20. 1. 2012 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Extraliga se vrací do divácké bašty ve Svitavách, Pardubice hostí Ostravu

 



Extraligový florbal se po 14 měsících opět vrátí do Svitav. Oblíbenou halu si vybrali jako domácí prostředí pro zápas 17. kola Pardubičtí a jejich soupeřem bude FBC Ostrava. Naposledy, v roce 2010, bylo vyprodáno.

Ve Svitavách našel velký florbal vždycky dobré zázemí, hala Na Střelnici hostila jak pohárová finále, tak i zápasy reprezentačních týmů. V listopadu 2010 odehráli před plným publikem ligové utkání i Bulldogs Brno a SSK Future. Tentokrát uskuteční extraligový export Pardubice.

„Se svitavským florbalovým klubem máme velice dobré vztahy. Rozhodli jsme se proto po vzájemné dohodě sehrát jedno extraligové utkání v krásné hale ve Svitavách. S přeložením pořadatelství souhlasil soupeř i vedení extraligové soutěže. Věříme, že této možnosti využijí nejenom florbaloví fanoušci ze Svitav i okolí, ale i ostatní sportovní příznivci,“ říká šéf pardubického klubu Vít Drašar. Pro diváky mají „perníkáři“ přichystanou i soutěž o lahev šampaňského.

Pikantní bude návrat do Svitav pro dva borce ostravského FBC. Miroslav Mayer a Jan Chrást se v loňské sezoně potkali právě v duelu Brna a Future jako soupeři. Nyní budou stát na jedné straně a pokusí se proti „domácím“ Pardubicím ukořistit 3 body. „S Bimbem jsme si v týmu asi nejblíže, hlavně proto, že spolu v Ostravě bydlíme. Ale tady půjde o zápas ve Svitavách a taky o body. Vracím se sem moc rád, hala je na skvělé úrovni, o florbal vždy dobře postaráno a na zápasy chodí hodně diváků,“ těší se do známého prostředí Jan Chrást.

Nedělní zápas Pardubic a Ostravy začne v 16 hodin a budou ho řídit Petr Černý a Jiří Janoušek.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*