli. Myslím, že první třetina nebyla o lepším pocitu hráčů Future, ale stejně jako v sobotu udělal hrubé chyb v úvodu soupeř, udělali jsme i my v neděli několik hrubek a ty byly potrestány.

Diváka asi překvapilo, že v průběhu zápasu nehrál Johan von der Pahlen. Vrátil se až v průběhu druhé třetiny… Proč?

Johan zatím neodvádí výkony, které jsme od něj očekávali. V sobotu si stěžoval na únavu a ani úvod nedělního zápasu mu moc nevyšel. Za stavu 0:2 jsme museli s utkáním „něco“ udělat. Proto jsme zcela změnili složení útoků, poslali do hry čerstvé mladíky z lavičky a Johanovi jsme tím dali najevo, že pro to, aby hrál, očekáváme jiný výkon. Jsem přesvědčen, že mu to krátké „posazení“ pomohlo. Johan nehrál v první třetině po druhém gólu Future, v přesilovce na konci první třetiny už tam byl a potom se celý zápas v prvním útoku nepravidelně střídali Fuchs, Fridrich, Šádek a Johan.

Proč nehrál v neděli Martin Hozman? … Nebyl ani na střídačce.

Hozzy měl v neděli ráno bolesti břicha, byl na vyšetření v nemocnici, dostal nějaké prášky a večer se znovu hlásil v nemocnici. Zatím to nevypadá jako nějaká lehká příhoda.

Bitvu o Prahu a o finále jste vyhráli, kde byl rozhodující moment série?

Asi nebyl jeden moment celé série, spíš v každém utkání něco rozhodlo. První zápas vedení Future 4:0 a pátý gól na začátku třetí třetiny; ve druhém naše využité přesilovky; třetí zápas úvodní třetina a chyby Future a v posledním zápase to byl faul Schorného – kluci říkali, že bychom ho měli na finále dopsat na soupisku 🙂

Kapitán Tatranu Vladimír Fuchs byl hlavním strůjcem třetího a rozhodujícího vítězství. Našemu serveru po utkání řekl:


Ty rozhodující momenty dnes byly dva. Technicky i pro diváky to možná vypadalo, že to bylo po trestném střílení Milana Fridrich, který nájezd skvěle zvládl a my jsme šli a proměněnili přesilovku už v nulté sekundě. Myslím ale, že nás nastartovalo už výborně odbráněné pětiminutové oslabení. V té chvíli to na naší střídačce začalo žít, začali jsme mít míče pro sebe a já jsem věřil, že náskok soupeře jsme schopni zlikvidovat.

Počítali jste s tím, že pro nedělní zápas nastoupíte na přece jen jiném povrchu než v sobotním duelu?

Rozhodně bylo znát, že to byl rozdíl a parkety na Spartě soupeři jistě pomohly. Přece jen Future hraje agresivně a když musíte o nějaký ten moment déle zpracovávat míček, mnohdy vás někdo napálí. Nám se rozhodně hraje dobře na rovném povrchu a nemusí to být zrovna Tarkett. Ale o tom, že se nebude hrát na Tarkettu, jak se původně plánovalo, jsme měli zprávy už v sobotu v noci.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*